Een Dikke Buik Omtoveren tot een Platte Buik?

Een dikke buik is iets wat veel mensen niet graag willen. En dat is natuurlijk goed te begrijpen. Het is in eerste instantie niet het ideaal beeld wat men heeft. Daarnaast is het ook veel gezonder om geen dikke buik te hebben.

Een dikke buik verhoogt de kansen op diabetes en ook op hart- en vaatziekten. Het is daarom verstandig om te zorgen dat die dikke buik een platte buik wordt. Een mooie platte buik waar je ook volop van kunt genieten als je naar het strand gaat of wanneer het zomer is en je in je zomerkleding over straat gaat.

Hebben mannen of vrouwen meer aanleg voor een dikke buik?

Mannen hebben meer aanleg om een dikke buik te krijgen. Hormonen zorgen ervoor dat mannen meer aanleg hebben om een dikke buik te krijgen. Om van het buikvet af te komen gelden voor mannen en vrouwen dezelfde aanpak. Echter hoe komt het nu eigenlijk dat er zoveel mensen zijn die een buik hebben?

Het krijgen van een dikke buik en vet in je lichaam is afhankelijk van je geslacht en ook van de hormonen, je leeftijd en wordt tevens door erfelijke factoren bepaald. Mannen en ook oude vrouwen hebben meestal vetvorming rondom de de buik en de borst. Jonge vrouwen hebben meer last van vet rondom de kont, onderbuik en ook de heupen. Op deze plaatsen zul je zien hoe het vet zich zal ophopen als je dikker wordt.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Download het simpel te volgen weekmenu incl. recepten, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en ik stuur het gratis naar je toe.

Waarom wordt je dikker?

De reden, dat je dikker wordt en de reden waarom je lichaam meer vet opslaat is simpelweg omdat je meer energie inneemt dan je verbrandt. Dus je eet teveel en het vet wordt opgeslagen in je lichaam. Tegenwoordig is dat niet nodig aangezien er volop eten is. Mensen zijn nu geneigd om meer te eten waardoor ze dikker worden. Het extra vet wordt opgeslagen, omdat er minder wordt verbruikt dan je inneemt.

Meer buikvet door hormonen in je voeding

Er zijn een aantal voedingssoorten welke bijdragen aan een dikke buik. Vooral door de hormonale werking zorgen deze voedingsstoffen voor meer buikvet. Denk hierbij aan alcohol. Alcohol vermindert de testosteron productie. En testosteron helpt bij het afbreken van vetten. Zowel mannen als vrouwen beschikken over dit hormoon om vetten af te breken. Meer alcohol betekent minder testosteron en minder afbraak van vetten. Vooral bij de organen rondom je buik en ook de buik zelf zie je extra vetopslag als je meer alcohol drinkt.

Fastfood! Natuurlijk is gefrituurd eten als friet en fastfood niet gezond. Het is al vele malen onderzocht en het is beter om dit te mijden. Dit komt hoofdzakelijk door het transvet wat rondom de buik wordt opgeslagen.

Frisdranken hebben een invloed op je steroïde hormonen in jouw lichaam. Misschien heb je wel eens gehoord van cortisol? Deze stof zorgt ervoor dat je een dikkere buik krijgt door het extra buikvet wat het rondom je buik opslaat.

Eet ook niet teveel vlees. Vlees helpt ook om een dikke buik te krijgen. Dit is door verschillende instanties onderzocht en bewezen.

Hoe tover je jouw dikke buik om naar een platte buik?

Het is interessant om te weten waarom je een dikke buik hebt gekregen. Vaak weet je het echter zelf als wel. Nu je er meer bewust van bent kun je de dikke buik ook gaan omtoveren naar een platte buik. En dit kun je natuurlijk doen door meer vet te verbranden dan je inneemt. Je kunt meer gaan sporten en bewegen en tevens kun je gezonder en beter gaan eten. Er zijn specifieke voedingsstoffen welke je zullen helpen om meer vet te verbranden. Kies ervoor om gezonder te gaan eten en meer te gaan bewegen.

Enkele voedingsstoffen die je zullen helpen!

Als je buikvet wilt verliezen dan is het slim om meer bosbessen te gaan eten. Bosbessen in je dieet zorgt ervoor dat je buikvet snel zal afnemen. Het is onderzocht en de stof catechines in de bosbes zorgt ervoor dat je snel veel buikvet zult verliezen.

Eet ook meer walnoten. De voedingsstoffen in walnoten zorgen voor een goede balans van cortisol in je lichaam. Er wordt meer vet rondom je buik afgezet als er een hoog gehalte aan cortisol in je lijf zit.

Meer magere yoghurt! Eet meer yoghurt (magere yoghurt) om meer spieren aan te maken en meer vet te verbranden. Het aminozuur in mager yoghurt helpt hier sterk bij.

Eet meer citrusvruchten. Vitamine C is niet alleen gezond als je een griepje hebt! Het helpt je ook om het cortisol in je lichaam te verlagen. En minder cortisol helpt erbij om minder vet op te slaan rondom je buik.

Is het verstandig om sit-ups te doen?

Veel mensen gaan meer buikspieroefeningen doen als ze buikvet willen verliezen. Met het doen van oefeningen is natuurlijk niets mis. Het is echter niet zo dat door het doen van extra buikspieroefeningen je ook meer vet zult verbranden rondom je buik. Je kunt veel beter oefeningen gaan doen die de grote spiergroepen (je benen) versterken. Door meer spiermassa op te bouwen zul je meer energie verbranden. En dat zorgt ervoor dat je een mooier en sterke lichaam gaat krijgen. Automatisch zal dan ook het buikvet en je dikke buik verdwijnen. Kies ervoor om veel cardio te doen en daarnaast oefeningen te doen om meer spiermassa op te bouwen. En natuurlijk kun je hierbij ook buikspieroefeningen gaan doen.

Een goede oefening om veel buikvet te verliezen en om een platte buik te krijgen is door oefeningen te doen met een kettlebell. Het is een gewicht welke je gebruikt bij het doen van je oefeningen. Het is uitstekend om langzaam je conditie op te bouwen en de dikke buik om te toveren naar een platte buik.

Conclusie!

Eet gezonder en eet de juiste voedingsstoffen. Kies er ook voor om meer cardio oefeningen te doen met de hulp van bijvoorbeeld een kettlebell.

 

Ongebruikelijke tips om snel buikvet te verbranden en die platte en strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je mijn favoriete boek aan hierover.

Dit boek heeft duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu de baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Reacties


 1. mijn reactie : Wens: een platte buik, patte dijbenen(zijkant) , weg met zwabberende bovenarmen. Ik heb een kettlebell van 4 kg en twee gewichten van 1,5 kg. Mijn lengte is 1.70 en mijn gewicht is 70 kg, met kleding en schoenen. Heeft u svp oefeningen waarbij ik geen filmje hoef te kijken, maar dus gewoon uitgeschreven oefeingen ?? Graag !! Ik kan ze niet vinden. Graag z.sp.m. antwoord svp (dan kan ik in de vakantie beginnen.... gr. van Marijke van der Linden

   • Ik ben een vrouwvan 58 jaar en ben 1.68 lang met een gewicht van 76 kilo en heb het gevloe dat mijn buik erg dik en opgezet is wat kan ik het beste doen?

    Voeg een reactie toe

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Risicovrij uitproberen

    Strakke buik bijbel (tip!)

    Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

    Risicovrij uitproberen

    Auteur

    Johan Schippers

    Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!