Opgezwollen Buik? Hier Is de Oorzaak & de Oplossing

Een opgezette of opgezwollen buik is iets waar je natuurlijk niet van geniet. Je ziet er dikker uit dan je eigenlijk bent en je voelt je ook niet fijn. Vaak komt het doordat je spijsvertering niet op een optimale manier haar werk kan doen. En dit komt omdat men kiest voor de verkeerde voeding. Denk hierbij aan de kant en klare maaltijden en ook de vele verschillende soorten drinkyoghurt. Ze zorgen voor met hun chemische stoffen en toevoegingen voor een lang en houdbaar product met een heerlijke geur en smaak. Het is echter minder gezond voor je lichaam en zorgt voor een opgezwollen buik.

Er is echter meer wat je beter niet kunt eten.

Ook is brood en zuivel minder goed voor je buik als je denkt. Het zorgt ook regelmatig voor een opgezwollen buik. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat tarwebrood kan zogen voor problemen met je darmen, overgewicht en ook een opgezwollen buik. En dit komt omdat er gluten in brood zitten. En deze gluten verstoren je stofwisseling waardoor je een opgezwollen buik kunt krijgen.

Ook zuivel is een product wat je beter kunt mijden. Er zijn artsen die beweren, dat ze nog nooit een gezonde darmwand hebben gezien bij mensen die zuivel nuttigen. En dat komt vooral omdat je lichaam geen zuivel nodig heeft. Het is eigenlijk wel logisch. Melk is er voor jonge kalveren om snel te groeien. Een vrouwenlicham produceert ook geen babymelk meer als de baby eenmaal wat ouder en groter is. Het is bedoeld om snel te groeien. Daarna is et niet meer gezond om nog melk te nemen.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Download het simpel te volgen weekmenu incl. recepten, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en ik stuur het gratis naar je toe.

Voeding is de boosdoener van een opgezwollen buik

Het is vooral de voeding welke zorgt voor een opgezwollen buik. Zorg dat je de juiste voeding inneemt om zo te voorkomen dat je een opgezwollen buik krijgt. Vermijd brood, zuivel en ook onnatuurlijke producten als kant en klaar maaltijden. Je zult je niet alleen beter voelen, maar het is ook nog eens een stuk gezonder voor je hele lichaam.

Andere redenen voor een opgezwollen buik

Naast het verkeerde eten is het ook zo dat er andere redenen kunnen zijn voor een opgezwollen buik. Steeds vaker hoor je over het leaky gut syndroom. Het is een aandoening van de dunnen darmen. De aandoening komt door een verkeerd voedingspatroon. Vooral voeding met veel gluten, als koekjes, pizza, brood en ook melk zorgen hiervoor. Ze hangen al nauw samen met de voedingsbronnen die zojuist genoemd werden.

Een ontsteking aan je darmwand kan ook een reden zijn waardoor je gaten krijgt in je darmwand. Onverteerde voedingsstoffen komen dan in je bleod en verstoren je immuunsysteem.

Er zijn ook nog andere ziekten welke kunnen zorgen voor een opgezwollen buik. Soms krijg je naast een dikkere buik ook buikpijn, last van winderigheid en heb je een slechtere ontlasting.

Wat is de oplossing tegen je buikklachten?

Veel mensen hebben jaarlijks regelmatig darmklachten. Vaak is verkeerde voeding hier een oorzaak van. Vaak is het veranderen van je voedingspatroon een goede oplossing om je probleem op te lossen. Je zult niet altijd direct resultaat zien. Het is echter wel zo, dat je voor de toekomst beter kunt voorkomen dat je buikklachten hebt en krijgt.

Medicijnen zijn ook een manier om je opgezwollen buik te behandelen. Echter het is vaak beter om de oorzaak dan de symptomen te bestrijden. Zorg dat je gezonder gaat eten en ook dat je hierdoor voorkomt dat je een opgezwollen buik krijgt. Natuurlijk kun je bij pijn medicijnen innemen om je pijn te verlichten. Echter als je merkt dat je dit continu doet of moet doen, dan is het beter om dit anders te doen. Wees slim en kies voor de langetermijn oplossing.

Een goed advies!

Als je regelmatig last hebt van een opgeblazen gevoel of een opgezette buik is om eens vier weken compleet anders te gaan eten. Vermijdt alle zuivelproducten als yoghurt, karnemelk en melk. Eet ook geen granen, pasta of koekjes. En houdt dit vol voor vier weken. Eet meer vezels als sla en spinazie. Ook appels zijn erg gezond. Eet wat meer avocado en ander lekker en gezond eten. Een lekkere vis of wat magere kip.

Je zult je niet alleen veel beter gaan voelen, naast het feit dat je minder darmklachten zult hebben. Je zult je fitter gaan voelen en ook minder buikvet krijgen. Naast een beter gevoel, een minder opgeblazen buik zul je dus ook nog eens een plattere buik krijgen. En dat is natuurlijk wel mooi meegenomen. Toch?

Een lekker gevoel en een heerlijk lichaam!

Als je jouw leefstijl en nog belangrijker jouw eet stijl zult veranderen, dan zul je al snel merken dat jij je veel lekkerder in je velt zult voelen. Het is heerlijk om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is en ook hoe jij je beter zult gaan voelen. Je zult minder last hebben van een opgezwollen buik, je fitter voelen en ook nog eens een paar kilootjes verliezen.

Het is toch een goede reden om het eens vier weken te proberen? Het kan toch niet zo moeilijk zijn om vier weken geen tarweproducten en zuivel te gaan eten? Wat als het daadwerkelijk werkt en jij je geweldig zult voelen? Het is toch eigenlijk iets waar je alleen maar van kunt dromen!

Kies er voor om gezonder te gaan leven en te gaan eten.

Meer sporten?!

Naast gezonder eten is het ook goed om dagelijks wat meer te bewegen. Ga gewoon een blokje om. Wandel een eindje in de buurt en maak een praatje met de mensen die je ontmoet. Je zult ontdekken dat je hierdoor de darmen op een positieve manier stimuleert. Natuurlijk kun je ook naar een sportschool gaan of wat intensiever gaan sporten. Het is belangrijk om gewoon te starten en om het op te bouwen! Door meer te bewegen worden je darmen meer geprikkeld en dat zal je stofwisseling alleen maar verbeteren.

Ongebruikelijke tips om snel buikvet te verbranden en die platte en strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je mijn favoriete boek aan hierover.

Dit boek heeft duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu de baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Reacties


 1. Beste Johan, Je tips zullen misschien voor anderen werken, maar helaas voor mij niet. Ik ben al bijna 2 jaar bezig om van mijn (o.a.) gezwollen buik af te komen, maar tot nu toe zonder resultaat. Allerlei testen zijn uitgevoerd, zonder resultaat. Ik eet gistvrij, glutenvrij, lactosevrij, geen suiker, etc... Bij de huisarts kom ik niet verder, bij de diëtiste niet, orthomoleculair niet, specialist Candida niet, etc. etc. niet. Iedereen heeft de beste suggesties en de beste bedoelingen, maar niets helpt mij. Al neem ik maar een slokje water, dan zwelt mijn buik al op alsof ik minstens 5 maanden zwanger ben. Ik ben continue vreselijk moe, zo erg dat sporten niet meer gaat. Werken gaat redelijk, maar als ik thuiskom moet ik eerst een dutje doen, anders kom ik de avond niet door. Mijn gezicht blijft vol puistjes, alsof ik in de pubertijd zit, maar ik ben 22 jaar... Inmiddels ben ik in een vicieuze cirkel beland en weet ik niet hoe lang ik dit nog volhoud. Als je suggesties hebt, dan hoor ik het zeer graag. Groet, Anja

  • Hallo Anja, en Hannie wat herkenbaar , ik heb ook altijd een dikke opgezette maag/buik .. en ja ook altijd nog last van acnee, moeilijke stoelgang en ik ben 47 jaar .. heb van alles geprobeerd en niks helpt , ook bij mij is vanaf 2012 bekent dat ik een trage schildklier heb waarvoor ik ook medicijnen krijg .

   Voeg een reactie toe

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

   Risicovrij uitproberen

   Strakke buik bijbel (tip!)

   Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

   Risicovrij uitproberen

   Auteur

   Johan Schippers

   Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!