Hoeveel Eiwitten Heb Je Per Dag Nodig voor Strakke Buikspieren?

Het valt tegenwoordig zeker niet mee om er altijd goed uit te zien. Mensen eisen dit echter wel altijd van zichzelf. De maatschappij is veranderd en hierdoor hebben mensen steeds meer het gevoel dat ze aan een bepaald schoonheidsideaal moeten voldoen. In principe is daar niets mis mee, maar vaak weten mensen niet waar ze moeten beginnen.

Doordat je er goed uitziet, krijg je vaak ook meer zelfvertrouwen. Dat zelfvertrouwen werkt door op je energielevel en het geluk dat je in je hersenen voelt. Lichaam en geest zijn namelijk heel erg samengesmolten als het gaat om het geluk dat je voelt. Een belangrijk onderdeel van je lichaam is je buik. Zeker als het gaat om het schoonheidsideaal verschillen de meningen over de buik nog regelmatig.

Waarom willen mensen strakke buikspieren?

In je buik speelt zich veel af. Vooral het proces van voedselvertering is daarbij belangrijk. Wanneer mensen zich niet helemaal lekker voelen, ligt dit met name aan de buik. Een ongetrainde buik zal snel voor problemen zorgen. Je buikspieren trainen is daarom voor je gezondheid en vooral voor je weerstand van groot belang.

Daarnaast is het trainen van de buik ook goed voor je energielevel. Iemand met getrainde buikspieren zal minder moeite hoeven doen om bepaalde handelingen te kunnen verrichten. Daardoor ondervindt men minder last van de buik. Je kunt hier verschillende oefeningen voor doen.

In het begin kosten de oefeningen veel kracht en zal je er zeker ook hinder van ondervinden. Dit is een stapsgewijs proces, waarbij je na een paar weken al resultaat kunt merken. Het is dan wel van belang dat je de buikspieroefeningen op de juiste manier uitvoert.

Strakke buikspieren zijn niet alleen gewenst voor een goede gezondheid, tegenwoordig is het ook een echt schoonheidsideaal. Waar met name mannen vroeger een mooie sixpack wensten te hebben, zijn ook de vrouwen aan een inhaalslag begonnen. Hoewel vrouwen doorgaans niet streven naar een echte sixpack, is het hebben van een middenlijn altijd een plus.

Een strakke buik betekent voor veel mannen en vrouwen het toppunt van fit zijn. Heb je een strakke en platte buik, dan heb je doorgaans ook een laag vetpercentage. Een sixpack wordt immers pas zichtbaar bij een vetpercentage onder de 12%, hoewel dit bij vrouwen iets meer mag zijn.

Blog 8 - uitgelicht

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Download het simpel te volgen weekmenu incl. recepten, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en ik stuur het gratis naar je toe.

Wanneer spreken we van een strakke buik?

Dit verschilt voor iedereen. De perfecte buik bestaat niet, maar iedereen is in staat om een strakke buik te ontwikkelen. Het belangrijkste daarbij is het begin. Evenals bij het proces van afvallen is het mogelijk dat je een dipje krijgt. Om het hogere doel, namelijk ‘de strakke buik’, te kunnen bereiken, moet je soms over een bepaalde drempel heen.

De één vindt dat we spreken van een strakke buik wanneer er geen vet op de buik zichtbaar is. De ander vind dat er duidelijk een blokjesbuik moet zijn ontwikkeld. In dat laatste geval kunnen we spreken van een ‘sixpack’. Zo’n geblokte buik is niet binnen een paar weken ontwikkeld. Je zal hiervoor een bepaalde mate van discipline moeten opbrengen. Er wordt van je verwacht dat je de oefeningen vaak gaat herhalen. Sommige oefeningen zal je zelfs op dagelijkse basis moeten uitvoeren.

Hoe belangrijk is voeding bij de ontwikkeling van buikspieren?

Het is algemeen bekend dat voeding in grote mate bijdraagt aan de ontwikkeling van bepaalde spieren. Wanneer je niet op je voeding let, wordt het lastig om je doelen te bereiken. Je kunt dan nog zo goed je best doen met alle oefeningen die je bezighouden, maar het resultaat zal niet zijn zoals gewenst.

Je kunt daarom verschillende voedingsschema’s volgen. Om aan een strakke buik te komen en deze ook te behouden, is het namelijk belangrijk dat je lichaam aan een bepaald ritme went. Dat wil niet zetten dat je nooit van een lekkere borrel of een patatje kunt genieten. Dit soort zaken zullen echter wel meer uitzondering dan regel zijn. Als je fit wilt geraken, moet je bewust en verstandig met je eten bezig zijn.

In dit artikel leg ik je uit welke voeding je helpt met het verkrijgen van een mooie, platte buik. Zoals velen wel weten, zijn dat geen vette happen en suikerhoudende drankjes. Producten waar veel suiker in verwerkt is, evenals vet, dien je beter te vermijden. Dit geldt met name voor veel voorverpakte items. Een tip is alvast om te letten op voedsel dat niet verpakt is. Houd het vers en sla je slag met seizoensproducten. Zo is die platte buik binnen no time in zicht.

Waarom zijn eiwitten belangrijk?

Wanneer we het hebben over voedsel in combinatie met afvallen of fit geraken, dan worden eiwitten door de meesten mensen al snel genoemd. Zo zie je de mensen die bezig zijn met het opbouwen van spiermassa regelmatig een rauw ei eten. Maar wat doen eiwitten dan precies en waarom zijn deze zo van belang? Het lichaam heeft energie nodig om eiwitten te verteren. De eiwitten zorgen tevens voor de opbouw van spierweefsel.

Wanneer je bijvoorbeeld buikspieroefeningen doet, moet je lichaam hiervan herstellen. De eiwitten maken spierweefsel aan op de plekken waar het lichaam moet herstellen. Kortom, wanneer je buikspieroefeningen doet en je zorgt voor voldoende inname van eiwitten, dan zorgen deze eiwitten ervoor dat je spierweefsel rondom de buikspieren opbouwt. Omdat je lichaam energie verbruikt voor het verteren van de eiwitten, ben je bovendien in staat om af te vallen. Dat is dan ook de reden dat eiwitten als een belangrijk onderdeel van een dieet worden gezien.

Eieren

Aan welke producten met eiwitten moet je denken als je strakke buikspieren wilt?

Zoals gezegd, is voedsel belangrijk bij de ontwikkeling van je buikspieren. Eiwitten dragen daar zeker aan bij. De producten die hieronder worden weergegeven zijn een overweging waard, met name wanneer je je dus wilt focussen op het krijgen van een strakke buik. Bij elk product staat kort omschreven wat het product inhoudt en waarom het in dit geval aan te raden is.

Vis

De term ‘vis’ op zichzelf behoeft weinig uitleg. Vis is één van de meest eiwitrijke producten. Het prettige hiervan is dat het goed verteerbaar is, omdat het weinig bindweefseleiwitten bevat. Veel soorten vis zijn bruikbaar in een eiwitrijk dieet. Wanneer je zo’n dieet overweegt, kan je denken aan vissoorten, zoals zalm, tonijn, forel, kabeljauw en makreel. Ook in sardines zitten veel eiwitten.

De meeste gezonde vissoorten voelen glad aan. Mensen vinden dit soms smerig, maar het feit dat ze glad aanvoelen is dus eigenlijk positief. De vissoorten zijn vol van gezonde vetten, die goed zijn voor de opbouw van je spierweefsels.

Visolie

Visolie bevat de meest essentiële vetzuren van vis. Wanneer je vette vis eet, zoals bijvoorbeeld zalm of forel, dan krijg je voldoende eiwitten binnen. Dat komt doordat deze vissoorten voldoende omega-3 bevatten. Visolie wordt voornamelijk verkocht als voedingssupplement, omdat mensen niet in staat zijn om twee maal per week vis te eten. Vis is namelijk vaak ook een duur product. Om toch voldoende eiwitten in de vorm van omega-3 binnen te krijgen, kan je daarom overwegen om visolie te kopen.

Krillolie

Neptune krillolie

Krillolie is vergelijkbaar met visolie. Het is eveneens een voedingssupplement, waarbij de juiste vetzuren zijn inbegrepen. Bovendien bevat krillolie een goede dosis omega-3, wat het een product maakt dat zeer gezond is. In vergelijking met visolie is krillolie makkelijker verteerbaar, heeft het een minder visachtige nasmaak en is het in grotere mate biologisch beschikbaar.

Krillolie kun je als voedingssupplement kopen wanneer je met je buikspieren aan de slag wilt. Ben je iemand die het milieu belangrijk vindt, dan is het wellicht verstandig om eerder krillolie te nemen dan visolie. Op die manier houden we het onderwaterleven beter in stand.

Gezonde eiwitshake

De meeste mensen die willen afvallen of die juist spiermassa op willen bouwen (bijvoorbeeld rondom de buikspieren) zullen kiezen voor een eiwitshake. Dit is een goede oplossing, waarbij de nodige eiwitten in een shake worden verwerkt. Je hebt ze in alle soorten (bijvoorbeeld natuurlijke shakes, maar ook in poedervorm) en smaken. Vaak bevatten eiwitshakes met een smaakje wel wat meer calorieën en toegevoegde suikers dan basis shakes zonder smaak.

Wanneer je enkel voor shakes kiest, zal je wellicht enkele voedingsstoffen missen. Daarom is een gezonde eiwitshake een hele goede aanvulling voor mensen die dagelijks onvoldoende eiwitten nemen. Wanneer je eiwitshakes tot je neemt, is het belangrijk om je aan bepaalde richtlijnen te houden. Je kunt immers niet onbeperkt eiwitten tot je nemen, zonder daarvan de gevolgen te aanschouwen.

Hoeveel eiwitten per dag heb je nodig?

Afhankelijk van je doelstelling en de vorm waarin je verkeert, is er een richtlijn aan te geven voor het aantal eiwitten dat je per dag tot je dient te nemen. Je kunt deze het beste nuttigen vlak nadat je gesport hebt. Een dagelijkse hoeveelheid van ongeveer 1,5 tot 2 gram (per kilogram lichaamsgewicht) is voor de fanatiekere sporters (bodybuilders) een goede richtlijn. Wanneer je tot de categorie recreatieve sporters behoort, zou je de richtlijn van 0,8 tot 1 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht aan kunnen houden. Dit kun je dus voor jezelf bepalen op basis van deze cijfers. Als je realistische doelen stelt voor je buikspieren, dan zou je er wellicht qua hoeveelheid tussenin kunnen zitten. Het is dan belangrijk om deze eiwitten na het doen van de buikspieroefeningen te nemen.

Ongebruikelijke tips om snel buikvet te verbranden en die platte en strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je mijn favoriete boek aan hierover.

Dit boek heeft duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu de baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Risicovrij uitproberen

Strakke buik bijbel (tip!)

Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

Risicovrij uitproberen

Auteur

Johan Schippers

Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!