Sit-up

De sit-up is een iets andere oefening dan de crunch. Bij de sit-up worden de buikspieren nog intensiever getraind. Je kunt het best beginnen met het doen van de crunch.

Wanneer je de crunch goed beheerst kun je overgaan tot de sit-up. De sit-up traint de middelste buikspieren en zorgt voor snellere en betere resultaten dan de crunch. Toch valt of staat de kwaliteit van training bij de correcte uitvoer. Probeer de techniek goed te gaan beheersen en ga dan over tot het maken van herhalingen.

Stap 1

Ga op de rug liggen. De knieën gebogen. De handen mogen op de dijen worden gehouden. Wanneer je naar de knieën beweegt met de borst neem je ook de handen mee naar de knieën.

Stap 2

Als je weer teruggaat naar de beginpositie, laat je de handen weer van de knieën naar de dijen glijden.

Stap 3

Het zal in het begin flink branden. De sit-up is een oefening die vaak onderschat wordt. In het begin kun je de oefening het best 8 keer herhalen. Bouw dit uit tot 16 herhalingen.

Reacties


 1. Oeps.......wat als je niet tot de zitpositie kan komen.....? Lukt me alleen als ik met 'opzwaai' met een gewicht in mijn handen.

  • Oeps.......wat als je niet tot de zitpositie kan komen.....? Lukt me alleen als ik met 'opzwaai' met een gewicht in mijn handen.

     • Hallo. Ik ben 12 jaar ik wil graag buikspieren hebben ben ik dan nie een beetje te jong

      • Hallo. Ik ben 12 jaar ik wil graag buikspieren hebben ben ik dan nie een beetje te jong

         • Ik vind dat je gelijk wanneer mag beginnen, maar zorg dat je jezelf niet overlast

          • Ik vind dat je gelijk wanneer mag beginnen, maar zorg dat je jezelf niet overlast

           Voeg een reactie toe

           Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

           Risicovrij uitproberen

           Strakke buik bijbel (tip!)

           Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

           Risicovrij uitproberen

           Auteur

           Johan Schippers

           Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!