Helpt Een Fitness Coach Voor Buikspieren Kweken? 4 Voor- en 2 Nadelen

Het kweken van buikspieren is iets dat steeds meer mensen maar al te graag willen. Voor mannen behoort een wasbordje al decennialang tot het schoonheidsideaal, en steeds meer vrouwen vinden een paar mooie buikspieren ook wel wat. Als mensen eenmaal beginnen te trainen, dan valt het echter vaak toch tegen hoeveel resultaat ze zien, en geven ze het vaak maar op.

Een mogelijke oplossing hiervoor is een fitnesscoach. Iemand wiens baan het is om jou te helpen om je fitnessgoals te bereiken klinkt natuurlijk als een ideale oplossing. Maar is het dat ook voor jou? Dat is de vraag waar je aan het eind van dit artikel hopelijk een antwoord op hebt!

Waarom zou ik een fitnesscoach nemen voor het kweken van buikspieren? 4 voordelen

Er zijn meer dan genoeg mensen die een fitnesscoach gebruiken bij het kweken van buikspieren. Er zitten namelijk enkele belangrijke voordelen aan het gebruiken van een fitnesscoach. Ik zal in dit artikel de volgende voordelen bespreken:

 • Een fitnesscoach heeft de professionele kennis om jou te helpen
 • Met een goede coach ben je minder tijd kwijt aan trainen
 • De fitnesscoach helpt je om gemotiveerd te blijven
 • Een fitnesscoach daagt je uit om harder te trainen

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Download het simpel te volgen weekmenu incl. recepten, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en ik stuur het gratis naar je toe.

Voordeel 1: Een fitnesscoach heeft de professionele kennis om jou te helpen

Er is één belangrijkste reden dat veel mensen ervoor kiezen om te trainen met een fitnesscoach. Dat is omdat zo’n coach nu eenmaal heel veel professionele kennis heeft om jou te helpen je doelen te bereiken. Het trainen van buikspieren is lastiger dan het op het eerste gezicht lijkt. Daarom kan je hier waarschijnlijk best wat hulp bij gebruiken.

Je buikspieren bestaan uit een aantal verschillende spiergroepen, die je allemaal met verschillende soorten oefeningen moet trainen. Het is moeilijk om dit in je eentje allemaal bij te houden en gelijkmatig te trainen. Een coach neemt je dit werk uit handen, zodat jij je alleen nog maar hoeft te focussen op het doen van je oefeningen.

Dit geeft een hoop rust in je hoofd, en bovendien zul je hierdoor veel effectiever trainen.

Bovendien zijn fitnesscoaches vaak ook experts in andere gezondheidsaspecten die jou helpen bij je training. Denk bijvoorbeeld aan de voeding die jij nodig hebt om je training niet in de weg te gaan zitten. Dit zijn aspecten waar veel mensen niet aan denken, maar die wel degelijk van groot belang zijn als je spieren wil kweken. Een goede coach kan daarom een enorm verschil maken.

Zelfs ervaren sportschoolgangers ervaren vaak een erg positief effect van het inhuren van een fitnesscoach. Ook als je denkt dat jij best weet hoe het allemaal zit, zou ik het gewoon een keer proberen. Hoe meer je leert, hoe meer je erachter komt je eigenlijk heel weinig wist. Waarschijnlijk zul je al snel de positieve effecten ervaren van een fitnesscoach.

Voordeel 2: Met een goede coach ben je minder tijd kwijt aan trainen

Als je al een tijdje bezig bent met proberen om buikspieren te trainen, dan heb je hier waarschijnlijk heel veel tijd in gestoken. Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat je niet efficiënt traint. De gemiddelde persoon weet best met welke oefeningen je buikspieren traint. Hoe je dit precies zo efficiënt mogelijk doet, dat weten de meeste mensen dan weer niet.

Als je efficiënt wil trainen, dan is het belangrijk om te weten welke oefeningen je moet doen, en hoe lang je aan elke oefening moet besteden. De kans is groot dat je maar lukraak wat buikspieroefeningen na elkaar doet en hoopt op resultaat.

Op die manier besteed je waarschijnlijk veel meer tijd aan je training dan nodig is.

Een goede fitnesscoach weet precies hoe je je oefeningen het meest efficiënt kan doen en hoe lang je hiermee bezig moet zijn. Als je goed luistert naar je coach, dan zul je waarschijnlijk merken dat je een stuk minder tijd hoeft door te brengen in de sportschool. Daarnaast boek je ook nog eens sneller resultaat.

De één vindt het minder erg dan de ander om uren in de sportschool door te brengen. Je bent het echter vast ook wel met me eens dat je vaak wel betere dingen te doen hebt met je tijd. Als je jezelf laat begeleiden door een fitnesscoach, dan hou je veel meer tijd over om in je vrije tijd dingen te doen die je écht leuk vindt.

Voordeel 3: Een fitnesscoach helpt je om gemotiveerd te blijven

Eén van de belangrijkste redenen dat mensen uiteindelijk niet de buikspieren krijgen die ze willen, is doordat ze het voortijdig opgeven. Het kost een hele hoop moeite om spieren te kweken. Misschien moet je jezelf steeds weer opnieuw naar de sportschool slepen om te trainen. Dan is de kans groot dat je daar op een gegeven moment geen zin meer in hebt en ermee stopt.

Opgeven is een stuk moeilijker als er iemand op je zit te wachten.

Een fitnesscoach helpt hier enorm bij. Als je met een coach werkt, dan zul je samen met hem/haar een trainingsschema opstellen. Hierin spreek je af wanneer je hoe lang zal gaan trainen. Je fitnesscoach zal ook daadwerkelijk verwachten dat je komt opdagen, en je erop aanspreken als je dit niet doet. Dit geeft je een stok achter de deur om tóch steeds weer naar de sportschool te gaan.

Het voelt niet bepaald goed om jezelf teleur te stellen, maar toch is dit een stuk makkelijker dan iemand anders teleurstellen. Dit geldt helemaal als je weet dat die persoon best wel eens boos op je zou kunnen worden. Voor veel mensen zal dit net dat extra duwtje zijn dat ze nodig hebben om hun training vol te hebben.

Een andere reden dat een fitnesscoach je motiveert om naar de sportschool te gaan, is dat je voor de fitnesscoach betaald hebt. Als je hebt afgesproken dat je komt trainen, dan moet je de coach waarschijnlijk hoe dan ook betalen. Eigenlijk gooi je dan dus je geld weg door niet te komen opdagen, en dat is natuurlijk hartstikke zonde!

Voordeel 4: Een fitnesscoach daagt je uit om harder te trainen

Zoals ik net al zei, motiveren fitnesscoaches je om überhaupt naar de sportschool te komen. Wat motivatie betreft doen ze nog meer dan alleen dat. Ze helpen je ook om het maximale uit jezelf te halen, door je te pushen tot je fysieke en mentale limiet. Ze zullen je er niet zomaar mee laten wegkomen als je het een dagje net te rustig aan doet.

Fitness is nou eenmaal hard werken. Als er niemand is die ziet wat je doet, dan is het makkelijk om jezelf een beetje voor de gek te houden, Je doet dan niet zoveel als je eigenlijk zou moeten doen. Je fitnesscoach is er op zo’n moment om je hierop aan te spreken. Hij of zij motiveert je om te allen tijde je best te blijven doen tijdens het trainen.

Uiteindelijk ben jij natuurlijk ook degene die het harde werk moet gaan doen om buikspieren te kweken. Spieren verschijnen nu eenmaal niet zomaar vanuit het niets. Het is echter wel een stuk makkelijker om dit vol te houden als er iemand is die je helpt om gemotiveerd te blijven. Dus als dit een probleem voor jou is, dan kan een fitnesscoach echt een uitkomst zijn!

Wat zijn de nadelen van een fitnesscoach? 2 nadelen

Tot nu toe ben ik heel positief geweest over fitnesscoaches, maar uiteraard zitten er ook nadelen aan, anders zou iedereen wel met een coach trainen. Als jij wil weten of een fitnesscoach iets voor jou is, dan moet je deze nadelen natuurlijk ook weten. Daarom zal ik de volgende nadelen in de rest van dit artikel nog even kort uiteenzetten:

 • Een fitnesscoach is vrij duur
 • Niet alle coaches zijn even goed

Nadeel 1: Een fitnesscoach is vrij duur

De belangrijkste reden dat veel mensen geen fitnesscoach nemen, is dat ze hier het geld niet voor over hebben. Het spreekt natuurlijk voor zich dat een fitnesscoach iemand is die werk voor jou verricht. Daar moet je die persoon natuurlijk wel gewoon voor betalen.

Je kan van een coach niet verwachten dat hij jou gratis en voor niets helpt.

De prijzen van fitnesscoaches lopen wel redelijk uiteen, maar vaak geldt wat dat betreft dat je krijgt waar je voor betaalt. Als je een goede fitnesscoach wilt, dan zul je ook bereid moeten zijn om daar wat geld voor neer te leggen. Misschien ben je daar niet toe bereid, en blijf je het liever zelf proberen. Dat kost je namelijk alleen je sportschoollidmaatschap.

Persoonlijk zou ik aanraden om het geld neer te leggen voor een goede fitnesscoach, omdat ik denk dat dit het geld meestal wel waard is. Het kan echter ook heel goed dat je niet zoveel geld te besteden hebt. In dat geval staat een fitnesscoach misschien niet bovenaan je lijstje. Als je het je kan veroorloven, probeer het dan vooral een keer om te zien of het voor jou het geld waard is.

Nadeel 2: Niet alle coaches zijn even goed

Als je geld neer gaat leggen voor een fitnesscoach, dan wil je natuurlijk wel waar voor je geld. Je wil natuurlijk een fitnesscoach die ook daadwerkelijk in staat is om jou te helpen, en die daadwerkelijk meer kennis van trainen heeft dan jij. In de praktijk is dat echter niet altijd hoe het uiteindelijk uitpakt.

Er zijn helaas een heleboel slechte fitnesscoaches aan het werk in Nederland. Zij weten eigenlijk niet zo heel veel meer weten over het menselijk lichaam en fitness dan de gemiddelde Nederlander. Vaak hebben ze zich er met een cursusje van een paar weken vanaf gemaakt. Deze mensen zullen je over het algemeen niet echt kunnen helpen.

Als je op zoek bent naar een goede fitnesscoach, dan kan het allereerst helpen om naar de prijs te kijken die een coach voor zijn diensten vraagt. Je moet argwaan krijgen als de prijs wel erg laag is, te laag om waar te zijn. In dat geval heeft de coach zelf ook wel door dat hij/zij eigenlijk niet meer kan vragen, omdat er te weinig kennis is.

Laatste tips voor het kiezen van een fitnesscoach

Iets anders wat ik altijd kan aanbevelen, is kijken of je eerst een gesprek kan voeren met een fitnesscoach voordat je besluit of je hem inhuurt of niet. Zo kun je een beetje inschatten wat zijn kennisniveau is, en of hij wel echt dingen weet die je zelf niet ook al had kunnen bedenken. Je bent natuurlijk geen expert, maar de echt slechte coaches pik je er zo wel uit.

Wat mij betreft is er één echt goede manier om zeker te weten dat je met een goede fitnesscoach te maken hebt. Dat is door in je omgeving rond te vragen naar goede coaches. Als je vaak in de sportschool komt, dan ken je vast wel mensen die gewend zijn om met een coach te trainen. Zij kunnen je waarschijnlijk op een coach wijzen waar zij tevreden mee zijn.

Als laatste tip wil ik je meegeven dat je ook naar het uiterlijk van een coach kan kijken. Wanneer een coach zelf in vorm is, dan is de kans in elk geval een stuk groter dat hij/zij weet waar hij het over heeft. In elk geval kun je het advies van die coach makkelijker aannemen dan wanneer hij/zij niet goed in vorm is!

Ongebruikelijke tips om snel buikvet te verbranden en die platte en strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je mijn favoriete boek aan hierover.

Dit boek heeft duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu de baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Reacties


  Voeg een reactie toe

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Risicovrij uitproberen

  Strakke buik bijbel (tip!)

  Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

  Risicovrij uitproberen

  Auteur

  Johan Schippers

  Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!