Liposuctie bij je Buik? 8 Voorwaarden en 6 Risico’s

Het is voor veel mensen een droom om een mooie platte en sexy buik te krijgen. En soms wil je graag dat dit zeer snel gebeurt. Je kunt dan kiezen voor liposuctie buik. Het kan een persoonlijke keuze zijn om een sexy en platte buik te krijgen met liposuctie. Soms is het echter ook het laatste redmiddel om te slagen in de strijd om af te vallen. Je kunt misschien met diëten en sporten niet het lichaam krijgen van je dromen. Soms lijkt het een onmogelijke missie om te slagen bij het afvallen. Kies er daarom voor om met een liposuctie buik af te komen van je love handles of het buikje wat je hebt.

Vet verwijderen op specifieke locaties met de liposuctie buik

Liposuctie betekent vet wegzuigen. Het is een geweldige manier om op specifieke plaatsen in je lichaam vet te verliezen. Met liposuctie buik kun je het vet rondom je buik laten weghalen. Het is wel belangrijk dat je huid soepel genoeg is om het vet weg te kunnen zuigen. Je kunt dan het vet weg laten zuigen. Heb je een sinaasappelhuid dan kun je kiezen voor dermolipectomie. Er wordt dan vet onder je huid weggesneden.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Download het simpel te volgen weekmenu incl. recepten, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en ik stuur het gratis naar je toe.

Voordat je een liposuctie buik kunt laten uitvoeren

Voordat je een liposuctie buik (of op een andere plek in je lichaam) kunt laten uitvoeren zal je een consult krijgen met een arts en een plastisch chirurg. Hij zal met je bespreken wat je graag wilt en ook of dit wel daadwerkelijk behaald kan worden. Hij zal je ook tips geven en precies uitleggen wat de behandeling exact inhoud. Ook helpt hij je om ervoor te zorgen dat je zelf alles doet om een goed eindresultaat te krijgen bij een liposuctie buik. Ook zal hij je een aantal vragen stellen rondom de volgende onderwerpen:

 • Je gezondheidstoestand
 • Of je eerder andere operaties hebt gehad
 • Of je rookt, drinkt of drugs gebruikt
 • Of je allergisch bent voor specifieke stoffen
 • Of je medicijnen gebruikt

Natuurlijk zal de plastisch chirurg je ook onderzoeken en kijken wat de toestand is van je lichaam. Bij een liposuctie buik zal de chirurg kijken naar:

 • Hoe soepel je huid is
 • Of er plaatselijk sprake is van overtollig vet
 • Of er littekens zijn van eerdere operaties

Vervolgens zal de plastisch chirurg zijn bevindingen met je doornemen.

Welke soorten behandelingen voor liposuctie buik zijn er allemaal?

Er zijn een aantal mogelijkheden om je liposuctie buik uit te laten voeren. Zo kun je kiezen voor het weg laten zuigen van het buikvet door liposuctie. Ook kun je kiezen voor dermolipectomie, wat het wegsnijden van vet is. Door je te onderzoeken zal de plastisch chirurg besluiten welke van de twee mogelijkheden het beste is om je te behandelen. Laten we de twee procedures wat nader bespreken.

Liposuctie buik

Als je kiest voor de liposuctie buik dan zal de plastisch chirurg het gebied op je buik aftekenen wat een correctie krijgt. Bij de operatie worden er kleine sneetjes in je lichaam gemaakt op je buik. Hier wordt een vloeistof in gespoten om het vet los te maken en onder de huid te laten komen. Vervolgens wordt het vet weggezogen door de plastisch chirurg. Als er voldoende vet is afgezogen zal de arts stoppen met de liposuctie en de kleine sneetjes weer dichthechten. Deze zullen vervolgens snel en goed gaan helen. Het resultaat is dat je veel minder buik vet zult hebben.

Dermolipectomie van de buik

In plaats van het wegzuigen van het onderhuidse vet weefsel bij de buik wordt het bij dermolipectomie bij de buik weggesneden. Er komt hier wel een grotere snede bij je buik om het vet weefsel weg te halen. Ook zal er daarom een groter litteken blijven. Natuurlijk zal er gekozen worden voor een plek waar men het litteken niet goed zal kunnen zien. Ook zal men proberen om het litteken zo onzichtbaar als mogelijk te maken met oplosbare hechtingen.

Een combinatie!

Soms kan het gebeuren dat de plastisch chirurg kiest voor een combinatie van een liposuctie buik en een dermolipectomie van de buik. De plastisch chirurg zal dit bespreken.

Het herstel van de buik na een liposuctie buik

Als je een liposuctie buik krijgt dan zal de plastisch chirurg een slangetje in de buik achterlaten bij een van de snedes om het overtollige bloed en wondvocht af te kunnen voeren. Na een dag of twee zal deze verwijderd worden en deze wond ook dicht gehecht worden. Het kan zijn dat je daarna ook al weg mag uit het ziekenhuis. Dit is echter afhankelijk van het herstel. Vaak blijf je twee tot vier dagen in het ziekenhuis tot je naar huis kunt gaan.

In huis kun je voor een paar weken een slecht gevoel hebben rondom de buik. Ook kunnen er veel bloeduitstortingen zijn en een zwelling rondom je buik. Met paracetamol kun je vak je de pijn welke je hebt goed bestrijden.

Ook moet je voor een week of drie lopen met een korset (elastisch korset) om je huid op de juiste plek te houden. De zwelling moet goed rusten en je lichaam en buik moeten herstellen. Je huisarts zal je een week later onderzoeken en hechtingen weghalen.

Het is belangrijk om de eerste drie maanden geen zwaar werk te doen of veel te bukken en tillen. De wond moet nog steeds goed genezen.

De risico’s van een liposuctie buik!

We willen je ook wijzen op de risico’s van een liposuctie buik. Hieronder hebben we een aantal risico’s opgesomd:

 • Een nabloeding krijgen
 • Een infectie krijgen
 • Een slechte of minder goede genezing van de wond
 • Een verharding van een deel van de huid
 • De buik wordt asymmetrisch
 • Gevoelloosheid hebben in je huid

Het eindresultaat

Het is natuurlijk belangrijk om het eindresultaat voor ogen te houden als je kiest voor liposuctie buik. Het is echter ook belangrijk om de risico’s goed in kaart te hebben. Laat je daarom goed voorlichten. En als je nog niet optimaal aan je lichaam hebt gewerkt is dat natuurlijk een goede start.

Ongebruikelijke tips om snel buikvet te verbranden en die platte en strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je mijn favoriete boek aan hierover.

Dit boek heeft duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu de baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Reacties


 1. Beste. Ik wil graag meer info over liposuctie. Ik ben goed in beweging me benen billen kont en alles vanaf me borsten is oke alleen me buik ik krijg het er niet af en zit echt op me maag streek zal maar zegge . Ik had het al heel jong ik heb nu 2 kids gehad en nog erger geworden. Me benen en billen zijn smal waarop je veel reacties krijgt of ik zwanger ben.. :( Ik wil graag info over kosten aub. Want dit kan niet via de ziektekosten verzekering doen zeker? Graag reactie Mvg

     • Hallo ik zou heel graag vet van me buik weg willen halen maar zou vraag willen weten van hoe oud je minimaal moet zijn en hoeveel kilo er weg wordt gehaald. En graag meer info over de kost (buikvet , borstvet)

       • Hoi ik wil van mijNog buik af wat niet gaat ,heb in het verleden een blindedarm operatiegehad en niet met klein sneetje nee met een snee verticaal en vanaf toen is mijn buik veranderd waardoor ik niet meer mezelf ben .

        • Hoe oud moet je zijn voor dit? En wat zijn eventueel de kosten Van zo een behandeling ? Groetjes

         • Ik zit al langer na te denken over een liposuctie en heb dan ook meerdere keren contact gehad met verschillende klinieken. Echter is er eentje geweest met een antwoord waar ik van schrok. Dat je BMI een rol meespeelt. Ik begrijp niet zo goed hoe en waarom. Verder ben ik benieuwd of je kan aangeven tot hoeveel KG je wilt laten weghalen en of hier verder voorwaardes aan verbonden zijn!

          Voeg een reactie toe

          Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

          Risicovrij uitproberen

          Strakke buik bijbel (tip!)

          Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

          Risicovrij uitproberen

          Auteur

          Johan Schippers

          Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!