Wat Je Nog Niet Wist over Love Handles Wegwerken

Kinderen gebruiken opblaasbanden om te blijven drijven in het zwembad. Jij hebt love handles die ervoor zorgen dat je aan de oppervlakte blijft dobberen. Even alle gekkigheid op een stokje, je zit er echt mee. Je wilt de love handles wegwerken/wegtrainen en het liefst vandaag nog. Het vet rondom je buik brengt risico’s met zich mee. Zo verhoogt een tailleomtrek van meer dan een meter de kans op een hart- en vaatziekten. Tijd om de love handles de deur te wijzen.

Een lieve naam voor vet dat je eigenlijk niet wilt hebben. De benaming voor de twee kwabben op je rug, die overigens doorlopen in je buik, kan op twee manieren uitgelegd worden. Sommige mensen denken dat de woorden love handles bedacht zijn tijdens de seks. Het vet geeft namelijk extra houvast. De andere uitleg voor love handles is praktisch. Bij het omhelzen van een persoon met love handles kun je je armen laten rusten op de zwembanden. Herken je dit laatstgenoemde? Voel je tijdens een kroelsessie het gewicht van de ander op je love handles? Er rest je maar een taak: de zwembandjes wegwerken.

Love handles: exit!

Love handles zijn vetophopingen rondom de buik. Ze komen tevoorschijn wanneer je een te strakke broek aandoet. Mannen en vrouwen kunnen last hebben van deze vervelende vetzones. Het gaat gepaard met de hoeveelheid insuline die het lichaam aanmaakt. Hoe meer insuline, hoe groter het vetgehalte bij de heupen en buik. Wat krijg je dan? Juist, love handles. Gelukkig zijn er oplossingen voor het probleem!

Zwembandjes wegwerken kan op twee manieren. Het beste is om hier een combinatie van te maken: beweging en voeding. Eet je ongezond, maar ben je iedere dag op de sportschool te vinden? Het maakt niet uit, je zal niet of nauwelijks gewicht kwijtraken of spieren krijgen. Love handles wegwerken doe je door plaatselijk gewicht te verliezen. Makkelijker gezegd dan gedaan. Het verschilt namelijk per persoon waar je afvalt. Merk je het meteen aan je gezicht of zie je resultaat het eerst bij de buik? Als het laatste bij jou het geval is, dan behoor je tot de club van gelukkigen onder ons.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Download het simpel te volgen weekmenu incl. recepten, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en ik stuur het gratis naar je toe.

Waardoor krijg je love handles?

Wanneer je begint met afvallen, zie je het verschil op allerlei plaatsen van je lichaam. Buikvet is vaak een van de laatste plekken waarbij je verandering opmerkt. In de meeste gevallen verroeren de liefdesteugels zich niet. Ook weigeren ze van grootte te veranderen. Dit komt door het eerdergenoemde insulinegehalte. Een teveel aan dit hormoon zorgt voor love handles. Wat is het eigenlijk en waarom heeft een mens het nodig?

Hormonen regelen verschillende processen in het lichaam. Insuline is het hormoon dat de glucose-stofwisseling regelt en is een belangrijk onderdeel bij de vetstofwisseling. Insuline wordt aangemaakt in de alvleesklier. Zodra glucose in het bloed komt, wordt er precies genoeg insuline aangemaakt om de bloedsuikerspiegel weer in evenwicht te krijgen. Glucose is een belangrijke stof, aangezien het energie levert. Koolhydraten en suikers zijn de grootste bron van inname van het goedje. Na een maaltijd stijgen de glucosewaarden, waardoor de aanmaak van insuline bij de meeste mensen gestimuleerd wordt. Insuline zorgt ervoor dat glucose wordt vervoerd naar de cellen. Deze gaan open en glucose baant zich een weg naar binnen. Hier wordt het verbrand tot energie. Nu komt de oorzaak voor het ontstaan van love handles en andere probleemzones: de glucose die niet wordt gebruikt, wordt opgeslagen in de lever, spieren als vet.

Blog 12 - cola

Hoe kun je zwembandjes wegwerken?

Koolhydraten en suikers bevatten veel insuline. Het zit veel in producten zoals brood, pasta, pizza, aardappelen, rijst, snoep, chips en frisdranken. Door de inname te beperken of te vervangen voor eiwitten, boek je het snelst resultaat. Eiwitten zorgen voor een vol gevoel en een snellere spieropbouw. Bovendien zetten eiwitten zich niet om in vet, waardoor afvallen een stuk gemakkelijker is. Eiwitten zijn te vinden in vlees, vis, groentes en fruit. Groene groentes zoals spinazie kun je onbeperkt nuttigen, fruit daarentegen bevat veel suikers. Kies er bijvoorbeeld voor om twee stukken fruit per dag te eten. Drink twee liter water per dag en kies voor koffie en thee zonder suiker of zoetstof. Kun je frisdranken en vruchtensappen echt niet laten staan? Probeer er zo min mogelijk van te drinken!

Verbruik je de ingenomen energie niet, dan zet je lichaam het overschot om in lichaamsvet voor later gebruik. Waar precies? De favoriete plekken van je lichaam om wat in op te slaan, zijn je buik, heupen en love handles. Andersom werkt het precies zo. Neem je minder koolhydraten tot je, dan gaat je lichaam dit compenseren met de opgeslagen gedeeltes. Dit is wat je wilt. Lichaamsvet wordt op die manier omgezet naar energie. Je body gebruikt dit als energiebron. Dit is de enige manier waarop gezond afvallen mogelijk is. Wil je de stap maken naar een gezond en gebalanceerd leven? Dit filmpje laat je zien hoe je hebt beste kunt beginnen en wat je nodig hebt!

Vetpercentage verlagen met voeding

Een mens heeft genoeg eiwitten, ofwel proteïne, nodig. Uit onderzoek is gebleken dat eiwitrijk voedsel positief effect heeft op bijvoorbeeld het verlagen van de bloeddruk. Sommige mensen hebben meer proteïne nodig dan anderen; veganisten en sporters hebben een hogere inname nodig van eiwitrijke producten. Het vetpercentage kun je verlagen door voeding. Om je hierbij te helpen, hebben wij een eiwitrijk voedingsschema voor je samengesteld. Er zijn twee categorieën: dierlijke en plantaardige voeding. Dierlijke producten zijn vlees, eieren, vis en klaas. Plantaardige eiwitten zijn te vinden in peulvruchten, noten en zaden en granen.

  • Vis en zeevruchten: een bron van proteïne en gezond om te eten. Kies voor vette vis, zoals makreel en haring. Of ga voor kabeljauw, tonijn, mosselen en garnalen.
  • Vlees: de magere varianten helpen bij het wegwerken van je love handles. Kipfilet, kalkoen, ossenhaas, varkensfilet en wild vlees zoals eend zijn leveranciers van eiwitten.
  • Zuivel: ook hierbij geldt: eet het met mate. Je kunt best wat plakjes kaas eten, ook de volvette variant. Je wordt namelijk niet per se vet van vet eten.
  • Groente: deze groene monsters zijn ideaal om een verzadigd gevoel te bemachtigen zonder veel calorieën naar binnen te werken. Maak een keer kikkererwten, linzen, sojabonen of witte bonen voor jezelf klaar.
  • Fruit: er bestaat ook eiwitrijk fruit. Denk hierbij aan bananen, mango’s en aardbeien.

Vier tips om je love handles weg te werken

De juiste voeding is goed voor 80 procent van het probleem. De resterende 20 procent vind je terug in voldoende beweging. Een effectieve manier om, tijdens je pauze of wanneer je even een paar minuten voor jezelf hebt, love handles weg te werken, zie je in dit filmpje:

Het moge duidelijk zijn dat love handles wegwerken een moeilijke taak is die uithoudingsvermogen vergt. De belangrijkste tips om love handles te verbannen uit je lichaam zijn:

1. Meer bewegen

Je kunt je inschrijven op de sportschool. Hier heb je allerhande apparatuur beschikbaar om de strijd aan te gaan tegen love handles. Heb je geen zin om alleen te gaan, zorg er dan voor dat een vriendin of vriend meegaat. Maak er een uitje van, zodat het een verplichting wordt, maar niet als een must voelt.

Heb je echt geen zin om naar de sportschool te gaan? Dat kan natuurlijk ook. Ga dan iedere avond wandelen, joggen of hardlopen. Ook liften zijn verleden tijd, neem vanaf nu de trap.

Blog 12 - man met bal

2. Water drinken

Drink minimaal twee liter water per dag. Dit zorgt namelijk voor de afvoer van je afvalstoffen. Neem een flesje mee en vul deze vier keer op een dag. Zo weet je zeker dat je genoeg water binnenkrijgt. Frisdranken en vruchtensappen kun je beter laten staan!

3. Ontspan

Stress is funest. Bij stress vliegt je bloedsuikerspiegel omhoog. Dit zorgt ervoor dat het lichaam als een razende insuline aan gaat maken om de balans te herstellen. Slaap je niet goed, dan kun je last krijgen van snackaanvallen. Je wilt dan zoveel mogelijk eten en ook dit is niet goed voor het wegwerken van de love handles.

4. Core trainen

Gericht de love handles aanpakken is een goede manier om deze probleemzone weg te werken. Een betere manier is om de gehele core te trainen. Hierdoor verbrand je vet op allerlei plaatsen, waaronder de heupen. Een zijwaartse swing is een goede oefening: ga in de spreidstand staan met twee gewichten in je handen. Draai met de heupen van links naar rechts en houd de armen gestrekt. Voor extra gewicht til je de gewichten tijdens de rotatie op. Herhaal dit voor iedere kant zeven keer.

Nu heb je genoeg handvatten om die andere handvatten aan te pakken, je love handles! Veel succes met het wegwerken van het overtollige vet.

Ongebruikelijke tips om snel buikvet te verbranden en die platte en strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je mijn favoriete boek aan hierover.

Dit boek heeft duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu de baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Risicovrij uitproberen

Strakke buik bijbel (tip!)

Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

Risicovrij uitproberen

Auteur

Johan Schippers

Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!