Wat Is De Deadlift? Uitleg, Techniek en Tips Voor Deadlifts

Wil jij ook aan de slag met je lichaam? Heb je al veel gehoord over krachttraining maar heb je eigenlijk geen enkel idee waar je moet beginnen? Dan is dit precies het juiste artikel voor je. In dit artikel leg ik namelijk uit wat de deadlift precies is. Daarnaast leg ik uit welke technieken er zijn en krijg je nog een paar tips voor het goed en effectief uitvoeren van deadlifts.

Doorgaan naar artikel »

Burpees: Uitleg, Beste Techniek en 7 Oefeningen

We dromen allemaal van een goed lichaam waar andere mensen van onder de indruk zijn. Helaas ontstaat vaak de indruk dat je een dergelijk lichaam alleen maar kunt bereiken door jarenlange discipline. Hoewel er zeker wat discipline voor nodig is, hoef je niet jarenlang te trainen om een mooi resultaat te bereiken. Er zijn namelijk heel effectieve methodes om te trainen.

Eén van de oefeningen die al heel snel resultaten oplevert, is het doen van burpees. Burpees werken zo goed omdat het doen van burpees een zogenaamde High Intensity Training (HIT) is. Dit zul je de eerste paar keren ook flink merken na je training: letterlijk iedere spier zul je dan voelen branden. In dit artikel: uitleg over burpees en de bijbehorende techniek en 7 oefeningen voor strakke spieren.

Doorgaan naar artikel »

Strakke Buik Na Zwangerschap: 7 Buikspieroefeningen Na Bevallen

Veel vrouwen bestempelen de geboorte van hun kind als het mooiste moment in hun leven. Dat is natuurlijk prachtig, maar het lichaam van de vrouw wordt er meestal niet veel mooier op. De buik is namelijk nogal groot en slap in de periode na de bevalling. Veel vrouwen denken ten onrechte dat ze nooit meer een strak lichaam zullen krijgen. Daarom heb ik dit artikel geschreven.

Het is namelijk heel goed mogelijk om weer een mooi en strak lichaam te krijgen na een bevalling. Zeker voor iemand die constant met haar uiterlijk bezig is en trots is op haar spieren kan het er flink in hakken als een baby je lichaam zo sterk doet veranderen. Gelukkig zijn er een aantal buikspieroefeningen die je buik weer strak en mooi kunnen maken!

Doorgaan naar artikel »

5 Buikspieroefeningen bij Lage Rugpijn + Oorzaken Buikvet

Je hebt een wasbord of een hangbuikje, in beide gevallen wil je dit aanpakken: je bent namelijk altijd bezig met je buik(spieren). Logisch ook! Je gebruikt je buikspieren vaker dan je denkt. Om er een schepje bovenop te doen: er is bijna geen beweging waarbij je buikspieren niet betrokken zijn. Dit spiersysteem in je core vormt het centrum van je kracht, vanwaar alle bewegingen worden aangestuurd. Wat er gebeurt bij slappe buikspieren? Als je buikspieren niet sterk genoeg zijn om bewegingen uit te voeren, gaat het lichaam dit compenseren door andere delen van het lichaam te gebruiken. Gevolg: overbelasting van bijvoorbeeld je rug.

Doorgaan naar artikel »

Waarom Boksen de Ideale Buikspieroefening Is!

Een sixpack, een wasbordje of een blokjesbuik, er zijn veel verschillende benamingen voor een strakke en gespierde buik. Iedere man of vrouw die graag een mooi lichaam wilt hebben, zal jaloers zijn op iemand met een perfect getrainde sixpack. Je hoeft niet bij de pakken neer te gaan zitten als je zelf geen gespierde buik hebt, want je kunt hier namelijk makkelijk iets aan doen. Er zijn verschillende manieren waarmee jij ook een buik kunt krijgen waar iedereen jaloers op zal zijn.

Doorgaan naar artikel »

Waarom Je Moet Letten op je Ademhaling bij Buikspieroefeningen

Adem in, adem uit, adem in, adem uit. Terwijl je dit leest, word je je ineens bewust van je ademhaling. Het is natuurlijk logisch, maar ademhalen is van levensbelang. Daarmee wordt bedoeld dat zonder zuurstof een persoon niet kan overleven, maar wist je ook dat ademhalen door je buik een wapen is tegen stress? Regelmatig ademhalen is goed voor je hart. Er zijn grofweg twee manieren waarop een mens adem kan halen: de borstademhaling en de buikademhaling. Het verschil lees je verderop in deze blog.

Doorgaan naar artikel »

De 8 Beste Buikspieroefeningen voor Beginners

Sterke buikspieren zien er niet alleen goed uit, ze hebben ook talloze andere voordelen voor het lichaam. Om de core te versterken, zijn buikspieroefeninen nodig waarbij het lichaam gestabiliseerd wordt. Als je net begint met sporten heb je geen flauw idee hoe en waar je moet beginnen. Het is ook lastig, maar dat mag je niet weerhouden in je reis naar een mooi lichaam. Het is aan te raden om in het begin te trainen met een ervaren sporter of zelfs een personal trainer in te huren. Wil je het liever alleen doen, dan zijn hier de acht beste buikspieroefeningen voor beginners.

Doorgaan naar artikel »

De 10 Beste Buikspieroefeningen voor Gevorderden

Je hebt de basis buikspieroefeningen al onder de knie en je bent eigenlijk wel toe aan een nieuwe uitdaging. Het sixpackje begint al wat vorm te krijgen, maar je bent nog niet helemaal tevreden. Er zijn oefeningen in het overzicht die je zowel thuis als op de sportschool kunt doen. Gevorderde buikspiertrainers zijn geobsedeerd door hun core en willen graag een afgetraind buikje. Hier zijn de manieren waarop je dit proces kunt bespoedigen.

Doorgaan naar artikel »

Zo Combineer Je Staande met Liggende Buikspieroefeningen

Je buikje trainen: het lijkt zo makkelijk, maar wat kan het bij vlagen toch ingewikkeld zijn. Een platte buik krijg je niet zomaar. Nee, dat vereist veel inspanning, energie en doorzettingsvermogen. Naast er een goede voeding op na houden, is het van belang om aan cardio en krachttraining te doen. Door voeding en cardio krijg je het vet rondom je buik weg, door krachttraining gaat er naar verloop van tijd een wasbordje ontstaan. Het nadeel van krachttraining voor je buikspieren is dat er zo ongelooflijk veel verschillende oefeningen bestaan.

Doorgaan naar artikel »

Wat Kunnen Je Buikspieren Aan? 5 Gouden Regels

Veel mensen zijn bezig met buikspieroefeningen, zodat ze een mooie platte buik hebben tijdens de zomerdagen. Buikspieroefeningen zijn in principe vrij gemakkelijk thuis te doen en je hebt er geen dure apparaten of gewichten voor nodig. Dit maakt het doen van buikspieroefeningen erg toegankelijk en flexibel. Het is de laatste jaren een beetje een hype geworden om buikspieroefeningen te doen. Op Facebook kun je meedoen aan challenges, waarbij je iedere dag een aantal buikspieroefeningen doet en veel mensen doen voor het slapen gaan of als ze opstaan even een aantal oefeningen.

Doorgaan naar artikel »