Review: Is de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm Waardevol?

De feestdagen komen weer om de hoek kijken, en dat betekent bergen chocolade (dank u, Sinterklaasje), een meerdere gangen diner en een continue lading aan lekkernijen. Het is de tijd van het jaar dat je zodanig ondergedompeld wordt in de gezellige sfeer, dat je je bijna niet meer bewust bent van het feit dat je achter elkaar lekkere hapjes naar binnen gooit. ‘’Ach, nu mag het!’’

Tot het moment komt dat je na de drukke feestperiode weer eens op de weegschaal gaat staan. Je ogen sperren wagenwijd open van schrik. Wat?! Ben ik echt zoveel aangekomen?! Een pijnlijke realisatie, maar gelukkig niet onomkeerbaar. Oscar Helm stelde een boek samen van afslank recepten, genaamd ‘Afslank Receptenbijbel’. Maar… zijn deze recepten wel werkelijk effectief?

Klik hier voor de Afslank Receptenbijbel met korting >>

Wat is de ‘Afslank Receptenbijbel’ precies?

De ‘Afslank Receptenbijbel’ is kort gezegd een boek vol recepten die jou als lezer zouden moeten helpen om af te vallen. De ondertitel luidt: ‘Verbrand snel overtollig buikvet zonder honger te lijden of te jojoën met simpel te maken afslank recepten’. Dit betekent dus dat het boek voornamelijk geschikt is voor mensen die graag een strakkere buik willen krijgen. Ideaal dus voor na de feestdagen!

Oscar Helm heeft zijn boek naar eigen zeggen speciaal ontworpen voor mensen die het jojo-effect van diëten helemaal zat zijn. In plaats van een afslankmethode of dieet te volgen waarbij je steeds weer afvalt en daarna direct weer aankomt, biedt hij je een alternatief. Op de site van zijn boek (www.afslankreceptenbijbel.nl) beweert hij dat het ‘’de snelste, makkelijkste & lekkerste oplossing’’ is.

Oscar belooft je dat je door de recepten uit het boek op te volgen…

 • …een strakke en platte buik krijgt.
 • …een gladde huid krijgt.
 • …een gezonde en energieke uitstraling krijgt.
 • …een gevoel van trots eraan overhoudt!

Dit zal je volgens hem kunnen bereiken door te leren…

 • …wat meer dan 100 overheerlijke recepten zijn die je snel en makkelijk klaar kunt maken (en waar de rest van het gezin ook van mee kan genieten).
 • …waarom de meeste diëten mislukken en waarom zíjn methode wel zorgt voor blijvend resultaat.
 • …hoe je met zijn lekkere recepten, zoals vlees-, vis-, kip- of vegetarische gerechten, meerdere kilo’s per week verliest.
 • …wat tijdbesparende kant-en-klare dag- en weekmenu’s en hun bijbehorende boodschappenlijstjes zijn.
 • …over zes verschillende categorieën van recepten, met onder meer kipgerechten, visgerechten, vegetarische gerechten, salades, sauzen, dressings, desserts en meer.
Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Download het simpel te volgen weekmenu incl. recepten, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en ik stuur het gratis naar je toe.

Wie is Oscar Helm precies?

Oscar Helm(stäter) is afslankcoach, voedingsdeskundige en sociaalpsycholoog, momenteel eigenaar van het voedsel- en gezondheidsblog ‘Happy Healthy’. Hier schrijft hij over een healthy lifestyle en gezonde recepten. Hij streeft ernaar om mensen te helpen naar een slanker en gezonder lichaam, zonder het gebruik van ‘waardeloze’ diëten, pillen en andere methoden die ‘slechts tijdelijk werken’.

Zijn motivatie voor het starten van zijn werkzaamheden op het gebied van voeding en afvallen stamt uit zijn eigen verleden. Tijdens zijn studententijd werd de druk van alle kanten hem teveel. Hij voelde te veel druk om te voldoen aan verwachtingen van anderen wat betreft zijn studie, waardoor hij een hekel begon te krijgen aan studie. Ook op het gebied van voeding ging het mis.

‘’Ik dronk veel frisdrank en bier. Daarnaast at ik geen fruit, weinig groente en kocht ik regelmatig de meest goedkope kant-en-klaar maaltijden. Door het ongezonde eten had ik geregeld weinig energie, veel trek in zoet en viel ik zo nu en dan flauw. Ondertussen kwam ik aan in gewicht en sportte ik totaal niet meer!’’

‘‘Anders dan andere afslankcoaches’’

Oscar besloot op zoek te gaan naar een gezondere leefstijl. Maar al snel kwam hij erachter dat de beweringen vanuit de voedingsindustrie niet op waarheid berusten. Hij heeft daarom zelf jaren onderzoek gedaan naar ‘’wat nou echt gezond is en wat ‘verzonnen’ gezond is’’. Maar uiteindelijk is het hem gelukt: hij wist een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Hierdoor…

 • …kreeg hij meer energie.
 • …had hij minder trek in zoet, vet of zout.
 • …viel hij af.
 • …kreeg hij meer spiermassa.

Hij beweert dat hij met zijn methode ‘‘anders is dan andere afslankcoaches’’ doordat klanten zijn informatie simpeler verpakt vinden, maar wel compleet met belangrijke details. Bovendien zijn zijn adviezen werkelijk wetenschappelijk onderbouwt. Hij zal geen advies geven dat niet gebaseerd is op onwaarheden.

afslankbijbel2

Oscar Helm

Oscar Helm op social media

Oscar Helm is erg actief op sociale media. Hij heeft een eigen Facebookpagina, onder de naam Oscar Helm/Oscar Helmstäter (beide namen linken naar dezelfde pagina). Hierop deelt hij ook veel berichten van de Facebookpagina van Happy Healthy waarin gelinkt wordt naar artikelen van de site van Happy Healthy.

De Facebookpagina van Happy Healthy heeft een indrukwekkend aantal likes: 6050. Naast links naar artikelen vindt je er foto’s en statusupdates over verschillende maaltijden. Ook plaatst Oscar geregeld blogs over onder andere fouten en tips wat betreft afvallen. Daarnaast linkt Oscar ook naar berichten over voeding, diëten et cetera van andere mediaplatformen

Oscar heeft eveneens een LinkedIn-profiel. Hierop is informatie te vinden over zijn opleiding, zijn vaardigheden (o.a. blogging, coaching, diëtiek, maar ook: online advertising, stress management e.d.) en bezigheden.

Contact met Oscar Helm

Als je graag contact op wil nemen met Oscar, zal dat gelukkig niet moeilijk zijn. Je kunt hem gemakkelijk een berichtje op zijn persoonlijke Facebookpagina of op de pagina van Happy Healthy sturen. Hier is hij erg actief; hij plaatst regelmatig berichten. Daarnaast kan je reageren op zijn artikelen op het blog Happy Healthy en contact opnemen via LinkedIn. Of op Instagram, zijn accountnaam is: happyhealthyfan (https://www.instagram.com/happyhealthyfan/).

Berust de ‘Afslank Receptenbijbel’ op onzin?

De ‘Afslank Receptenbijbel’ is lang niet de enige afvalmethode die je belooft dat je eindelijke die strakke, platte buik van je dromen zult verkrijgen. Het lijkt de laatste jaren bijna een trend te worden om het meest aantrekkelijke dieet te creëren en aan te prijzen. Maar vaak gaat dat helaas ten koste van de effectiviteit van het dieet. Er wordt je veel beloofd, maar weinig daarvan wordt waargemaakt.

Oscar Helms methode is volgens hem daarom juist specifiek ontworpen om jou een belofte te doen die wèl waargemaakt kan worden. Hij vindt dat het moet gaan om de klanten; hij wil niet over de rug van zijn klanten geld verdienen. Zijn ‘Afslank Receptenbijbel’ moet dus fungeren als de verwezenlijking van deze missie.

Doelgroep

In principe richt Oscar zich in zijn missie op alle mensen die kampen met overgewicht of een slechte gezondheid als gevolg van een ongezonde leefstijl. Hij probeert mensen te helpen bij het verbeteren van hun leefstijl door middel van zijn afvalrecepten.

Het boek is dus niet direct geschikt voor mensen die hopen op een stap-voor-stap dieetplan. Wat Oscar de lezers van zijn boek biedt, zijn richtlijnen voor een betere levensstijl die de lezer moeten leiden naar een gezonder gewicht – en daarmee ook naar meer energie.

Maar het boek is ook deels specifiek gericht op mensen die al zoveel eerdere diëten of afslankmethoden hebben uitgeprobeerd die tot een jojo-effect of weinig tot geen effect leidden. Mensen die het spuugzat zijn dat niets helpt, en een methode zoeken die ze duidelijkheid biedt – en werkt! Oscar meent juist hen een uitweg te bieden middels zijn ‘Afslank Receptenbijbel’.

Recepten en ingrediënten

De recepten uit de ‘Afslank Receptenbijbel’ zijn als volgt ingedeeld:

 • Ontbijtrecepten
 • Dranken
 • Lunch
  • Lunch zonder koolhydraten
  • Lunch met koolhydraten
 • Salades & dressings
  • Salades
  • Dressings
 • Avondeten
 • Avondeten zonder koolhydraten – Vleesgerechten
 • Avondeten zonder koolhydraten – Visgerechten
 • Avondeten zonder koolhydraten – Vegetarische gerechten
 • Avondeten met koolhydraten – Vleesgerechten
 • Avondeten met koolhydraten – Visgerechten
 • Avondeten met koolhydraten – Vegetarische gerechten
 • Lekkere trek in de avond

Dit maakt het boek erg overzichtelijk en prettig in gebruik – met één muisklik ben je al bij het recept.

Maar ondanks het feit dat de recepten er op het eerste ogenblik veelbelovend uitzien, valt er nog enige kritiek te geven. Zo is het boek niet geheel paleo (https://happyhealthy.nl/paleo-dieet/). Bij dit dieet ligt de nadruk namelijk op natuurlijke voeding, voeding die onze voorouders ook tot hun beschikking hadden.

Vanuit deze beredenering is het dus onjuist dat Oscar kaas heeft toegevoegd aan zijn recepten. Kaas is per definitie eigenlijk geen ‘natuurlijke voeding’. Er moeten namelijk eerst koeien of geiten voor gemolken worden. Daarnaast zijn er ook koolhydraatrijke gerechten te vinden in het boek, twee pastagerechten. Dit past eveneens niet in het plaatje van het paleo dieet: het is een koolhydraatarm dieet.

Toch lijkt Oscar wel aan zijn belofte te kunnen voldoen van het verbranden van buikvet. Hij gebruikt bijvoorbeeld veel havermout in plaats van ander ontbijtgranen (minder suiker) in zijn boek, moedigt het drinken van (groene) thee en biologische rode wijn aan, en legt de nadruk op visgerechten (omega-3!), noten, groente en fruit.

afslankbijbel3

Een voorbeeld van een ontbijtgerecht dat je kunt maken met de ‘Afslank Receptenbijbel’

Aanwijzingen

Oscar begint zijn boek met het geven van praktische informatie omtrent gezond eten en afvallen. Zo wordt je als lezer goed duidelijk gemaakt waar je nou eigenlijk aan gaat beginnen en wat je te wachten staat, onder het motto: ‘’Als je goed voor je lichaam zorgt, zorgt je lichaam goed voor jou’’.

Ten eerste gaat hij de strijd aan met de heersende onjuiste opvattingen omtrent voeding. Hij wil de lezer op het hart drukken dat gezond eten voor sommigen echt betekent dat ze hun huidige voedingspatroon compleet zullen moeten omgooien. Verder geeft hij nog informatie over calorieën tellen, en geeft hij tien richtlijnen voor ‘’een slank en gezond lichaam’’.

Bonussen: voor mensen met allergieën en vegetariërs en veganisten heeft nog een aantal oplossingen (vervangende producten) toegevoegd. Daarnaast heeft hij nog voor zes weken weekmenu’s toegevoegd, vergezeld door boodschappentips.

afslankbijbel4

Een lijstje van vervangende producten voor allergieproducten, die Oscar toepast op zijn recepten

Wat zeggen bestaande klanten over de ‘Afslank Receptenbijbel’?

Op www.afslankreceptenbijbel.nl, de site van het boek zijn enkele ervaringen van klanten te vinden. Voorbeelden hiervan zijn:

‘’Een paar dagen geleden heb ik je receptenbijbel gekocht. Ik ben erg onder de indruk van de diversheid van de recepten. Geen recept is hetzelfde en ze smaken eigenlijk allemaal goed. De eerst paar kilo’s zijn er ondertussen al af.’’

– Annelot

‘’4 weken bezig en 7,8 kilo kwijt. Voel me beter dan eerst. Er is meer balans in mijn lichaam, minder trek. Recepten zijn lekker dus gewoon gezonde lifestyle en geen saai dieet.’’

– Yorien

Bianca laat op www.ervaringendieet.nl weten dat ze het boek ‘’uitstekend’’ vindt en geeft het 5 sterren:

‘’Goede duidelijk uitleg. Makkelijk vol te houden. Voor mij absoluut 5 sterren waardig.’’

Op www.vetvrij.nl blijken enkele klanten echter boos te zijn over financiële details omtrent het boek:

‘’Ook ik wil graag dat de maandelijkse afschrijvingen stoppen. Heb het boek netjes betaald en nu wordt elke maand die €19,97 van mijn rekeningen gehouden. STOP HIERMEE.’’

– Linda Spee

Wel wordt hier telkens netjes op gereageerd door Oscar of een van zijn collega’s.

Klik hier voor de Afslank Receptenbijbel met korting >>

Wat zeggen andere websites over de ‘Afslank Receptenbijbel’?

Andere sites die gespecialiseerd zijn op het gebied van voeding en afvallen, laten ook een revew achter over het boek.

www.vetvrij.nl geeft de ‘Afslank Receptenbijbel’ 4 sterren, met de volgende motivatie:

‘’De Afslank Receptenbijbel is de evolutie van verschillende diëten en inzichten tot een formule waarbij met succes overgewicht wordt aangepakt. De Afslank Receptenbijbel voldoet wat ons betreft aan alle voorwaarden welke nodig zijn om ook op de lange termijn gewicht te verliezen en is mede dankzij de vele extraatjes zijn geld zeker waard.’’

www.echtgezondafvallen.nl vindt dat de ‘Afslank Receptenbijbel’ 4.8 sterren waard is:

‘’ De Afslank Receptenbijbel geeft complete en begrijpbare informatie met meer dan 100 recepten, waar je gelijk mee aan de slag kan. Als je de discipline kunt opbrengen en graag op een gezonde manier wilt afvallen, dan is dit eBook een absolute aanrader.’’

www.ppreviews.nl zou het boek aanraden, maar noemt ook enige kritiekpunten:

‘’Het totale pakket de Afslank Receptenbijbel is een leuk product. De prijs is prima te noemen en er staan daadwerkelijk veel gezonde recepten in. Er is echter geen garantie of je daadwerkelijk gaat afvallen met deze recepten. […] Als je echt wil afvallen en je hebt inspiratie nodig voor gezonde recepten (en je laat alle ongezonde dingen netjes links liggen), dan is de Afslank Receptenbijbel een prima boek voor inspiratie. Sommige recepten zijn wat karig […] maar de beschrijvingen zijn duidelijk en helder. Soms niet helemaal correct, aangezien de eerste twee recepten bij het kopje Zonder koolhydraten uit meer dan 60% koolhydraten bestaan). De naam afslankrecepten vinden we een beetje over de top, aangezien het gewoon gezonde recepten zijn en afslanken niet direct met receptuur te maken heeft. Meer met calorie inname, maar het receptenboek is in ieder geval een duwtje in de richting van gezonde voeding. Iets wat bij afvallen redelijk essentieel is. Verwacht dus geen heilige graal in afvallen, maar meer een inspiratiebron voor gezonde recepten.’’

Conclusie: is de ‘Afslank Receptenbijbel de moeite waard om te kopen?

Oscar Helm heeft een missie. Hij is het zat dat er zoveel misleidende voedingstips en afvalmethodes verschijnen, en dat deze over de rug van hun klanten geld proberen te verdienen. Hij wil dat zijn klanten wel echt geholpen worden. Daarom probeert hij hen met zijn ‘Afslank Receptenbijbel’ op het pad te zetten naar betere en gezondere leefstijl.

En dit lukt hem ook zeker. Hij maakt zijn lezers middels een helder verhaal duidelijk waar zij aan toe zijn; wat zij kunnen verwachten. Ook uit zijn recepten blijkt dat Oscar weet waar hij het over heeft. Op enkele kritiekpuntjes na (het feit dat er koolhydraatrijke recepten te vinden zijn etc.), sluiten zijn recepten goed aan bij hetgeen hij zijn lezers (onder andere) belooft: een strakke, platte buik.

De ‘Afslank Receptenbijbel’ is dus zeker een aanrader, onder meer voor mensen die na vele mislukte pogingen om af te vallen eindelijk toe zijn aan een effectieve methode. Oscar creëert voor hen de mogelijkheid om gewicht te verliezen, en het gewichtsverlies te behouden. Kortom, Oscar Helm biedt hen de kans op een gezondere leefstijl.

Klik hier voor de Afslank Receptenbijbel met korting >>

Waar is de ‘Afslank Receptenbijbel’ te koop en hoe kun je het downloaden?

De ‘Afslank Receptenbijbel’ is vrij makkelijk verkrijgbaar. Je kunt het eenvoudig bestellen via de pagina van het boek: afslankreceptenbijbel.nl. Daarnaast wordt er onder vrijwel iedere review door een andere voedingssite deze zelfde link geplaatst. Het is zowel als boek als als e-book te verkrijgen.

De kosten voor de digitale editie bedragen €27,-, maar koop je zowel het e-book als het boek, dan ben je daar €37,- voor kwijt. Een leuk extraatje: je kunt nu tijdelijk vijf gratis bonussen aanschaffen, ter waarde van €60,-! Betalen kan via iDeal, PayPal en Bancontact/Mister Cash. En mocht je achteraf spijt hebben van je aankoop: er geldt een ‘’100% niet goed, geld terug’’ garantie.

afslankbijbel5

De bonussen: ‘Dag- en Weekmenu’s + Boodschappenlijst’, ’10 Gezonde Toetjes’, ’84 Gezonde Tussendoortjes’, ’12 Richtlijnen voor een Slank en Gezond Lichaam’, ‘Het Ultieme Afslank Programma’

Ongebruikelijke tips om snel buikvet te verbranden en die platte en strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je mijn favoriete boek aan hierover.

Dit boek heeft duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu de baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Risicovrij uitproberen

Strakke buik bijbel (tip!)

Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

Risicovrij uitproberen

Auteur

Johan Schippers

Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!