click tracking

Cellulite bij Je Benen Verminderen? 4 Tips bij een Sinaasappelhuid

Tijdens zomerse dagen draag je het liefst een opvallend jurkje of een zwierig rokje om je benen te showen. Op het strand wil je zo bruin mogelijk worden. Waarom? Om je benen te showen. Als vrouw droom je van strakke, slanke benen die eindeloos lang ogen. Een huid die soepel aanvoelt en glad oogt. Cellulite kun je dus missen als kiespijn. Toch hebben veel vrouwen last van cellulite, ook wel een zogenaamde sinaasappelhuid genoemd. In deze blog vertel ik je meer over het ontstaan ervan en hoe je het kunt bestrijden.

Het verschil tussen cellulite en cellulitis

Vaak worden de termen cellulite en cellulitis door elkaar gehaald. De woorden lijken immers sterk op elkaar en op het eerste gezicht lijken de betekenissen ook wel op elkaar. Niets is minder waar. Wanneer je op het internet beide termen intikt, hoor je in principe twee verschillende betekenissen tegen te komen.

Waar cellulite echt te maken heeft met de welbekende sinaasappelhuid, gaat het bij cellulitis om iets heel anders. Cellulitis is een bacteriële infectie van het onderhuidse bindweefsel. Vaak gaat deze infectie gepaard met roodheid, zwellingen en koorts.

Wanneer in de medische wereld een term eindigt op –itis, betekent dit eigenlijk altijd dat het om een ontsteking gaat. Bij cellulite gaat het niet om een ontsteking: het is juist een verkleving en zwelling van de onderhuidse bindweefselstructuur. Cellulitis mag dan ook niet worden verward met cellulite of sinaasappelhuid.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Wat is cellulite?

Een welbekend verschijnsel in de wereld van nu: cellulite. Cellulite wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd. Eén ding is zeker: niemand wordt blij van dit verschijnsel. Wat is het nu precies? Hoe herken je cellulite op je eigen lichaam, met name op je benen?

Cellulite is een speciale toestand van het onderhuidse vet. Je huidreliëf wordt grover, waardoor de huid als het ware een sinaasappelschilachtige verschijning krijgt. De huid kan net zo ruw aanvoelen als de bekende oranje vrucht die we in Nederland massaal eten. Vandaar de naam ‘sinaasappelhuid’.

Cellulite zorgt voor hobbels, bobbels en kleine deukjes op je lichaam. Dit is vooral zichtbaar op je heupen, bovenbenen en billen. Deze plekken bevatten namelijk relatief veel vet, iets wat cellulite stimuleert. Vet wordt niet meer gelijk verdeeld onder de huid; er ontstaan onderhuidse vetophopingen. Deze ophopingen worden opgeslagen in speciale ‘kamertjes’ van bindweefsels. Dit zorgt ervoor dat de huid plaatselijk naar buiten wordt geduwd, waarbij het bindweefsel de huid omlaag trekt. Het resultaat? Een patroon van kuiltjes en bobbeltjes.

Cellulite aanzicht

Cellulite plekjes hebben een verminderde bloedcirculatie. De huid voelt dan ook kouder aan en wordt minder snel bruin in de zon. Dit zorgt ervoor dat je sinaasappelhuid in de zomer nog beter zichtbaar is. Er zijn verschillende niveaus van cellulite, afhankelijk van de plek waar het zich bevindt en de diepte van de ophopingen.

Tabel cellulite

De oorzaken van cellulite

Cellulite is niet iets om je voor te schamen. Hoewel niemand een sinaasappelhuid één van de zeven schoonheden zal noemen, is het zeker geen huidconditie die afbreuk doet aan je lichaam. Maar liefst 98% van de Nederlandse vrouwen kampt met cellulite. Uiteraard verschilt het per individu in welke mate men er last van heeft.

Cellulite kan verschillende oorzaken hebben. Waar men normaliter denkt dat alleen vrouwen met overgewicht of een hoger vetpercentage last hebben van cellulite, blijkt dit niet waar te zijn. Ook slanke vrouwen met weinig lichaamsvet hebben doorgaans cellulite op hun buik, billen en benen. Wel speelt het vetpercentage een rol bij het ontwikkelen van cellulite.

Enkele oorzaken van cellulite zijn:

  1. Genetische aanleg (erfelijkheid)
  2. Hormonen
  3. Stress en voeding

Erfelijkheid

Cellulite is in grote mate erfelijk aangelegd. Je genen bepalen of je aanleg hebt voor deze sinaasappelhuid. Dit geldt voor ongeveer 50% van de vrouwen. Dit betekent uiteraard niet dat je zomaar bij de pakken neer moet gaan zitten! Hoewel de kans dus redelijk groot is dat je jouw cellulite plekjes hebt geërfd van je moeder of oma, kun je wel proberen te voorkomen dat deze plekjes groter worden of beter zichtbaar.

Hormonen

Hormonen zijn één van de grootste boosdoeners van cellulite. Met name wanneer er een disbalans is tussen oestrogeen en testosteron. Aangezien vrouwen doorgaans meer oestrogeen hebben dan testosteron, hebben zij ook meer last van cellulite. Dit hormoon zorgt ervoor dat de vetcellen op je billen, heupen en dijen opzwellen. Aangezien je met name in de puberteit, rond je zwangerschap en in de menopauze veel oestrogeen aanmaakt, zijn dit ook de momenten dat je last kunt krijgen van cellulite. De pil bevordert dit nog eens.

Stress en voeding

Stress kan ook bepalend zijn voor het ontwikkelen van een sinaasappelhuid. Een laag stressniveau is normaal en dus gezond. Heb je te kampen met veel stress, dan heeft dit gevolgen voor de conditie van je huid. Teveel stress kan namelijk zorgen voor meer vetopslag en het minder goed ordenen van de huid. Tel een slecht eetpatroon met veel vet daarbij op en cellulite krijgt de kans om zich te ontwikkelen.

Voeding is in grote mate bepalend voor het ontstaan van cellulite. Eet je veel ongezonde voeding, houd je van vette happen en is suiker je beste vriend? Dan moet het je niet verbazen als er ineens een cellulite plekje ontstaat. Gezonde voeding is nog altijd een aanrader, ook wanneer je cellulite wilt voorkomen en bestrijden.

Billen zonder cellulite

Cellulite verminderen: tips bij een sinaasappelhuid

Zoals je hebt kunnen lezen, ontstaat cellulite door een verstoring van het bindweefsel en de toename van vetcellen in de onderhuid. Om dit te kunnen verminderen en zelfs geheel te laten verdwijnen, is het uitermate belangrijk om het verkleefde en stugge bindweefsel weer los te krijgen. Afvalstoffen worden zo op een natuurlijke manier weer afgevoerd. Ik geef je 4 tips voor het bestrijden van cellulite: cellulitecrème, massagecups, polijsten en sporten.

Tip 1.    Smeren met crème

Een bekende cellulitebehandeling is cellulite verwijderen middels een crème. Je smeert deze crème op de plekken van je lichaam waar je cellulite wilt behandelen, bijvoorbeeld op je benen. Op deze manier zorg je ervoor dat je huid vochtig blijft en zacht aanvoelt. Ook bevatten deze crèmes de juiste PH-waarde, die goed is voor je huid. Je verzorgt als het ware je huid.

Daar zit meteen het probleem: je smeert deze crèmes óp je huid, niet onder je huid. Cellulite begint in je lichaam en niet op je lichaam. Hoewel deze crèmes wel degelijk een positief effect hebben op je cellulite, zijn ze niet allesbepalend. Ze doen namelijk niets onder de huid, waardoor ze de echte cellen niet goed aanpakken.

Tip 2.    Een massage met cups

Een tweede manier om cellulite aan te pakken is door het gebruik van speciale massagecups. Deze cups helpen je met het masseren van de huid. Cupping therapie is een oude en universele behandelwijze die zowel in het oosten als in het westen voorkwam. De oudste verwijzingen zijn afkomstig uit China, waar deze massagetechniek al eeuwenlang wordt gebruikt om de huid en doorbloeding te verbeteren en afvalstoffen kwijt te raken.

Cellulite cups

De massagecups zijn doorgaans gemaakt van siliconen en doorzichtig, zodat je ziet wat je aan het doen bent. Er zijn zachte en harde modellen, afhankelijk van waar je voorkeur naar uitgaat. Zachte cups zijn ideaal voor een wat gevoeligere, oudere huid, terwijl harde cups passen bij intensief gebruik om zo dieper weefsel te bereiken. Er zijn verschillende maten verkrijgbaar, die ook verschillende delen van je lichaam aanpakken. Grote cups zijn geschikt voor de benen en buik, terwijl kleinere varianten worden gebruikt voor de kuiten, knieën en armen.

Hoe werkt deze massagetechniek?

Cellulite cups worden vacuüm getrokken door de bovenkant van de cup in te drukken en op de huid te plaatsen. Je laat de cup ca. 20 seconden staan, waardoor je doorbloeding een boost krijgt. Daarnaast kun je ze met een rollende beweging over de huid laten gaan. Makkelijk in gebruik, maar wellicht wat pijnlijk. Het vacuüm trekken kan gevoelig zijn, dus begin nooit meteen met de grootste cup. Bouw het op en probeer wat voor jou fijn werkt.

Tip 3.    Cellulite polijsten

Ook het polijsten van lichaamsdelen is in opkomst. Deze cellulitebehandeling is niet onder iedereen bekend. Het polijsten van lichaamsdelen is slechts een onderdeel van de gehele behandeling. Hoe gaat dat in zijn werk? Middels een speciale modder peeling wordt de huid gepolijst en verdwijnen dode huidcellen. Een speciale thermale behandeling opent de poriën en bereidt de huid voor op huidvernieuwing.

De peeling wordt middels ronddraaiende bewegingen in de huid gemasseerd, waarbij het tempo geleidelijk wordt verhoogd. Na de peeling wordt een krachtige gel aangebracht op de celluliteplek die eveneens middels massage wordt ingewerkt. Na ca. twee maanden zou je verschil moeten zien.

Tip 4.    Sporten

Hoewel er verschillende manieren lijken te zijn om van je cellulite af te komen, blijft er maar één blijvende oplossing: sporten. Het is een onmogelijke taak om cellulite volledig te verwijderen. Wel kan het worden verminderd, zodat het minder zichtbaar is. Uiteraard helpen tips 1 t/m 3 wel, maar cellulite wordt met name verminderd door jezelf een gezonde levensstijl aan te meten. Dat betekent gezond eten en voldoende bewegen. Een combinatie van krachttraining en cardiotraining kan je helpen om zichtbare plekken te camoufleren. Beweging zorgt ervoor dat ophopingen van vetcellen verminderen.

Ongebruikelijke tips om snel buikvet te verbranden en die platte en strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je aan om het boek van Oscar Helm te bekijken.

Hij heeft reeds duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu zijn baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *