De ketllebell slingshot

Met deze kettlebell training train je jouw rug, armen en buikspieren. Het is een oefening op een gemiddeld niveau. Met slingshot bedoelen we een katapult. Het is echter een hele vredige oefening.

https://www.youtube.com/watch?v=uLpbsup35k8

Stap 1

Houd je voeten uit elkaar en houd de kettlebell voor je lichaam. Je armen uitgestrekt op borsthoogte.

Stap 2

Swing nu de kettlebell met een hand achter je rug en op het moment dat je terug bent pak je de kettlebell over op je andere hand en swing je de kettlebell weer naar voren.

Stap 3

Doe het nu in de andere richting.

Doe dit ongeveer tien keer en wissel dan naar de andere richting. Je kunt dit met twee of vier setjes doen. Het is een heerlijke oefening! Je voelt het gewicht van de kettlebell in je armen. Ook voelt het sierlijk aan, doordat je de kettlebell iedere keer overpakt naar de andere hand.

Als je pas begint met deze oefening doe er dan niet teveel. Let erop dat je het overpakken goed onder de knie krijgt. Als je dit lukt, dan kun je het aantal gaan opvoeren. In het begin deed ik zelfs maar een setje van acht keer, voordat ik naar de huidige vier setjes van tien ging.

Veel succes met de kettlebell slingshot!

Terug naar kettlebell oefeningen…

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Risicovrij uitproberen

Strakke buik bijbel (tip!)

Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

Risicovrij uitproberen

Auteur

Johan Schippers

Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!