4 Tips om Je Buikspieren te Trainen met een Fitnessbal

De beste uitvinding op het gebied van coretraining is toch wel de fitnessbal. Het maakt niet uit welke oefening je doet op de wonderbal, de stabiliteit van de buikspieren wordt altijd getraind. De fitnessbal wordt ook wel balansbal genoemd, doordat de bal in staat is om je balans te verbeteren. Denk je nu dat een fitnessbal geld- en tijdverspilling is, dan heb je het mis. Met de bal kun je niet alleen ontzettend veel oefeningen doen voor strakke buikspieren, de bal is ook geschikt voor andere spiergroepen.

Strakke buikspieren bemachtig je door genoeg lichaamsbeweging te krijgen in combinatie met de juiste voeding. De verdeling is 70 – 30, waarbij letten op voeding 70 procent uitmaakt voor het krijgen van de geliefde sixpack. Er zijn allerlei tipsand tricks om de weg naar een platte buik te verkorten. Zo kun je bijvoorbeeld je eten in kleine stukjes snijden, waardoor de portie groter lijkt. Een persoon eet ruim 27 procent minder als de groente en vlees in kleine, gelijke stukken is gesneden. Dit is gebleken uit het onderzoek van National Food Research Institute in Japan. Het effect is namelijk dat je denkt dat je een grote maaltijd nuttigt, terwijl je in feite sneller verzadigd raakt met minder.

Tips voor een platte buik

Voordat je aan de slag moet met een platte buik en de bijbehorende buikspieroefeningen zijn er wat praktische tips die je in acht kunt nemen.

Tip 1: begin de dag met water

Het is algemeen bekend dat een mens ongeveer twee liter water per dag nodig heeft. Wist je ook dat het drinken van twee glazen water voor iedere maaltijd het hongergevoel iets wegneemt? De glazen water zorgen voor het remmen van de eetlust en hierdoor blijf je gehydrateerd.

Tip 2: buikspieren krijgen door kaas

Kazen boven de 45+ grens kunnen het beste vervangen worden door zachte kazen, zoals feta of geitenkaas. In je salade of voor op je brood; deze kazen hebben van nature een lager vetpercentage en bevatten minder calorieën.

Tip 3: hoe heter, hoe beter

Mensen met overgewicht vallenvielen sneller af als zij maaltijden met chilipepers aten, blijkt uit onderzoek van de University of Tasmania in Australië. Het stofje dat pepers heet maakt, capsaicine, helpt de lever na een maaltijd te strijden tegen overtollige insuline. Dit is namelijk het hormoon dat vet opslaat.

Tip 4: azijn is fijn

Azijn in je salade of een dressing gemaakt van azijn, zorgt voor de afbreuk van koolhydraten. Hierdoor wordt je bloedsuikerspiegel op peil gehouden, waardoor je minder snel trek krijgt.

Het verschil tussen een fitnessbal en een medicijnbalFitnessballen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Laat je vooral niet misleiden door de grootte van sommige fitnessballen. De kleinste varianten zijn meestal het zwaarst. Dit geldt ook voor de medicijnbal. Deze zware gewichtskogel is bedoeld om krachtoefeningen en cardio-oefeningen te verzwaren: zo kun je dit zware gevaarte gebruiken bij crunches. De kleine bal wordt gebruikt voor aanvullende weerstand bij je buikspieroefeningen. Daarnaast heb je ook nog de balansbal, ofwel gymbal genoemd.

De balansbal is een soort skippybal zonder handvaten. Je kunt dit als hulpmiddel gebruiken bij planken, shoulder taps en nog vele andere buikspieroefeningen. Omdat een bal zich nergens aan vast kan grijpen, bestaat de kans dat de balansbal onder je vandaan schiet. Dit is makkelijk te voorkomen door een stabilisatorschaal voor de bal aan te schaffen. Is je balans ver te zoeken, wees dan gerust. Er bestaat nog zoiets als een halfronde gymbal, waarmee je alle oefeningen kunt doen die je met een gewone balansbal wilde doen.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Download het simpel te volgen weekmenu incl. recepten, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en ik stuur het gratis naar je toe.

Buikspieren krijgen door de fitnessbal

De aanpassingen in je voeding zijn gemaakt, nu is het tijd om aan de slag te gaan met je buikspieren en de fitnessbal. Je kunt er ook voor kiezen om een kettlebell in je regime in te voeren. Een kettlebell is een gietijzeren gewichtskogel met een handvat, die je met beide handen kunt grijpen. Ondanks de grootte van de kettlebell is dit een ideale manier om meer spiermassa te krijgen.

Aviva Sinay

  1. De roll-out Dit is een simpele oefening voor beginners. Het is waarschijnlijk ook de eerste oefening die je doet op de balansbal. Maak je geen zorgen als je het nu al zwaar vindt; iedereen heeft hier last van gehad in het begin. De techniek: kniel neer voor de bal met je knieën op heupbreedte. Je onderarmen steunen op de fitnessbal. Span je buikspieren aan, houd je rug recht en rol de bal langzaam bij je weg. Probeer zo ver mogelijk te rollen, zonder je heupen te laten zakken. Houd deze positie 10tien seconden vast en ga langzaam terug. Deze buikspieroefening kun je het best 15vijftien keer herhalen.
  2. De shoulder taps Bij deze oefening begin je in een push-uphouding met je handen op de grond en je schenen op de bal. Zorg voor een rechte rug! Dit is belangrijk; een holle of bolle rug kunnen juist meer schade aanrichten aan je lichaam. Tik met je linkerarm de rechterschouder aan en andersom. Wissel in totaal 28 keer af.
  3. De plank op een bal Wees gewaarschuwd: de grondvariant is makkelijker! Steun met je onderarmen op de bal.Probeer nu een rechte lijn te vormen tussen je tenen en je armen. Heb je dit al onder de knie, dan kun je de plank moeilijker maken. Nog lastiger? Jazeker, doe de plank met gestrekte armen op de bal. Zorg er wel voor dat je stabiel staat, anders rolt de bal zo bij je weg.
  4. Single Leg Press Ga met je schouderbladen op de bal liggen en kruis je ene been over de andere knie. Breng de heupen in een vloeiende beweging van de grond. Houd dit een paar seconden vast en druk vanuit je buikspieren en heupen terug naar de beginpositie. Herhaal dit 10tien keer voordat je van been wisselt.
  5. De Seated Wall Roll Leg de balansbal tussen de muur en je rug. Zet je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Buig je knieën, terwijl de bal achter je rolt naar een hoek van 45 graden. Houd dit een paar seconden vast en rol terug naar de beginpositie. Dit kun je het beste tien keer aanhouden in een set van twee.

Twee oefeningen met de fitnessbal voor de glutus maximus

De nadruk ligt uiteraard op oefeningen voor perfecte buikspieren die je kunt zien en tellen. Maar we vergeten natuurlijk niet de bilpartij. Daarom verdient de fitnessbal een daverend applaus, omdat hij ook te gebruiken is voor het aanpakken van andere spiergroepen, zoals de bilpartij. Herhaal alle oefeningen twee tot drie keer per week voor de beste resultaten.

Oefening 1: Single Leg Stretch Lunge

Personal_trainer_monitoring_a_client's_movement_during_a_fitball_exerciseHelaas spel je lunch anders, dus houd in je achterhoofd dat deze oefening je gaat helpen bij het verstevigen van je billen. Naast het gebruik van een normale fitnessbal heb je ook een kleine medicijnbal nodig of een dumbbell. Sta je stevig voor je fitnessbal, schommel je gewicht naar een kant en leg je rechtervoet met gebogen knie op de bal achter je. Zorg er in een vloeiende beweging voor dat je knie buigt, je heupen zakken en strek je achterste been. Als het goed is, voel je deze beweging niet alleen in je bovenbeen en billen, maar ook in het standbeen. Buig je bovenlichaam naar voren, totdat de medicijnbal de grond raakt. Houd deze positie enkele seconden vast en rol langzaam weer naar de beginpositie. Deze oefening is het meeste effectief bij vier sets van twintig stuks.

Oefening 2: Superman

Nu je alle leuke benamingen kent, wordt sporten nog eens een leuke bezigheid. Ga op de bal liggen met je buik. Voor stabiliteit zet je je handen en voeten op de grond neer. Zodra je in balans bent, kun je een been in de lucht tillen. Gebruik gelijktijdig je tegenovergestelde arm. Probeer dit vijf secondes vol te houden en zet de ledematen weer op de grond neer. Vergeet niet om de andere kant te trainen.Je kunt deze oefening vijftien keer herhalen aan beide kanten.

Ongebruikelijke tips om snel buikvet te verbranden en die platte en strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je mijn favoriete boek aan hierover.

Dit boek heeft duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu de baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Risicovrij uitproberen

Strakke buik bijbel (tip!)

Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

Risicovrij uitproberen

Auteur

Johan Schippers

Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!