Het Buikspier Dieet: 7 Voeding Tips Voor Buikvet Verliezen

Buikspieren zijn iets waar een heleboel mensen van dromen. Vooral voor mannen behoort een wasbordje tot het schoonheidsideaal, maar ook vrouwen zouden hun buikspieren graag wat strakker zien. Als je vervolgens dagen achter elkaar in de sportschool doorbrengt, valt het helaas vaak flink tegen, en zie je bijna geen resultaat.

Dit komt doordat de meeste mensen het belang van voeding enorm onderschatten als ze buikspieren proberen te kweken. Je buikspieren kunnen nog zo groot zijn, maar als er te veel buikvet in de weg zit, dan kan niemand je buikspieren zien. Ik zal je in dit artikel daarom gaan helpen om sneller buikvet te verliezen, zodat jij eindelijk je buikspieren aan iedereen kan tonen.

Tip 1: Eet minder suikers

Als je zichtbare buikspieren wilt, dan zul je een dieet nodig waarbij je zo min mogelijk vet aanmaakt. Misschien denk je wel dat je daarom maar zo min mogelijk vet moet consumeren. Hier maak je echter een denkfout. Zoals je later zal kunnen lezen, zijn er een heleboel vetten die erg slecht voor je zijn. Maar wanneer je vet wilt verliezen is er één groep stoffen nog veel belangrijker: suikers.

Jarenlang is door verschillende groepen het fabeltje verspreid dat je van vet het dikst zou worden, maar inmiddels weten we dat dat grote onzin is. Suikers worden door je lichaam namelijk veel makkelijker omgezet in lichaamseigen vet dan bijna alle andere voedingsstoffen. Bij een gelijk aantal calorieën word je van suiker dus het dikst.

Je kan je sportschoolinspanning weer grotendeels tenietdoen met één suikerrijke energiereep.

Een andere reden dat je van suiker sneller dik wordt, is dat suikers je door suikers minder snel vol zit. Normaal gesproken geeft je lichaam het signaal af dat je verzadigd bent als je genoeg hebt gegeten, maar suikers onderdrukken dit gevoel. Hierdoor ga je sneller meer eten en word je sneller dik. Hierdoor wordt het dus alleen maar moeilijker om uiteindelijk mooie, zichtbare buikspieren te krijgen.

Overigens zijn er nog meer hele goede gezondheidsredenen om minder suiker binnen te proberen te krijgen. Suikers zijn in tal van onderzoeken in verband gebracht met allerlei ziektes en kwalen, waaronder hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en leververvetting. Het is dus niet alleen voor je buikspieren een goed idee om suikers links te laten liggen.

Als je wilt weten of ergens veel suiker in zit, dan hoef je alleen maar te kijken naar de voedingswaarden achterop de verpakking van voedsel. Kijk ook even bij de ingrediënten, want het maakt ook nog wel uit wat voor soort suikers je precies binnenkrijgt. Als er glucose-fructosestroop bij de ingrediënten staat, dan kun je dit product beter helemaal laten liggen.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Download het simpel te volgen weekmenu incl. recepten, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en ik stuur het gratis naar je toe.

Tip 2: Kies voor een eiwitrijk dieet

Suikers moet je dus niet eten, en ik zal je nog wel een aantal andere voedingsstoffen laten zien die je beter kan vermijden, maar ook niet onbelangrijk: wat moet je dan wel eten? Als je spieren wilt kweken, zul je toch genoeg calorieën binnen moeten krijgen, dus je zal toch iets moeten eten. Bij het kweken van buikspieren en het verliezen van buikvet raad ik je aan om vooral eiwitten te eten.

Studies hebben aangetoond dat je meer vet verliest met een eiwitrijk dieet, en dit heeft meerdere oorzaken. Ten eerste worden eiwitten moeilijk omgezet in lichaamseigen vet door je lichaam. Hierdoor worden veel van de overbodige calorieën gewoon uitgescheiden, terwijl bijvoorbeeld suikers meteen als vet zouden zijn opgeslagen.

Ten tweede is het zo dat eiwitten zorgen voor meer afgifte van het verzadigingshormoon PYY. Dit hormoon zorgt ervoor dat je eetlust vermindert en dat je het gevoel hebt dat je vol zit. Dit is dus het tegenovergestelde effect van wat ik eerder bij suiker al omschreef.

In plaats van meer te eten, wordt het juist makkelijker om minder te eten.

Bovendien zijn eiwitten een essentiële bouwsteen voor spieren. Niet alleen zul je dus minder snel aankomen of sneller vet verliezen door het eten van eiwitten, maar je zal ook makkelijker buikspieren kunnen aanmaken. Dit zorgt dus voor een tweevoudig effect, waardoor je steeds meer resultaat zal gaan zien van de uren die je in de sportschool doorbrengt.

Tip 3: Blijf onverzadigde vetten eten

Veel mensen denken dat je zo min mogelijk vet moet eten als je wilt afvallen. Het is geen vreemde gedachte; je wil voorkomen dat je vet opslaat in je lichaam, dus je moet geen vet in je lichaam stoppen. Dit is echter niet helemaal hoe het werkt. Vet omzetten in eigen lichaamsvet is moeilijker dan bijvoorbeeld suiker omzetten in lichaamsvet, zoals ik net besprak.

Vetten hebben een slechte naam gekregen door foutieve wetenschappelijke aannames uit het verleden, maar eigenlijk zijn ze zo slecht nog niet. Onverzadigde vetten zijn erg goed voor je lichaam. Er wordt dan ook aanbevolen om zo’n 40% van je dieet te laten bestaan uit voeding die rijk is aan onverzadigd vet.

Als je wilt afvallen mag dit best iets minder zijn, maar stop niet met het eten van onverzadigd vet.

Onverzadigde vetten zijn namelijk niet alleen erg gezond, ze kunnen je ook helpen om makkelijker af te vallen. Onverzadigde vetten geven je namelijk snel een vol gevoel, terwijl ze minder makkelijk worden omgezet in lichaamsvet. Dit zorgt ervoor dat je snel genoeg hebt, en dat je dus niet teveel gaat eten. Daarom helpen onverzadigde vetten erg goed bij het kweken van zichtbare buikspieren.

Er zijn overigens wel degelijk vetten waar je mee moet oppassen als je vet wil verliezen. Daar zal ik later in dit artikel nog op terugkomen, maar onverzadigde veten zijn dus echt geen probleem. Ze zijn hartstikke goed voor je, en aangezien je toch iets moet eten, is dit echt één van de betere opties.

Tip 4: Vermijd transvetten

Je kent waarschijnlijk wel de twee belangrijkste vormen van vet: verzadigde vetten en onverzadigde vetten. Er is echter nog een derde vorm, de zogeheten transvetten. Dit zijn plantaardige vetten, die van nature onverzadigd zijn, maar die door middel van een chemisch proces zijn omgezet in verzadigde vetten. Dit zijn zo ongeveer de slechtste vetten die er zijn, ook als het gaat om buikvet.

Transvetten komen in de natuur niet eens voor, dus ons lichaam kan het niet eens fatsoenlijk verteren.

Uit verschillende proeven is gebleken dat transvetten zorgen voor een enorme toename van buikvet. Uit een studie waarbij apen twee verschillende diëten kregen (één met veel transvetten, één met veel onverzadigde vetten, en ongeveer evenveel calorieën), kwamen schokkende resultaten.

De apen die het transvetrijke dieet aten, hadden maar liefst 33% meer buikvet dan de andere groep apen.

Net zoals bij veel andere dikmakende producten het geval is, brengen ook transvetten een hele hoop bijkomende gezondheidsrisico’s met zich mee. Zo zorgen ze vaak voor allerlei ontstekingen in je lichaam, hartaandoeningen, en insulineresistentie. Dit laatste is erg problematisch als je diabetes hebt. Ook je gezondheid lijdt dus onder het eten van transvetten.

Als je wil weten of er transvetten in een product zitten, dan moet je wederom kijken naar de ingrediënten op de achterkant van een voedselverpakking. Meestal staat het woord “transvet” er niet op, maar de woorden (gedeeltelijk) geharde of gehydrogeneerde vetten betekenen hetzelfde. Als je dit ziet staan, koop het dan niet. Bovendien moet je al het gefrituurde voedsel vermijden.

Een goede vuistregel daarnaast is: koop gewoon wat minder voorverpakte producten. Voorverpakt eten, vooral als het een beetje vettig is, zit vaak vol met transvetten. Als je dus geen zin hebt om voor elk product een halfuur te moeten zoeken naar de juiste informatie, koop dan gewoon wat meer verse producten. Dat zal al een wereld van verschil maken.

Tip 5: Eet minder verzadigd vet

Oké, transvetten zijn dus bijzonder slecht, en onverzadigde vetten zijn wel weer goed voor je, en passen in een dieet om buikvet te verbranden. Er is echter nog één groep vetten die we nog niet behandeld hebben: verzadigde vetten. Hierover zal ik helaas ook negatief moeten zijn: ook verzadigde vetten kun je het best vermijden als je buikvet wil verliezen.

Het is weliswaar zo dat suiker het makkelijkst wordt omgezet in lichaamseigen vet. Helaas wordt ook verzadigd vet door het lichaam relatief makkelijk in vet omgezet. Als je dieet voor een groot deel uit verzadigd vet bestaat, dan zul je dus al snel merken dat je een buikje begint te ontwikkelen. Een wasbordje kun je dan wel vergeten.

Bovendien kunnen je spieren helemaal niets met verzadigde vetten. Idealiter zou je stoffen moeten binnenkrijgen die als bouwsteen voor je buikspieren zou kunnen dienen. Het omzetten van verzadigd vet in spiermassa is echter uitzonderlijk moeilijk. Verwacht dus niet al te mooie resultaten als je niet van de ongezonde, verzadigde vetten kan afblijven.

Als transvetten giffen zijn, dan is verzadigd vet alcohol; een beetje mag wel, maar het liefst niet.

Dan is het ook nog een keer zo dat de gezondheidsrisico’s die je bij transvetten ziet, grotendeels ook voorkomen bij verzadigde vetten, zij het wel in mindere mate. Vooral hart- en vaatziekten worden vaak in verband gebracht met onverzadigd vet. Net als bij suiker en transvetten zijn er dus genoeg redenen om van onverzadigd vet af te blijven.

Tip 6: Eet iets kleins na het sporten

Als je een tijdje in de sportschool hebt staan zweten, zul je waarschijnlijk aardig wat honger hebben. Veel mensen die vet proberen te verliezen, denken in dat geval dat je het best helemaal niets kan eten, omdat je dan het effect van het sporten weer teniet zal doen. Het kan echter verstandig zijn om vlak na het sporten iets kleins te eten.

Wanneer je sport, maak je namelijk spiermassa aan (als je het goed doet). Je nieuw gekweekte buikspieren gebruiken meer energie naarmate ze groter zijn. Daardoor zul je meer vet verbranden als je gespierder wordt, waardoor je nog sneller afvalt. Sporten werkt dus niet alleen op de korte termijn, maar ook op de lange termijn voor het verbranden van buikvet.

In de toekomst wordt het dus alleen maar makkelijker om je buikspieren zichtbaar te maken.

Als je echter niets eet na het sporten, belemmer je de groei van deze spieren. Je hebt je spieren tijdens het sporten helemaal uitgeput, dus hebben ze eiwitten en koolhydraten nodig om zichzelf te herstellen. Eet je niets na het sporten, dan honger je je spieren als het ware uit, waardoor ze geen nieuwe spiermassa aanmaken.

Als je na het sporten iets kleins eet, is dit al genoeg om ervoor te zorgen dat je wél spiermassa kweekt. Dit zorgt er weer voor dat je metabolisme omhooggaat, en zoals net uitgelegd zorgt dit ervoor dat je sneller afvalt.

Tip 7: Eet minder koolhydraten

Ook koolhydraten worden door het lichaam makkelijk omgezet in vet, en dan zijn geraffineerde koolhydraten wel het slechtst. Mensen met overgewicht wordt vaak een koolhydraatarm dieet voorgeschreven, waarbij ze minder dan 50 gram koolhydraten per dag eten. Als je buikvet wilt verliezen en buikspieren wilt trainen, is deze richtlijn ook heel erg geschikt.

Ongebruikelijke tips om snel buikvet te verbranden en die platte en strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je mijn favoriete boek aan hierover.

Dit boek heeft duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu de baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Risicovrij uitproberen

Strakke buik bijbel (tip!)

Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

Risicovrij uitproberen

Auteur

Johan Schippers

Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!