Zo Verbrand Je Snel Visceraal Vet + Tabel met Percentages

Iedereen hecht tegenwoordig waarde aan een goed lichaam. We willen er allemaal goed uitzien. Het hele jaar door (en dus niet alleen voor de feestdagen) houden we rekening met hoe ons lichaam er uitziet en alle mogelijke manieren worden daarbij aangegrepen om af te vallen. In de maatschappij is inmiddels een zodanig schoonheidsideaal gecreëerd waar we niet omheen kunnen. Het verminderen van het vetpercentage heeft dan ook voor veel mensen een hoge prioriteit.

Wat is visceraal vet?

Wanneer je in de spiegel kijkt, is het wellicht het geval dat je het idee hebt dat er een bepaald buikje in de loop der tijd is ontstaan. Wanneer je buik een stukje over je broek heen hangt, hebben we het over het zichtbare vet. Visceraal vet is echter minder zichtbaar. Het is het vet dat tussen de organen en andere weefsels verborgen zit. Dit vet is schadelijk voor de gezondheid.

Het is dus niet alleen noodzaak voor het schoonheidsideaal om dit percentage te verminderen. Dit type vet verhoogt namelijk de kans op hart- en vaatziekten. Daarmee is het een serieuze bedreiging voor zowel lichaam als geest. Als je namelijk eenmaal problemen hebt met het hart, dan zal je merken dat je sneller vermoeid bent. De drang om te sporten wordt dan sowieso minder.

Daarmee kom je in een neerwaartse spiraal terecht. Voorkomen is beter dan genezen in een dergelijk geval natuurlijk. Daarom is het belangrijk om bezig te zijn met het verminderen van de verschillende percentages aan vet. Om dit succesvol te doen, kan je vooraf je vetpercentage meten. Met deze waarde kan je de voortgang en de ontwikkeling van je lichaam gemakkelijk berekenen.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Download het simpel te volgen weekmenu incl. recepten, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en ik stuur het gratis naar je toe.

Hoe verbrand je visceraal vet?

Er zijn verschillende manieren om de verbranding van dit type vet te stimuleren. Eén van deze manieren is de interval training.

Interval training

Ook dit kan je op diverse manieren aanpakken. Het belangrijkste bij een interval training is dat je de maximale belasting van de spieren afwisselt met een korte herstelperiode. Dit is een veelgebruikte cardio oefening. Vooral bij veel balsporten heb je baat bij een goede en structurele intervaltraining. Je ziet daarom bijvoorbeeld ook dat voetballers, tennissers, handballers en basketballers op hoog niveau vaak een zeer laag vetpercentage hebben.

Dit wordt door clubartsen dan ook regelmatig gemeten. Deze artsen zijn bovendien in staat om per persoon te berekenen hoe de ideale training er voor de sporters uitziet.

Je zal je wellicht nu afvragen hoe jouw ideale interval training er dan uitziet. Je kunt dit zonder meer bereiken door te fietsen, roeien en/of sprinten. Je gaat dan een halve minuut op volle kracht deze sport beoefenen. Dit betekent dat je sommige spieren op dat moment maximaal belast. Daarna ga je ongeveer een minuut in ‘normaal’ tempo door met het fietsen, roeien of rennen.

Deze afwisseling van krachtsinspanning herhaal je. Hoe vaak je dit herhaalt, hangt af van je doel en natuurlijk ook van je conditie. In een ideale situatie ben je in staat om deze afwisseling minimaal 7 keer te herhalen. Als dat niet lukt, weet je dat er werk aan de winkel is.

Hardlopen

Gezond voedingsschema

Een andere manier waarop je het voor elkaar kunt krijgen om je vetpercentage te verminderen, is met behulp van een gezond voedingsschema. Wat houdt dat dan precies in? Ook dit is vanzelfsprekend weer voor iedereen anders. Bovendien word je er tegenwoordig soms behoorlijk het bos mee in gestuurd. Het is daarom belangrijk dat je vooraf goed onderzoekt welke methode je wilt gebruiken als het gaat over je voeding.

Je kunt je complete vermogen besteden aan diverse boeken over gezonde voeding. Daarbij kun je je natuurlijk afvragen of dit wel de manier is die je moet willen toepassen.

Ook op je smartphone zijn er tegenwoordig vele wegen die naar een gezonde voeding leiden. Niet alleen door via Facebook en Instagram de juiste personen te volgen, maar zeker ook door diverse apps die je kunnen ondersteunen in de manier waarop je dagelijks met je voeding omgaat.

Sommige mensen hebben te maken met bepaalde allergieën en denken daardoor beperkt te worden in het volgen van het juiste voedingsschema. Omdat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden, is er in dit geval dus zeker meer mogelijk.

Voor iedereen werkt het anders, maar de strekking van dit verhaal is dat je voor jezelf op zoek moet gaan naar de manier die het beste werkt. Niet alleen online, maar zeker ook in de vorm van een voedingsconsulent is hier hulp bij mogelijk. Dit is allerminst iets om je voor te schamen en het is ook zeker de moeite waard om eens het gesprek aan te gaan met verschillende partijen.

Het allerbelangrijkste is hierbij dat je jezelf niet voor de gek houdt. Als je een bepaald schema wilt volgen, is het belangrijk om jezelf hier ook strak aan te houden. Dat wil heus niet zeggen dat je nooit een lekkere bitterbal of blokje kaas naar binnen mag werken.

Hoe kom je verder aan een gezond percentage vet?

1. Sporten

Het ligt voor de hand om deze vraag te beantwoorden met de kreet ‘sporten is gezond’. Dat is natuurlijk ook zeker waar. Sporten zou bij ieder gezond en weldenkend mens een vast onderdeel van de week moeten zijn. Toch is het daarmee niet meteen altijd het geval dat je daar direct het gewenste resultaat uit haalt. Geduld is daarom ook vereist als je je doel wilt bereiken.

2. Slapen

Naast sporten is ook rusten belangrijk. Alles wat je gedurende de dag doet kost energie. Of het nu gaat om een fysieke of een mentale inspanning. Daarom is het van belang dat je dagelijks een goede slaap pakt. Slapen zorgt er namelijk voor dat je uiteindelijk weer voldoende energie hebt om je dag met frisse zin tegemoet te gaan. Bovendien verbrand je met slapen ook nog calorieën. Van slapen kun je dus ook afvallen.

Ritme is belangrijker dan je wellicht vooraf zou denken. Om ervoor te zorgen dat je een gezond vetpercentage hebt, is rust een prioriteit. We kunnen gerust wel stellen dat slapen je niet alleen naar dromenland brengt, maar tegelijkertijd ook nog eens wonderen verricht.

3. Genieten

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar genieten is belangrijk. Bij lachen span je de buikspieren in, waardoor je visceraal vet ook kan verminderen. Daarnaast zorgt het feit dat je geniet van de dingen die het leven je brengt ook voor minder stress. En laat stress nu net de nummer één oorzaak zijn van het feit dat mensen aankomen in gewicht. Voorkomen is wederom beter dan genezen. Daarom is het van belang om regelmatig stil te staan bij de dingen die je dierbaar zijn en daarvan te genieten. Dit draagt wel degelijk bij aan het totaalplaatje van wat men een gezonde levensstijl noemt.

Sportvrouw

Tips voor het meten en berekenen van je vetpercentage

Je kunt de waarden die bij je vetpercentage horen op verschillende manieren meten. Er is op vele plekken apparatuur voor. Vaak is het niet rendabel om een dergelijk apparaat zelf aan te schaffen. Daarom is het advies om eens in de sportschool te kijken naar apparaten om je vetpercentage te meten. Op deze manier heb je een startpunt en kun je regelmatig kijken of je op de goede weg bent. Je zou het percentage bij benadering ook zelf kunnen meten. Je hebt dan enkel een weegschaal en een meetlint nodig.

Er staan verschillende formules online om het berekenen van je vetpercentage mogelijk te maken. Deze zijn echter niet allemaal even betrouwbaar. Bovendien is het sowieso lastig om het exact te meten, aangezien het visceraal vet zich dus vaak tussen de organen begeeft. Daarom is in dit geval het advies om hiervoor toch regelmatig naar een deskundig persoon te gaan.

Tabel vet

Conclusie

Het verminderen van visceraal vet vraagt wat inspanning. Dit kan op diverse manieren. Een gezonde leefstijl zorgt vanzelfsprekend wel voor een kleinere kans op hart- en vaatziekten. Door te sporten kun je een deel van het vet laten verdwijnen. In de ideale situatie is het echter een wisselwerking tussen zowel sporten als rust. Als je regelmatig sport en op structurele wijze je rust pakt, ben je goed bezig.

Daarnaast draagt een gezond en gestructureerd voedingsschema zeker bij aan vermindering van het vetpercentage. Het verhaal wordt compleet als je in staat bent om stil te staan bij alle kleine dingen om je heen die je in het leven gelukkig maken. Lach je veel, dan leef je gezonder.

Een belangrijk advies is om regelmatig je vetpercentage te (laten) meten. Op die manier weet je daadwerkelijk of je gezond bezig bent en of je zaken aan je leefstijl moet aanpassen om je uiteindelijke doelen makkelijker te kunnen bereiken. Het concrete doel is voor iedereen verschillend. Daarom is het zeker niet verkeerd om de doelen die je nastreeft voor jezelf te noteren. Dit houdt je scherp en zo heb je de mogelijkheid om jezelf af en toe te controleren.

Ongebruikelijke tips om snel buikvet te verbranden en die platte en strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je mijn favoriete boek aan hierover.

Dit boek heeft duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu de baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Risicovrij uitproberen

Strakke buik bijbel (tip!)

Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

Risicovrij uitproberen

Auteur

Johan Schippers

Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!