5 Manieren om Snel Buikvet Weg te Werken / Trainen + 10 Tips

Veel mensen willen graag hun buikvet wegkrijgen/trainen om een mooie buik te krijgen. Een mooie platte buik om in de zomer van te genieten op het strand of bij het zwembad. Om een mooie sexy buik te krijgen is het goed om buikspieroefeningen te doen. Oefeningen om het buikvet als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen.

Buikvet wegkrijgen is mede zo zwaar, omdat het buikvet hardnekkig op je buik vast zit. Het buikvet komt vaak als het eerste opzetten en is het moeilijkste om weg te krijgen. Om je buikvet succesvol weg te krijgen zal je over je hele lichaam moeten afvallen. Het is ook slim om je hele spiermassa te verhogen. Sporten is dus een must!

Hoe is dat buikje er eigenlijk gekomen?

Natuurlijk komt het vet niet zomaar op je buik en je heupen. Ieder pondje komt door het mondje. Het is echter niet altijd eerlijk om op deze manier naar iemand te kijken (of naar jezelf) als je wat meer kilootjes op de botten hebt.

Het kan namelijk ook aan de leeftijd liggen of aan de hormoonhuishouding van iemand. En dat is natuurlijk niet prettig of fijn. Het is daarom belangrijk om er niet alleen voor te zorgen dat je minder gaat eten, maar ook dat je gezonder gaat eten.

Vooral door het aantal koolhydraten terug te brengen is het mogelijk om een dunnere buik te krijgen en om die kilootjes van je buik te verliezen. Je buikje wegwerken is dan een stuk gemakkelijker en dat is natuurlijk wel fijn.

In de basis is het natuurlijk zo dat je lichaam alle overtollige energie opslaat als vet in je lichaam. En natuurlijk wordt het vet als eerste vet opgeslagen op je heupen en je buik.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Download het simpel te volgen weekmenu incl. recepten, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en ik stuur het gratis naar je toe.

Een fabeltje rondom buikvet wegkrijgen

Veel mensen denken dat het doen van buikspier oefeningen helpt om het buikvet te laten verbranden. Het is echter een fabeltje dat het mogelijk is om alleen vet te verbranden rondom je buik. Het is een fabeltje wat we direct de wereld uit willen helpen. Dat wil niet zeggen dat er geen buikvet verbranden oefeningen zijn.

Het is echter zo dat het buikvet samen met de rest van het vet op je lichaam minder wordt. Je zult dus samen met het buikvet, vet op andere plaatsen op je lichaam moeten verliezen. Het is goed om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is om dus over je hele lichaam, en dus ook op je buik, vet te verliezen.

Buikvet wegkrijgen als man of vrouw

De meeste mannen willen een sixpack of wasbordje ontwikkelen. De meeste vrouwen willen slechts een platte buik.

Zo gek is dat niet. Voor vrouwen is het namelijk veel moeilijker om zichtbare buikspieren te ontwikkelen. Hoe dat komt leg ik je graag uit.

Van nature beschikt de man over een lager vetpercentage dan de vrouw, om kinderen te baren hebben vrouwen namelijk meer reserves nodig. Mannen hebben dit vet niet nodig. Mannen zijn gemaakt om krachtig en snel te kunnen bewegen, hiervoor is zo min mogelijk vet vereist.

De mannen hebben van nature dus een kleine voorsprong voor het ontwikkelen van strakke buikspieren. Waarschijnlijk is dit ook de reden dat mannen vaak zichtbare buikspieren willen en vrouwen tevreden zijn met een platte en strakke buik.

Welk buikje heb jij? Welk buikje wil jij wegwerken?

Er zijn miljoenen mensen op de aarde en niemand is gelijk. Ook op het gebied van buiken zijn er tal van categorieën waarbinnen alle unieke mensen ingedeeld kunnen worden. Een buikje wegwerken zal ook verschillend zijn voor iedere soort buik. Laten we een aantal soorten buiken met je bespreken:

 • De slappe buik is een buik met slappe buikspieren. Een buikje wegwerken moet hier dus ook gebeuren in combinatie met buikspieroefeningen. Het buikvet gaat al vaak en snel hangen. Het ziet er niet erg mooi uit.
 • Een uitpuilende buik heb je als het buikvet vooral rondom de navel gaat zitten. Om je uitpuilende buikje weg te werken is het ook goed om meer buikspier oefeningen te gaan doen. Dit zorgt voor een strakkere buik. Natuurlijk moet je er ook op letten wat je gaat eten.
 • De zwembandjes buik of de love handles! Je buik gaat door tot over je heupen met haar buikvet. Het zijn vetrolletjes welke over de strakke spijkerboek kruipen. Het is belangrijk om goed te letten op wat je eet om je buikje wegwerken.
 • Een opgezwollen buik komt vaak door overmatige gasvorming in je buik of door het vasthouden van vocht. Let op wat je eet! Een minder zout dieet kan helpen als je veel te veel vocht vasthoudt.

Je vetpercentage

Wanneer je op het punt staat om gewicht te verliezen rond de buik is het verstandig om het vetpercentage van te voren te meten. Door het vetpercentage te meten weet je precies waar je aan toe bent en is het makkelijker om een bepaald doel na te streven.

Het vetpercentage kan bepaald worden op verschillende manieren:

 • Via een meter die je vet oppakt
 • Via stroom door het lichaam

De tweede manier klinkt misschien een beetje eng, maar hier merk je niets van. De stroom die door je lichaam loopt is bedoelt om het percentage vet te meten.

Via de stroom kan heel nauwkeurig worden gemeten wat je vetpercentage is. In de meeste fitnesscentra is een dergelijk apparaat te vinden. Ben je niet lid van de fitness? Loop dan eens naar binnen en vraag of je gratis mag meten.

Welk vetpercentage voor zichtbare buikspieren?

Wil je een strakke buik of zichtbare buikspieren? Voor de een is er een ander vetpercentage vereist dan voor de ander. Bij mannen kan er soms een vetpercentage nodig zijn van onder de 10% voor zichtbare buikspieren, terwijl voor vrouwen een vetpercentage van 20% genoeg kan zijn voor een strakke buik. Het is hard werken om een laag vet percentage te ontwikkelen en te behouden. Probeer dit daarom niet direct als doel te stellen. Je kunt je uiteindelijke doel het best opsplitsen in kleinere subdoelen. Je maakt de totale verandering van jouw sportactiviteiten en nieuwe voedingspatroon zo veel overzichtelijker.

Buikvet verminderen: maak een actieplan

Door doelen te stellen kun je gemakkelijker gewicht verliezen. Je kunt doelen stellen als:

‘Ik wil 5 kilo afvallen’ of ‘Ik wil mijn buikomvang met 10 centimeter verminderen’. Zorg ervoor dat een doel slim is. Het doel moet specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden zijn. Een voorbeeld van een dergelijk doel is ‘Ik ga binnen 4 weken 2 kilo afvallen’.

Een doel stellen is natuurlijk belangrijk, maar hoe je tot de realisatie van dit doel komt is nog veel belangrijker.

Door een actieplan te maken, maak je het jezelf een stuk makkelijker. Beschrijf in een actieplan wat je niet gaat eten en wat je wel gaat eten en welke gewoontes je af wilt leren en welke je aan wilt leren.

Voor het wegkrijgen van buikvet is discipline nodig en dit plan gaat je hierbij helpen. Gezonde voeding is lastig te herkennen, ongezonde voeding een stuk gemakkelijker.

Alles wat te zoet, te vet en te vol smaakt kun je het best aan de kant laten staan. Om het buikvet te laten verdwijnen moet je ook minder calorieën tot je nemen. Je bereikt zo betere resultaten op het gebied van voeding.

Buikvet wegtrainen

Keuzes beginnen in het klein

Het maken van keuzes begint in het klein. Het is natuurlijk belangrijk om de grote lijnen te volgen, maar het verschil zit hem in de details. De details gaan uiteindelijk uitmaken of je genoeg vet verliest zodat de buikspieren zichtbaar worden.

Een detail kan zijn dat je stopt met het drinken van cola en start met het drinken van water. In veel frisdranken zijn enorm veel suikers te vinden. De suikers worden omgezet in vet of worden verbrand. Suiker bevorderd in beide gevallen niet het wegwerken van buikvet.

Andere voorbeelden van kleine keuzes die het verschil maken:

 • Magere yoghurt in plaats van kwark
 • Olijfolie in plaats van boter
 • Fruit in plaats van chips
 • Fietsen in plaats van autorijden

De boodschap is je waarschijnlijk wel duidelijk. De kleine stapjes maken het grote verschil. Om te starten met het verliezen van buikvet is het belangrijk je keer op keer te focussen en stapje voor stapje dichter bij je doel te komen.

Na een aantal weken hard werken kun je ervoor kiezen het vetpercentage nogmaals te meten. Het vetpercentage zegt een stuk meer dan je gewicht. Door de aanmaak van spiermassa kun je namelijk zwaarder worden, terwijl je er gezonder en slanker uitziet.

Dat komt door de groei van spiermassa, want spiermassa is zwaarder dan vet. Ben je bezig met het verminderen en verbranden van buikvet? Meet dan dus je vetpercentage en ontwikkel zo een betrouwbaarder beeld.

Hoe kun je buikvet wegkrijgen?

Het is belangrijk om naast de buikspier oefeningen ook buikvet verbranden oefeningen te doen. Oefeningen die ervoor zorgen dat het lichaamsvet overal op je lichaam gaat verdwijnen. Het is belangrijk om hier goed op te letten om zo een goed resultaat te kunnen boeken. Focus je op de buik en let ook op de andere gebieden van je lichaam. Doordat je op je hele lichaam vet verbrand, zal je automatisch vet verliezen op je buik.

Om buikvet te verbranden kun je verschillende oefeningen doen. Laten we enkele van de buikvet wegtrainen oefeningen met je doornemen.

Manier 1: Buikvet wegkrijgen door cardiotraining

Ten eerste is het goed om cardio oefeningen te gaan doen. Denk hierbij aan het hardlopen, lopen, wandelen, roeien, zwemmen en fietsen (ook op een hometrainer) om vet te verbranden. Doe dit een paar keer per week voor een half uur op een niet te hoge hartslag. Hoe hoger je hartslag, hoe meer koolhydraten en suikers je gaat verbranden. En jij wilt vetten verbranden! Dus zorg ervoor dat je hartslag niet te hoog is.

Welke cardio trainingen kun je gaan doen?

 • Crosstrainer
 • Hometrainer
 • Loopband
 • Touwtje springen
 • Hardlopen
 • Wielrennen en fietsen
 • Skeeleren

Al deze oefeningen zullen je helpen om vet te verbranden. Hierdoor zal je vanzelf ook minder buikvet hebben. Het buikvet wegtrainen met cardiotrainingen is een goed idee.

Manier 2: Buikvet wegkrijgen door intervaltraining

Ook kun je kiezen voor een interval training om meer calorieën en vetten te verbranden. Je rent dan bijvoorbeeld hard (of gaat roeien of zwemmen of fietsen) en doet dit voor vijf minuten. Hierna sprint je voor 20 seconden en doe je weer 10 seconden het rustig aan om daarna weer te gaan sprinten. Het is erg intensief en zal ervoor zorgen dat je meer uithoudingsvermogen krijgt en ook meer vetten zult verbranden. Bouw dit echter langzaam op. Zo blijft het leuk en kun je het ook veel beter volhouden.

Manier 3: Buikvet wegkrijgen door krachttraining

Als je een dunnere buik wilt hebben dan is het belangrijk om meer spiermassa te kweken. En het beste kun je de grote spiergroepen gaan trainen van je lichaam. Denk hierbij aan de beenspieren. Door de grootste spiergroepen te trainen ontstaat er meer spiermassa. En meer spiermassa betekent dat je meer calorieën zult verbranden. Zelfs als je niet sport en niet beweegt zal je calorieën verbranden.

Meer krachttrainingen betekent buikvet wegtrainen. Ten eerste wanneer je de oefeningen doet en daarna ook door de grotere spiermassa die er ontstaat. Bijkomend voordeel is dat je je uitstekend zult voelen na de training.

Manier 4: Buikvet wegkrijgen met Intermittent Exercises

Bij buikvet verbranden kun je het best High intensity Intermittent Exercises doen. Kortweg gaat het om hoge intensiteit oefeningen met een interval. In Japan is ontdek dat trainen met een interval op een hoge intensiteit meer resultaat zal opleveren. Op deze manier wordt er meer vet verbrand en werd de zuurstof opname omhoog. De stofwisseling stijgt voor de komende 24 uur. De spieren werken aan het herstel van het lichaam en zorgen voor het aanvullen van het energie niveau van het lichaam. Naast deze oefeningen kun je uitstekend cardio oefeningen doen en krachttraining.

Manier 5: Buikvet wegkrijgen met de Kettlebell

Een uitstekende manier om buikvet kwijt te raken is door te zorgen voor een goede verhouding van alle hormonen in je lichaam. Door meer groeihormonen aan te maken in je lichaam zal je meer vetten verbranden. Tijdens je slaap maak je groeihormonen aan. Ook bij de juiste combinatie van sets, herhalingen en rust zal het lichaam groeihormonen aanmaken. Het is dus goed om de productie van groeihormonen te stimuleren om zo vet (en buikvet) te verliezen.

Een Kettlebell workout is een uitstekende manier om meer groeihormonen aan te maken. Het helpt je om op een gemakkelijke en eenvoudige manier gewicht te verliezen. Het is onderzocht in Amerika dat 20 minuten met de Kettlebell trainen effectiever is om vet te verbranden dan een uur hardlopen en krachttraining in een sportschool. En dit komt omdat door de combinatie van oefeningen met een Kettlebell je meer groeihormonen aanmaakt.

Het is belangrijk om de juiste oefeningen in de juiste volgorde te doen. Ook is het belangrijk om de trainingen met de Kettlebell op de juiste interval te doen met voldoende sets. Door een constante variatie van oefeningen ontstaan er nieuwe training prikkels. Het is belangrijk om altijd vooruit te blijven gaan. Na zes trainingen is je lichaam al aan het wennen aan de training. En dan is het moeilijk om voorruit te gaan. Door te zorgen voor verschillende oefeningen is het mogelijk om maximaal buikvet te krijgen. De buikvet verbranden oefeningen met de kettlebell moeten dus zorgen voor voldoende variatie om prikkels te krijgen.

7 essentiële tips voor het buikvet wegkrijgen!

Laten we je de zeven tips geven hoe ook jij je buikje wegwerken kunt. In een paar weken zal iedereen verbaasd zijn en versteld staan over hoe jij er nu uitziet.

Tip 1: buikvet wegwerken met de hulp van de sportschool!

Het ligt erg voor de hand, maar het is de plek om je buikje weg te werken. Het is heerlijk om te ontdekken dat je niet alleen bent en samen met andere de strijd aangaat tegen de overtollige kilootjes. Kijk welke apparaten er allemaal tot je beschikking staan. En zie ook hoeveel instructeurs je kunnen helpen om je buikje weg te werken. Een buikje wegwerken in een sportschool is ook goed mogelijk door een goed voedingsadvies te krijgen van een voedingsdeskundige binnen de sportschool. Aangezien je iedere maand betaald is het een drang om waar voor je geld te krijgen. Je zult dus wel gaan om het buikje wegwerken te realiseren. Daarnaast is vaak ook een sociaal evenement. Als je altijd om dezelfde tijd gaat zal je vaak dezelfde mensen ontmoeten op de sportschool. Het is ook nog eens gezellig. Vind je een sportschool te duur? Wil je niet naar een sportschool reizen? Heb je een ander excuus? Dan moet je gewoon thuis aan de slag! Maar dan moet je wel een ijzeren discipline hebben!

Tip 2: ga meer bewegen voor het buikje wegwerken

Het is natuurlijk niet nodig om naar een sportschool te gaan. Je kunt ook zelf meer cardio gaan doen. Je kunt gaan fietsen, wandelen, joggen, of zwemmen. Zorg ervoor dat je de verbranding verhoogd van je lichaam om zo volop te genieten van je lichaam. Door je stofwisseling te verhogen is het mogelijk om de hele dag vet te verbranden.

Tip 3: ga met de trap!

Laat de lift links liggen en ga met de trap omhoog en omlaag. Ontdek wat er allemaal mogelijk is. Een kleine inspanning welke opgeteld over een hele maand mooi optelt. Je zult aardig wat calorieën verbranden om je buikje weg te kunnen werken. Een buikje wegwerken kan ook door meerdere kleine inspanningen te leveren. Ontdek wat er allemaal kan.

Tip 4: drink geen suiker!

Vermijd frisdranken met veel suikers. Kies ervoor om meer water te gaan drinken. Drink ook geen alcohol als je jouw buikje wegwerken wilt. Een bierbuikje is natuurlijk niet iets wat je wilt hebben. Drink in plaats daarvan een glas water. Zorg dat je minimaal 2 liter water drinkt. Het best is om 100 gram water per kilo lichaamsgewicht te drinken.

Tip 5: wees stiekem!

Doe op je werkplek of in de auto ook buikspieroefeningen. Span je spieren aan en laat ze weer ontspannen. Het is een uitstekende manier om onbewuste een geweldige buik te trainen. In het begin zal het misschien een beetje vreemd voelen, en heb je het idee dat iedereen naar je zit te kijken. Maar geloof me, niemand kijkt en niemand die het kan zien. Het is een kwestie van gewoonte. Na een paar dagen weet je niet beter meer.

Tip 6: gezond eten!

Vermijdt teveel koolhydraten en verzadigde vetten. Kies voor een gezonden en uitgebalanceerde maaltijd. Laat desgewenst een diëtist een maaltijdplan opstellen.

Tip 7: stop de crashdiëten om buikvet te verbranden

Buikvet verbranden zal je nooit lukken door alleen maar op dieet te gaan. Zeker niet als het een crashdieet is. Natuurlijk zal je wel wat kilootjes zien verdwijnen. Alleen zal je er geen platte buik van krijgen waar je van droomt. Het is veel beter om volop buikvet weg te trainen door krachttraining en cardio training en daarbij normaal en ook gezond te gaan eten. Door voldoende te eten kunnen je spieren opgebouwd worden waardoor je lichaam een vetverbrandingsmachine gaat worden. Buikvet wegtrainen gebeurt dus daadwerkelijk met trainen en niet met honger diëten.

Een dieet zal je lichaam alleen maar meer spieren laten verdwijnen, waardoor je lichaam juist geen vetverbrander zal worden.

Tip 8: train je hele lichaam voor optimale vetverbranding

Het is belangrijk om niet alleen maar je buikspieren te trainen. Train daarentegen je complete lichaam. Ten eerste omdat je overal op je lichaam verbranding moet stimuleren. En ten tweede om je hele lichaam in balans te houden. Train je buik, je benen, armen, schouders borst en ook je rug. Door overal te trainen ontstaat er meer spiermassa, waardoor het buikvet wegtrainen nog gemakkelijker wordt.

Je sexy buik zal vanzelf zichtbaar worden.

Een goed trainingsschema voor een succesvol eindresultaat! Dat is van groot belang voor het buikvet wegkrijgen. Het belangrijkste van het trainingsschema is dat je iedere dag van sporten moet afwisselen met een dag van rusten. Je kunt bijvoorbeeld de ene dag krachttraining gaan doen en de andere dag cardiotraining.

Tip 9: geen crash dieet, maar ook geen junkfood dieet!

Natuurlijk moet je voor de vermindering van buikvet ook letten op wat je eet. Je zal niet te vet moeten gaan eten of volop junkfood innemen. Let erop dat je als man niet meer dan 2500 calorieën eet en als vrouw niet meer dan 2000 calorieën.

Eet ook volop eiwitten en vermijd koolhydraten.

Het is goed om veel eiwitten te eten en minder koolhydraten. Je moet meer kwark, eieren, noten, pindakaas en eieren gaan eten in plaats van patat, chips, brood, rijst en pizza’s. Eiwitten helpen om de spieren te laten herstellen en voor het verminderen van buikvet.

Tip 10: bloed, zweet en trainen!

Voor het buikvet wegtrainen zal je een ijzeren discipline moeten hebben en de wilskracht om door te zetten. Je kan het beste met een maatje gaan starten. Op die manier heb je steun aan elkaar en zal er ook een competitief gevoel ontstaan.

Je wilt natuurlijk niet achterblijven bij je maatje om volop buikvet weg te trainen en een goddelijk lichaam te krijgen. Het is te gek om te ontdekken wat er allemaal kan. Wacht niet langer, maak een trainingsschema en zoek een maatje om een geweldige buik te krijgen. Je zal er zeker geen spijt van krijgen wanneer je die mooie buik hebt waar je altijd al van gedroomd hebt!

Mijn Beste Tip Voor 100% Sneller Resultaat

Bij veel mensen blijft het bij het praten over het verliezen van buikvet, anderen nemen actie.

Wanneer je bij deze groep wilt horen is het verstandig om vandaag nog te beginnen met het verliezen van buikvet en het niet langer bij de theorie te laten.

Heb je wel eens gehoord van kettlebells? Graag laat ik je zien wat er mogelijk is met de Kettlebell Workout, waardoor je jezelf nooit meer hoeft te ergeren aan jouw figuur. Binnen 4 weken resultaat en direct van start? Klik op de onderstaande link om de methode van Oscar Helm te bekijken.

Ontdek zijn methode voor een strakke buik >>

Ik heb samen met mijn vriendin de Strakke Buik Bijbel gevolgd en was enorm enthousiast. We trainen al 2 jaar en zijn nog steeds bezig. Het verschil is bizar! Mijn vetpercentage is nu 9% en sporten met de oefeningen is leuk en effectief.

Reacties


 1. wil graag plaatselijk afvallen. namelijk buik- en maagvet zijn voor mij een groot probleem. kom er niet vanaf. je leest ook zoveel zeer tegenstrijdige artikelen op de vele sites die er zijn. wil nergens afvallen want dat is absoluut niet nodig alleen dus het maag- en buikvet. hier wil ik echt vanaf. wat kan ik het beste doen? hoor graag een reactie van u. dankjewel.

  • Hallo ook ik ben te zwaar,en heb een dikke buik ( boven beneden buik) Wil er graag iets aan doen maar hoe te beginnen, en wat ik moet eten...En Wat niet Is het ebook wat voor mij? Staat het stap voor stap te lezen wat ik moet eten en hoe te sporten. Of moet ik naar een speciale sport school of diëtist?? Kijk er zo veel te lezen dat ik niet weet waar en hoe te beginnen... Mvg hoor ik van jou terug...

   • Hallo meneer ook ik had een vraag ik heb overgewicht. En wil heel graag afvallen ik heb diabetes 2,crohn, lactose intolerantie nu hoor ik vaak dat je geen koolhydraten mag maar hoe doe ik dat met deze ziektes. Ik vind dat heel moeilijk vooral Savonds. Ik mag vrij wijnig eet nu vaak wat noten en drink veel water. Ik moet afvallen anders moet ik insuline prikken. Ik hoop dat u een tip heeft voor mij. Graag amandi

    • hallo, ik heb best wel een platte buik maar mijn probleem is dat ik grote dikke heupen heb terwijl ik een jongen bent. heb je een paar oefeningen voor de zijkanten? alvast bedankt, john

     • Beste Johan, Leuke artikel met veel feiten. Graag zou ik nog wat erg belangrijks willen aanvullen op dit artikel. Recente studies hebben bewezen dat zowel mannen als vrouwen meer vet verbranden als ze voldoende slapen. ( met voldoende bedoel ik minimaal 8, maximaal 10 uur). Hierbij hebben ze twéé groepen gebruikt, één groep waarbij mensen 5-6 uur per nacht sliepen en de andere groep 8-10 uur. Op lange termijn waren de resultaten van groep twee dat ze meer waren afgevallen dan groep een. De wetenschap hierin is dat tijdens de 3e en 4e fase van je slaap ( "diepe slaap" ) Humane Growth Hormone aangemaakt wordt. Dit help met het herstellen van je spieren en je energie. Ook wordt tijdens deze fase je breinactiviteit gereset, alles spanning en stress die je tijdens je werk heb moeten verwerken. Hierdoor word je fris en fruitig wakker. Afvallen kan iedereen, het zijn de details die tot perfectie leiden.

      • Hallo Johan Schippers, Ik ben gescout door een modellenbureau. Ze willen met mij aan de slag in het buitenland, maar voordat het zover is moet er nog wat gebeuren. Ik moet gezonder eten en meer sporten omdat ik namelijk 2 cm dikker ben dan hun eisen. Het is een droom voor mij waardoor ik erg gedisplineerd ben. Ik eet bijv. Elke dag havermout, fruit, thee en veel groenten. Regelmatig maak ik iets uit Rens Kroes haar kookboek. Ik vind het leuk om zo gezond bezig te zijn. Ik ben ook bezig met trainen op een sixpack. Dat is mn grootste droom om te bewijzen wie ik ben: iemand die er echt voor gaat. Aangezien ik nog jong ben en nog in de groei ben, is mijn vermoeden dat dit de aanleiding is op een 2 cm te dikke buik, ik wil dit graag wegwerken. Het resultaat is alleen niet helemaal zichtbaar. Aan de onderkant van mijn buik net boven mijn heupen kan ik het resultaat niet zien. Wel aan de bovenkant van mijn buik. Mijn vraag is: * heeft u misschien een tip voor mij? * wanneer verwacht u resultaat? Groetjes, Eline

       • Hallo! Ik ga nu dus naar de sportschool, maar mijn buikspieren worden erg groot.. Ik wilde het effect bereiken dat ik buikvet kwijt raakte, maar nu zie ik er best opgepompt uit. Heeft u misschien een idee hoe ik veilig mijn "dunne taille" kan krijgen?

        • hallo, mijn vraag is: hoe krijg je het vet weg rond je navel. Heeft u misschien tips?

         • Ben 58 Jaar en heb een dumbellsset gekocht , maar met welk gewicht kan ik het beste mee beginnen en welke oefeningen als beginner zijn er allemaal. Zie veel op internet staan maar er wordt niet gesproken over het gewicht van de dumbels

          • Leuke tips! Hier wat taaltips (ja helaas staan er een aantal dt-fouten in je tekst. Tegenwoordige tijd is stam + t. Gebiedende wijs heeft geen t. Zoek de fouten ;-). Succes!

           • Ik ben nu 53 jaar en heb best wel last van een bierbuikje. Mijn vrouw vindt het steeds minder flatteus worden en wil dat ik er iets aan doe. Ik drink echter al een aantal jaar geen alcohol meer, maar dat buikje zit er nog. Het lot wil dat ik vroeger ook best een slank lichaam had. Toen deed ik veel aan tennis en was ik bijna vier keer per week op de club te vinden. Ik heb me nooit meer zo fit gevoeld als in die tijd. Helaas ging het steeds vaker om de derde helft bij het tennissen en kwamen de kilootjes er wel bij. Door een knieblessure was ik genoodzaakt om te stoppen met tennissen, maar ik kwam nog wel geregeld op de club om een drankje te doen met de gasten. Ondertussen is mijn knie redelijk genezen, maar ben ik nog wat huiverig om weer te gaan sporten. Kan ik alleen met een dieet ook al van mijn bierbuik afkomen? Ik hoop van u te horen! Richard

            • Hallo ik wil graag afvallen, heb best wel overgewicht. Maar ik durf echt niet naar de sportschool. Iedereen daar staart me zo aan terwijl ik ook maar probeer om af te vallen, ik schaam me dood... kan ik ook afvallen zonder naar de sportschool te gaan? en moet ik echt zo gezond eten?

             • Gegroet, Mijn vraag is: wat is een realistisch doel om af te vallen? Ik wil graag snel vet verliezen. maar dat is lastig en ik weet niet waar ik rekening mee moet houden. Wat is een goed doel om mee te beginnen? Ben 23 jaar en weeg 80 kilo (1.70 lang).

              • Mijn tip is: zoek een maatje om mee te sporten en af te vallen. Jullie kunnen elkaar aanmoedigen en samen ook gezonde dingen eten. Je hebt meer motivatie om te gaan sporten als je samen gaat met iemand anders. Daarnaast is het ook heel gezellig. Zo ben ik van mijn kleine buikje afgekomen en zit ik nu kiplekker in mijn vel!

               • Sorry hoor Johan maar ik ga je even overspoelen met vragen want ik vind heel veel dingen onduidelijk. Komt niet door jou maar door alle tegenstrijdige informatie op internet. 1. Hoe vaak moet je trainen en hoe vaak moet je rustdagen nemen? 2. Moet je nou wel of niet veel koolhydraten eten? 3. Hoe zit het met maaltijden overslaan? Sommige zeggen dat dat nodig is om af te vallen en andere zeggen juist dat je dat nooit moet doen. 4. Welke drankjes kunnen wel en welke niet? 5. Moet je cardio of buikspieroefeningen doen of allebei om buikvet weg te trainen? Sorry hoor dat ik zo moeilijk doe. Maar ik heb al zo lang overgewicht en word er ook mee gepest ook op de middelbare en dat vind ik zo erg. Dus ik wil al een tijdje afvallen maar ja het is zo moeilijk allemaal. Je zou me hier heel erg mee helpen! Liefs Esmee

                 • Goedenmiddag 8 maanden geleden na 46 jaar gestopt met roken.....sport 4x per week en doe verschillende oefeningen maar vetgehalte blijft hoog en heb al die maanden al een enorm dikke opgeblazen buik waar ik maar niet van af kom...let ook op mijn eten .......word er moedeloos van.....kilo's aangekomen maar ik weet dat dat door trainen komt en de spieren die ik gekweekt heb ondertussen...maar hoe kom ik van die opgeblazen buik af en hoog vetgehalte.......stoppen met roken blij mee maar die stofwisseling is nog steeds helemaal van de leg.....baal er van.Wat kan ik doen......

                  • GOOD DAY MY NAME IS magreth I am from OTjiwarongo, I need hulp i am very vet, what can i do, can i drink tapt or what can i do, pls tel me, what do te do;

                    • Beste lezer, Mijn naam is Samuel en ben 17 jaar. Ik wil graag een platte buik krijgen, maar het wilt niet lukken. Ik eet in de ochtend zo'n klein bakje yoghurt met aardbeien (boer'n yoghurt) en in de middag op school eet ik 6 bruinbroodjes met kaas en kipfilet. Ook sport ik bijna iedere dag. Dinsdag zwem ik 1 uur, en 1 uur waterpolo, woensdag 2 uur mountainbike training. Donderdag 2.5 uur waterpolo training. Maandag en vrijdag core training van 4 a 5 kwartier. Zaterdag waterpolo wedstrijd, en zondag of mountainbiken, of zwemwedstrijd. Iemand die mij kan helpen??

                     • hallo, ik ben 13 en wil graag van het vetlaagje over mijn buik af. ik heb al een platte buik alleen ik wil een sixpack ik doe elke dag al buikspier oefeningen en wandel 40 min en loop 40 min per dag heb je misschien nog tips?

                      • Hallo , ik ga naar de sportschool en iedereen is daar slank en gespierd ik ben alleen vrij gespierd maar niet slank rond m'n middel , wat kan ik daar aan doen ?

                       • Hallo, Is lees het volgende: "Zorg dat je minimaal 2 liter water drinkt. Het best is om 100 gram water per kilo lichaamsgewicht te drinken". Dat is 8,5 liter per dag als je 85kg weegt, klopt dit wel?

                         • Kunt u het boek ook naar zweden sturen ik heb liever het boek dan digitaal Gr Suzan

                          • U adviseert hier om per kg lichaamsgewicht 100 gr. water (= 0.1 ltr water) te drinken ... dus iemand die 100 kg weegt zou dan dagelijks 10 liter water moeten drinken? Dat is bijna DODELIJK! Zelfs iemand die amper 70 kg weegt mag heus GEEN 7 liter water per dag drinken, zoals u hier adviseert!! Voor iedereen geldt de regel: 1.5 tot 3 liter water dagelijks, niet minder, niet meer, op een rustige, gezonde manier.

                           • ik heb een vibratie plate gekocht en train al een paar weken 3x per week 10min., zoals voorgeschreven, maar ik heb de indruk dat ik dikker word, vooral mijn buik, ik krijg geen enkele broek meer dicht die me 2 maanden geleden heel goed zaten, heeft er nog iemand ervaring met de vibratie plate ?

                            Voeg een reactie toe

                            Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

                            Risicovrij uitproberen

                            Strakke buik bijbel (tip!)

                            Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

                            Risicovrij uitproberen

                            Auteur

                            Johan Schippers

                            Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!