7 Beste Buikspieroefeningen voor Thuis + Voorbeeld Schema

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

BuikspieroefeningenBuikspieroefeningen voor thuis zijn er voor het trainen van de buikspieren. Met de juiste buikspieroefeningen worden verschillende onderdelen van de buik getraind.

Het is niet nodig om de buikspieroefeningen in de fitnessruimte of sportschool te trainen. Buikspieren kunnen gemakkelijk thuis worden getraind. Je hebt alleen een yogamatje of andere zachte ondergrond nodig en kan direct aan de slag.

Tip: Buikspieroefeningen zijn niet vaak niet genoeg voor een strak lichaam. Zelf doe ik op dit moment nog steeds buikspieroefeningen, maar train vooral met kettlebells.

Mijn buik is strak (9% vetpercentage), ik raad je aan om ook voor deze combinatie te kiezen. Via deze link ben ik gestart:

De eerste weken is het vaak best even wennen om aan de slag te gaan met buikspieroefeningen. Zet de eerste weken echter door! Je leert jezelf snel een ritme aan en raakt gewend aan het trainen van de buikspieren. Buikspieroefeningen voor thuis verdelen we onder in verschillende categorieën. Lees verder en ga direct van start.

We verdelen de buik in verschillende onderdelen. Het is in één oogopslag duidelijk met welke oefening welke onderdeel van de buik getraind wordt.

In dit artikel geef ik buikspieroefeningen voor thuis verdeeld in drie groepen. Wanneer je weet welke buikspieren je thuis wilt trainen, scroll je door het overzicht en vind je oefeningen voor:

 •  De middelste buikspieren
 •  De zijkant van de buik
 •  De onderste buikspieren

Buikspieroefeningen voor thuis: middelste buikspieren

De meeste buikspieroefeningen voor thuis zijn er voor de middelste buikspieren. De middelste buikspieren zijn de belangrijkste spieren en moeten goed getraind worden. Veel beginners trainen enkel de middelste buikspieren en laten andere spiergroepen links liggen.

Voor de het trainen van de middelste buikspieren heb ik de volgende oefeningen geselecteerd. De buikspieroefeningen zijn er om thuis uit te voeren en kun je door op de links te klikken direct bekijken. Via de link kom op je op een pagina waar de oefeningen in verschillende stappen worden uitgelegd.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Download het simpel te volgen weekmenu incl. recepten, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en ik stuur het gratis naar je toe.

Buikspieroefeningen voor thuis: zijkant van de buik

De zijkant van de buik moet je soms ook trainen, alhoewel je vaak al meepakt met sport in het algemeen. Om een volwaardige platte buik te creëren is het goed verschillende oefeningen te doen die de zijkant van je buik versterken.

Voor het trainen van de zijkant van de buikspieren heb ik de volgende oefeningen geselecteerd:

Het trainen van de zijwaartse buikspieren zorgt voor een volwaardig sixpack en een completer resultaat. Vergeet de zijwaartse buikspieren niet. Je hoeft echter niet te beginnen met het trainen van de zijwaartse buikspieren.

De middelste buikspieren zijn in het begin belangrijker. De buikspieroefeningen thuis zijn soms makkelijker dan in de fitness.

Buikspieroefeningen voor thuis: onderste buikspieren

Buikspieroefeningen voor thuisDe onderste buikspieren zijn net boven de schaamstreek te vinden. De belijning van het lichaam wordt door deze buikspieren goed duidelijk.

Je kunt geen vet verbranden met buikspieroefeningen maar je kunt wel je buikspieren beter zichtbaar krijgen. Dit doe je onder andere met het trainen van de onderste buikspieren.

Voor het wegwerken van het laagje vet over je buik zal je je vetpercentage moeten verlagen.

Voor buikspieroefeningen voor thuis heb ik de volgende oefeningen geselecteerd:

De oefeningen die je op deze pagina kunt vinden zijn stuk voor stuk voor het thuis trainen van de buik. De meeste oefeningen leggen de focus op een bepaald onderdeel van de buik.

De meeste oefeningen zullen echter meerdere onderdelen van de buikspieren meenemen. De buikspieren zijn eigenlijk één groot en breng je meestal in het geheel onder spanning. Met de ene oefening zal het ene onderdeel van de buik onder iets grotere spanning staan dan het andere deel.

De juiste uitvoer van een buikspieroefening

Om een oefening op de juiste manier te beheersen is het belangrijk om rekening te houden met de techniek. Voor de buikspieroefeningen voor thuis gelden er verschillende technieken.

Gelukkig zijn er een aantal gelijkenissen. De onderstaande tips helpen je voor de correcte uitvoer van de oefening.

 • Adem uit bij inspanning
 • Adem in bij ontspanning
 • Laat de buikspieren branden
 • Draag losse kleding
 • Train in een koele ruimte

De bovenstaande tips helpen je bij de correcte uitvoer van buikspieroefeningen thuis. Maak het jezelf niet te moeilijk en voer vooral de oefeningen uit waar je goed in bent.

Buikspieroefeningen voor thuis: voorbeeld schema

Dag 1
Crunch 3  sets 12 herhalingen per set
Pulse up 3  sets 12 herhalingen per set
Gekruist 3  sets 12 herhalingen per set

 

Dag 2
Crunch 3  sets 14 herhalingen per set
Knee raises 3  sets 14 herhalingen per set
Gekruist 3  sets 14 herhalingen per set 

 

Dag 3
Crunch 3  sets 16 herhalingen per set
Pulse up 3  sets 16 herhalingen per set
V-up 3  sets 16 herhalingen per set

Tip! Hoe ik zelf een platte/strakke buik heb gekregen

Buikspieroefeningen gingen me op een gegeven moment enorm vervelen (ik haat ze nog steeds). Sindsdien ben ik overgestapt op de Strakke Buik Bijbel van Oscar Helm.

Dankzij deze training is mijn conditie beter, heb ik een platte buik, sterkere spieren en een vetpercentage van 9%.

Mijn buikspieren zijn sinds ik met de Strakke Buik Bijbel train snel hard geworden en mijn buik werd plat.

Mijn vriendin en ik trainen nu allebei volgens zijn methode en zijn al meer dan 2 jaar grote fans.

Buikvet wegtrainen

Veel gestelde vragen

Vraag #1: hoe snel zie ik resultaat?

Om eerlijk te zijn is deze vraag te moeilijk te beantwoorden. Er zijn namelijk veel factoren van invloed op het krijgen van een platte buik.

Als jij bijvoorbeeld de buikspieroefeningen doet, maar je eet iedere dag een zak patat leeg, kan het verschijnen van een platte buik lang duren.

Maar als je niet overmatig suiker of koolhydraten eet, goed slaapt, weinig stress hebt en de oefeningen dagelijks doet, kun je over het algemeen in 3 tot 4 weken resultaten zien.

Zie je deze resultaten niet? Dan doe je waarschijnlijk iets fout. Als dat het geval is, lees dan deze 15 essentiële tips om wél die platte en strakke buik te krijgen.

Vraag #2: wanneer moet ik de herhalingen ophogen?

De schema’s dienen als voorbeelden.

Als de oefeningen en het aantal herhalingen wat je jezelf gesteld hebt, niet uitdagend is voor je, ga dan de herhalingen ophogen.

Meestal behaal je de meeste impact op je buikspieren als je nog net even wat herhalingen doet wanneer het lichtelijk pijn begint te doen. Ik heb het dan wel over ‘goede’ pijn en niet dat je bijvoorbeeld pijn hebt aan je rug omdat je de oefening verkeerd uitvoert.

Pers er dus altijd nog wat extra herhalingen uit, want hierdoor zul je sneller resultaten zien!

Vraag #3: ik zie mijn buikspieren niet door het laagje vet er overheen

Hier hebben veel mensen last van. Om het laagje vet te verbranden, heeft voeding duidelijk de grootste impact.

Het Voedingscentrum raad je aan om 40 tot 70% koolhydraten te eten. Dat is iets wat ik je afraadt, want hierdoor gaat het lichaam sneller vet opslaan.

Met dit voedingspatroon is in de afgelopen decennia het aantal mensen met overgewicht sterk gestegen… en als je blijft doen wat je altijd al gedaan hebt, zal je altijd dezelfde resultaten krijgen (uitspraak van Einstein).

Het Voedingscentrum is naar mijn idee ook verre van onafhankelijk, via indirecte wegen worden hun adviezen beïnvloed door de voedingsindustrie.

De oermens heeft nooit last gehad van overgewicht en had een mooie strakke buik. Het voedingspatroon van de oermens heeft nooit uit meer dan 40% koolhydraten bestaan.

Door meer koolhydraten te vervangen met gezonde vetten, spreek je meer je vetverbranding aan in plaats van de suikerverbranding (suikers haal je ook uit koolhydraten).

Vervang dus vaker brood, rijst, aardappelen en pasta met producten als avocado, vette vis, zoals zalm, makreel, haring, ansjovis en sardines en noten zoals walnoten (niet meer dan een handje per dag).

De beste tips voor een strakke buik?

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je aan om het boek van Oscar Helm te bekijken.

Hij heeft reeds duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu zijn baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

15 tips voor een strakke buik

Hieronder vind je nog 15 tips voor een strakke buik in een infographic:

strakke platte buik infographic

Ongebruikelijk tips om snel hardnekkig buikvet te verbranden en die platte of strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je aan om het boek van Oscar Helm te bekijken.

Hij heeft reeds duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu zijn baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

Reacties


 1. Ik ben zelf 17 en ik ben 1,76 met een gewicht van 58,6 kilo. En ik ben nu een 2 weken aan het trainen voor het verlies van buikvet, aangezien ik dus eerst me buikvet wil verliezen en spieren wil kweken en dan pas wil gaan trainen voor een sixpack. Alleen ik ben in die tussentijd 1.5 kilo aangekomen is dit erg? Want ik heb mijn eetpatroon ook veranderd alleen soms eet ik nog wel is slecht aangezien ik nog thuiswoon en mijn moeder haar avondeten niet wil aanpassen aan mij maar dat is ook het enige wat ik eet dat niet echt gezond is. Ik zie mezelf niet dikker zijn geworden en veel mensen zeggen stop met het kijken naar de wegschaal want het zijn je spieren die groeien. En dan nog een 1 vraag als iemand zou willen kijken of de app ‘Sixpack in 30 dagen’ goed voor is? Het geeft je dagelijks om dezelfde tijd een notificatie om je eraan te houden om je gaan trainen. En het laat je zien welke oefeningen je moet doen voor 30 dagen om buikvet te verliezen, daarna buikspieren te krijgen en vervolgens om een sixpack op te bouwen. Alvast bedankt voor de antwoorden ik hoop dat ik te begrijpen ben aangezien ik op veel vragen zoals het aankomen toch wel meezit.

 2. ik vind tip 12 nog wel 1 van de grappigste tips er staat namelijk niets over je energie level die zo danig naar beneden gaat waardoor mensen powernaps gaan nemen of juist sneller boos worden eten overslaan is nooit goed je moet de juiste hoeveelheid voeding naar binnen werken zolang je marco’s maar kloppen en wil je het nog beter resultaat zul je ook je op je mirco moeten letten

 3. Ik bedoelde enkele kilo’s want het afvallen lukt niet echt meer groetjes

 4. Beste mensen ik ben liesbeth en wil graag maar kilo afvallen kunnen jullie wat tips geven want het afvallen lukt niet echt meer groetjes

 5. hallo,

  mag je eleke dag buikspieroefeningen doen?
  of moet je altijd een dag tussen laten

  alvast bedankt

 6. Ik was geintresseerd tot ik tip 8 & 12 las.
  Ziekelijk dat mensen zulke dingen online mogen zetten zonder consequenties.

 7. Ik heb een probleem. Ik train al best lang en heb al een beetje een sixpack. Aleen mijn linkermiddelste buikspier is veel sterker als de rechtermiddelste buikspier. weet iemand wat ik daaraan kan doen.

 8. Ik heb een probleem. Ik train al best lang en heb al een beetje een sixpack. Aleen mijn linkermiddelste buikspier is veel sterker als de rechter. weet iemand wat ik daaraan kan doen.

 9. Hallo Johan Schippers,

  Ik wil beginnen met buikspieroefeningen, maar als ik sit-ups doe, voel ik dat er iets in mijn rug knakt. Dit gebeurt als ik me weer laat zakken naar de grond. Hoe zou dit kunnen komen?

 10. Is het mogelijk om op je 52ste 26 kilos af te vallen en buikspieren te creëren?

  • Tuurlijk,

   Als je op je voeding een beetje let. Zoals suikers en vet. Je leeftijd heeft er niets mee te maken. 54, zo jong. Er zijn mensen (gewone of die net een hersen trombose) achter de rug hebben . En op 80 jarige leeftijd de mont-ventoux beklimmen met hun fiets. Maaaaar aan hun eigen tempo. Buikspieren zijn heeeel belangrijk. Op alle leeftijden. Iedere leeftijd doet het op zijn tempo. Je moet het lichtjes voelen. Niet pijn hebben. En rustig doen.

   Groetjes Ria

 11. Mensen,

  Het is goed om je core te trainen. Houdt er wel rekening mee dat alleen buikspieren trainen funest is voor je onderrug. Zorg dat dit in balans is!
  Je core is de basis voor een goede lichaamshouding.

  Over je voedselinname….. eet gewoon gezond en gevarieerd. een snackje, borrelnootje of wat dan ook hoort daar ook gewoon bij, dan eet je maar een boterham minder. Het is onzin dat je uren ervoor moet trainen om het er weer af te krijgen, een bord pasta moet je ook verbranden.

 12. Hallo, ik ben heel veel aangekomen door medicatie en ben nu aan het afvallen maar het resultaat is dat mijn buik ingevallen is. Nu ik heb geprobeerd om de oefeningen te doen voor de onder buik maar het lukt me echt niet. Zijn er nog andere oefeningen dat ik kan doen? Ik let heel erg op mijn eten en ja zou daar graag nog oefeningen bij doen thuis want heb de centjes niet voor fitness te doen. Alvast bedankt melissa

 13. Goeiedag Johan,

  Ik ben al een aantal bezig met thuis buikspieroefeningen doen, waaronder degene die jij in je artikel hebt beschreven. Ik doe dit zo’n 4 keer per week, met genoeg rustdagen tussendoor. Ik merk ook dat de oefeningen me steeds gemakkelijker afgaan. Toch zit ik met nog een probleem (anders zou ik deze reactie ook niet schrijven).

  Ik kom namelijk niet echt van mijn buikje af. Ik ben niet erg zwaar, maar ik heb toch een klein buikje dat ik vooral hoopte weg te werken met deze oefeningen. Nou zag ik laatst toevallig voorbijkomen dat afvallen voor 80% met je voeding te maken heeft. Is dat echt zo? Want dan hebben die mooie buikspieroefeningen helemaal niet zoveel zin. Ik hoor graag wat jou ideeën hierover zijn.

  Vriendelijke groet,

  Jacob

 14. Wat kun je het beste doen om af te vallen als je astma hebt? Als ik de oefeningen doe heb ik te weinig adem terwijl ik eigenlijk nog gewoon vol kan houden. Zijn hiervoor nog andere oefeningen of tips?

 15. Ik fiets iedere dag naar school en ik wil graag buikoefeningen doen (ik ben trouwens 14) telt het fietsen naar school als cardiotraining? want ik doe het ongeveer 2 uur per dag…

  • 2 uur per dag fietsen telt inderdaad als cardiotraining, mits je natuurlijk niet met maar 10 km per uur fietst! Je kunt dus prima buikspieroefeningen ernaast doen en een gezond sterk lichaam krijgen.

 16. Ah, wat een uitstekend artikel! Hier staat zoveel informatie in! Bedankt!!

 17. Als ik de oefeningen zwaarder wil maken, kan ik dan dingen als dumbbells gebruiken? Of moet ik naar de sportschool voor de echte apparaten? Ik vind de sportschool namelijk maar niks…

  Groeten Laurens

  • Met dumbbells kun je veel van de oefeningen die ik hier opgenoemd heb inderdaad zwaarder maken. Je kunt ook andere gewichten gebruiken, bijvoorbeeld een stapel boeken op je rug bij de push-up. Je hoeft dus niet naar de sportschool om jezelf uit te blijven dagen!

 18. goeie dag

  ik heb last van ernstige obesitas maar daar wil ik vanaf ik wil eindelijk mijn leven beteren en weer gezond leven zoals vroeger. u moet weten vroeger in mijn jeugd was ik een god ik had een prachtig gespierd lichaam van het voetballen en tennissen dat ik deed. maar ik was altijd meer van de derde helft dus dat tikte wel aan op een gegeven moment en nu ben ik dus hartstikke dik eigenlijk.

  nou is mijn vraag als je zo veel obesitas hebt als ik helpt dit dan ook of moet ik dan ergens anders hulp zoeken is mijn situatie te erg voor zon makkelijke oplossing. ik wil heel graag weer een slank lichaam help mij aub!!

 19. Je mag die oefeningen toch niet elke dag ?
  Ben 12 jaar.
  Om de hoeveel dagen mag je dan die oefeningen doen?

 20. Ik ben 14 jaar en wil graag aan mijn buikspieren werken. Maar ben ik daar op mijn leeftijd al Klaar voor? Of moet ik een aangepast schema? En hoe ziet dat er dan uit?

 21. Hallo,
  Ik heb een vraag ik ben 18 jaar ik ben 1,65 m en ik weeg 55 kilo hoe kan ik dan mijn buik trainen zonder te veel kilo’s kwijt te raken. Ik zit namelijk bijna aan het ondergewicht. Ik zie er niet mager uit en heb ook zeker wat buikvet. Groetjes

  • Hoi Kel,

   Als je je buikspieren wilt trainen zonder te veel kilo’s te verliezen, kun je het beste alleen buikspieroefeningen doen zonder een extra dieet te volgen. Ik ga er in elk geval van uit dat je gezond eet als je op zo’n gewicht zit. Met buikspieroefeningen train je namelijk vooral je spieren zonder dat je eigenlijk veel vet verliest. Succes!

 22. Eindelijk een site waar ik wat aan heb! Heel fijn om al die oefeningen op één plek te hebben met schema’s erbij. Ben nu een maand bezig en ik begin al resultaat te zien, topper!

 23. hallo johan schippers
  ik heb een vraag ik ben nu fitness gaan doen thuis
  ook buikspieroefeningen maar ik weeg 117 kg kan je ook zonder dat ik later een operatie nodig heb om mijn fel strak te trekken en wat voor oefening heb je daar voor nodig
  gr jolanda

 24. Hallo allemaal
  Ik ben een meisje van 14 en weeg 57 kilo en ben 172 cm lang.
  Ik heb een klein onder buikje en daar wil ik graag vanaf voor de zomervakantie
  Gaat dat mij lukken en wat moet ik daar voor doen? Welke buikspieroefeningen? Hoeveel? Wat wel en niet eten? Hoeveel eten?
  Alvast bedankt
  Liefs mij

 25. Als ik de pulse up doe voel ik heb soms in mijn nek laatst heb ik een kussentje onder mijn nek gelegd. Kan dat helpen? En wat moet ik doen als ik het dan nog steeds in mijn nek voel??

 26. Hallo admin,
  Als ik een traditionele crunch wil uitvoeren, dan komen mijn voeten Los van de vloer… Oftewel ik kom moeilijk omhoog. Door mijn voeten onder de rand van een kast, bed of bank te plaatsen is de oefening vrij eenvoudig. Mijn vraag is of dit veel impact op de buikspieren heeft? Wordt de spier nog wel getriggerd of verlies ik heel veel impact op de spier hierdoor?

  • Kijk nog eens goed hoe de crunch uitgevoerd word. Het klinkt alsof je de situp doet, hierbij moet je inderdaad de voeten vastklemmen tenzij je ver gevorderd bent. Bij de crunch ga je liggen en strek je je rug volledig. Kom net genoeg naar boven om de schouders van de grond te tillen voor ong. 5 seconden. Je zoekt de buikspieren op en spant deze intensief aan terwijl je uitademt. Dit intensief aanspannen is echt wel nodig en hetgene wat de training effectief maakt(de microscheurtjes veroorzaakt die je overnacht sterker maken). Als dit niet lukt ben je wellicht ongewenst je rug of andere spieren aan het belasten. Het kan even zoeken zijn naar de spieren in het begin. Ontspan terwijl je terug komt en inademt voor ong. 3 seconden voor je herhaalt.

 27. Ik ga weer beginnen met shaken en wil een beetje van mijn buikje af, nu is mijn vraag ik heb een hoepel thuis die ik weer met plezier ga gebruiken maar kan ik dan ook buikspier oefeningen er bij doen of is dat te veel van het goede.

  • Dat kan je zeker doen, maar dat zou ik als aanvulling gebruiken. Met buikspieroefeningen kan je meer focussen op bepaalde gebieden in tegenstelling tot de hoepel.

  • Dat ligt eraan hoe intensief je er mee bezig bent, het is heus geen probleem en klinkt als leuke afwisseling tenzij je erg hard gaat met de buikoefeningen. Als het stijfjes aanvoelt laat je best 48u tussen of je beperkt het tot een lichte oefening.

 28. Ik doe thuis buikspieroefeningen, zoals sit-ups, maar als ik die oefeningen uitvoer, dan voel ik het bijna niet in mijn buikspieren, maar meer in mijn rug..
  Help? 🙁

  • Dan doe je iets fout. Mogelijk probeer je niet via de kracht vanuit je buik omhoog te komen, maar met je rug.

   Als het goed is, wordt je buik harder als je omhoog gaat. Als dat niet of amper gebeurd, ben je de kracht ergens anders vandaan aan het halen en dat kan tot blessures leiden.

 29. Ik ben net begonnen met deze geweldige tips voor buikspieren! Alleen 1 vraag… Ik wil wel een mooie buik krijgen en ik ben niet dik maar ik hou wel van een mooie strakke buik. Wat voor voeding is verstandig om te eten. Ik hou van eten 😛 dus ja…. Tips voor voeding?

  • Probeer een gedeelte van je koolhydraten te vervangen met gezonde vetten zoals ik bij ‘veel gestelde vraag 3’ uitleg.

  • Dat is afhankelijk van veel factoren maar in de regel 3 a 4 weken. Zie ook mijn ‘veel gestelde vraag 1’ in het artikel.

 30. Hallo allemaal ik heb een vraagje.
  Ik ven nu 14 jaar en zit in de 3w klas ik heb niet veel vet maar wel zo veel dat ik mijn sixpack niet kan zien.
  Hoe kan ik thuis zorgen dat dat vet weggaat zodat ik een sixpack heb?

  • Probeer een gedeelte van je koolhydraten te vervangen met gezonde vetten zoals ik bij ‘veel gestelde vraag 3’ uitleg.

 31. helpen buikspier oefeningen om af te vallen?
  ik moet nodig een paar kilo kwijt raken

  • Ja, die helpen maar als je wilt afvallen kun je beter letten op je voeding. Specifiek zou je minder koolhydraten moeten gaan eten, en deze vervangen door gezonde vetten als avocado, vette vis en noten.

   Hierdoor voer je de vetverbranding op in plaats van dat je alleen maar de suikers uit de koolhydraten aan het verbranden bent.

 32. Hoelang moet je deze herhalingen aanhouden om eventuele meer te doen?

  • Als de oefeningen je makkelijk af gaan, moet je het gaan ophogen. Probeer altijd nog heel eventjes door te gaan als je denkt bijna niet meer te kunnen. Bij die laatste herhalingen ontwikkel je het meeste resultaat.

   Als je dus iedere stopt als het maar een beetje zwaar wordt, gaat de groei langzamer.

 33. hallo, ik heb al Een 4 pag zonder te trainen heeft u misschien advies voor een echte sixpag en Hoelang duurt dat ongeveer

  • Hoe lang het duurt is afhankelijk van TIENTALLEN factoren. In het algemeen moet je in 3 tot 4 weken resultaten zien.

 34. hallo,

  ik ben over een periode van 2 jaar een lange weg afgelegd om toch meer dan 15kg af te vallen.
  zo’n 2 jaar terug woog ik 99,5 kg en ben ik tot een maand of 3 terug tot aan een gewicht van 78,5kg gekomen.
  vroeger had ik hele slechte eetgewoontes en deze heb ik dan ook drastisch verandert.
  ik heb dit mede bereikt door spinning te doen, nu zijn mijn benen en armen wel zoals ik ze zou willen.
  maar mijn buik is nog niet zoals ik zou willen en ik ben nu wat afgezwakt met mijn eetgewoontes (altijd rond het zomeruur, nu terug een gewicht van 83kg) en ik zou dit programma wel eens willen proberen om mijn buik wat strakker te maken, samen met een extra inspanning naar eetgewoonte toe.
  maar ik vroeg me af als ik het schema wat zwaarder kan maken en na hoeveel maanden ik een mooi resultaat zou krijgen?

  ps. mijn lengte is 1m75.
  alvast bedankt voor de komende reacties

   • Zonder te sporten: niet meer dan 1400kcal, 5 gr verzadigde vetten en 20 gr suiker per dag. Man: 0,5-1 5 kilo vetverbranding in één week. Vrouw: 0,4-1,3 kilo in één week.
    Mét sporten/ 2-4 keer per week: niet meer dan 1500 kcal, 5 gr verzadigde vetten en 27 gr suiker per dag. Man: 0,7-2,1 kilo vetverbranding per week. Vrouw: 0,7-1,8 kilo per week.

    het begrip SPORTEN: minimaal 485 kcal vetverbranding per keer, minimaal 2 keer per week. Voorkeuren:
    1: Touwtje springen
    2: Hardlopen
    3: Fietsen
    Het aantal verbrandde kcal kun je op een zorgvuldige manier bijhouden in de sportschool of via de moderne (smart) apparaten/apps enz.

    LET OP: Dit zijn enkel indicaties voor mensen met een overgewicht tót 15 kilo. Heb je méér overgewicht? Dan geldt er voor jou (wellicht) een ander schema. Raadpleeg een vakbekwaam sport-instructeur cq. fysiotherapeut/arts voor meer informatie.

    BELANGRIJK: eet gezond en laat je vóóral niet verleiden door een stuk mínder te gaan eten. Blijf bij voorkeur 3x per dag eten met 2 tussedoortjes van 2 verschillende soorten fruit. Belangrijk is dat je (wanneer mogelijk) na 18:00uur niets meer eet. Volg de schijf van 5 om precies te zien wat je mag en wat niet.

    VOCHT: is het raadzaam om max. 80 kcal per dag aan vocht binnen te krijgen. Voorkeuren: magere melk, Sinaasappelsap. Één glas per dag is meer dan voldoende. Voor de meest effectieve vetverbranding drink je dagelijks 1,5-2,5 liter WATER per dag. Water is zoals bekend ZERO kcal.
    Het drinken van (zwarte) koffie geeft geen problemen met afvallen. Bedenk wel dat dit vocht onttrekt en je dus meer WATER zal moeten drinken. Dit geld namelijk ook voor thee en/of calorie-arme frisdrank.

    MULTI-VITAMINE PREPARAAT: Het is gebruikelijk om tijdens je dieet dagelijks een multi-vitamine preparaat te slikken. Dit zorgt voor een goede/gezonde weerstand.

    TEN SLOTTE: Dit zijn enkel indicaties en bieden dus geen garantie voor het benoemde succes. Vergeet niet dat het mogelijk is dat je in de eerste 4 weken geen gewicht verliest. Dit komt doordat je lichaam het vet vasthoudt, omdat er niet meer (het gewenste) binnenkomt. Geef dus niet op wanneer je in de eerste weken geen resultaat ziet. Dit verschilt namelijk enorm qua individu.
    Dit zijn pure algemeenheden en zijn dus niet persoonsgericht.

    • Ben er niet helamaal mee eens ….. Ik doe aan kolidraten arm en ben 14 jaar. Ik geef een tip; brombeer niet te snel willen afvallen, je lichaam kan dat niet aan. Ik ben pas 4 kilo in 1/ 1.5 week afgevallen… En dat ging niet goed … ( ik was flauw gevallen ) het was niet de bedoeling om zo veel afgevallen. Dus ga niet te snel doe het rustig aan

    • Ik ben het over de meeste punten eens maar een aantal niet.

     “Volg de schijf van 5 om precies te zien wat je mag en wat niet.”

     Het Voedingscentrum is naar mijn idee verre van onafhankelijk, via indirecte wegen worden hun adviezen beïnvloed door de voedingsindustrie.

     Het nuttigen van 1400kcal is ook veel te weinig.

     Eet 3x per dag. Als je tussendoortjes wilt, plak die dan aan je 3 grote maaltijden. Hierdoor heeft je spijsvertering rust.

     Beperk met name brood, pasta, rijst, aardappelen, snoep en koekjes en eet meer gezonde vetten als avocado, vette vis en noten.

     Hierdoor gaat je lichaam over van suikerverbranding naar vetverbranding.

     Multi-vitamine is alleen als toevoeging. Je zou voldoende groene en fruit moeten eten. Multi-vitamine zijn soms ook slecht opneembaar door het lichaam. Persoonlijk doe ik er niets mee, het is met name geldklopperij.

     Je bent veel beter specifiek zink, magnesium en vitamine D bij slikken.

 35. is het erg als je net 14 bent en al best veel buikspieren doedt, om een sixpack te krijgen

  • heb t wel gedaan. Ben nu fulltime bezig met trainen (geef les in de sportschool en doe aan wedstrijden mee) en ben blij dat ik zo vroeg begonnen ben. Dan zat ik tenminste gelijk in het ritme en werd het een onderdeel van mijn leven. Was misschien moeilijker geweest als ik later was begonnen.

  • Dat is wel jong. Je bent nog niet volgroeid dus ik zou niet te hard van stapel lopen. Wel kun je al goed letten op je voeding.

 36. Vraagje.
  Ik heb een gebroken ruggewervel nr 4 of 5 (gehad) en moet aan de buikspier oefeningen. Ik ben 45 jaar wat moet/ kan ik het beste trainen? Deze wervel is ingezakt, dus nu 1 meter 59.

  Ik heb nog steeds maatje 34 rokken/broeken, maar wel voor m’n blouses 42 sinds m’n 18ste of zo.

  Ik hoef geen strak lichaam, maar volgens de orthopeed meer buikspieren.

  Bijvoorbaat dank.
  Heleen

  • Je hebt verschillende soorten ruggenwervels (cervicale, thoracale, lumbale, sacrale), Aan alleen het nummer heb ik dus niet genoeg informatie. Ik raad je aan om hiermee naar een fysiotherapeut te gaan en advies te vragen. Het beste is een combinatie van rugspieren en buikspieren te trainen. En de houding te verbeteren, hierdoor worden ook al de juiste spieren gestimuleerd.

 37. Training van de onderste buikspieren kan een vervelend buikje gemakkelijk weg trainen.

  Het trainen van de onderste buikspieren zal een extra plus geven in het wegwerken van vet.

  Plaatselijk vet verbranden kan helaas niet!

  • Elke inspanning verbrandt calorieën, dus als deze oefening consequent uitgevoerd word, weliswaar gecombineerd met andere oefeningen, zal het sneller lukken dan bij enkel bv. cardio.

 38. Dag allemaal,

  na wat reacties te hebben gelezen zijn er een aantal dingen die moeten geweten zijn:
  1. om een strak buikje vraagt tijd en training
  2. met veel vet ga je het nooit zien, dus geraak je vet kwijt door op je voeding te letten en genoeg water te drinken

  Als je de oefeningen doet die volop op het internet staan zou je als je deze consequent uitvoert na 3-4 weken al resultaat moeten zien. Blijf dit doen en het word er alleen maar beter op.

  Voor de strakke six-pack van de droom jongens zit er wel wat meer achter dan even trainen. Hier zit jaren training achter en een heel voedsel programma. Deze jongens hebben daarbij ook zeer weinig vet waardoor je de sixpack heel goed ziet.

  De buikspier is niks meer dan 1 grote spier die word aangespannen door pezen. hoe harder je traint hoe harder de buikspier word en hoe meer deze pezen worden aangetrokken. Door vet ga je deze aanspanningen minder goed zien waardoor je buikje minder strak word. Let dus op je voeding.

  Ik hoop dat jullie hier wat aan hadden 🙂 🙂

 39. Fijn eindelijk een site te hebben waar ik wat aan heb! zeker een aanrader!

 40. ik heb soms last van ademhalingsproblemen en kan daardoor vaak niet 100% doen als de meeste mensen. zijn er dingen waar ik op moet letten of die ik niet moet doen? en kan het kwaat als ik b.v dinsdag middenbuikspieren doe , woensdag zijbuikspieren , donderdag onderbuikspieren en dan vrijdag, zaterdag en zondag dat voorbeeld schema gebruik (op maandag doe ik aan wedstrijdzwemmen)?

  • Ben je al een keer naar de huisarts geweest met de ademhalingsproblemen? Dit kan wijzen op een hartstoornis. Waar je op moet letten is dat je zorgt dat je ademhaling goed is tijdens het trainen, zoals in het artikel omschreven. Verder is het belangrijk om na krachttraining 48 uur rust te houden (om de 2 dagen trainen). Dit betekent dat je na het trainen van een spiergroep 48 uur rust moet houden, de buikspieren als geheel is 1 spiergroep. Dus voor goed resultaat kan je het beste 3x per week trainen.

 41. Ik ben 8 weken geleden bevallen en wil graag terug een strakke buik. Is het verstandig om na 8 weken al met buikspieroefeningen te beginnen of wacht ik best tot ik al mijn kilo’s weggewerkt heb? Dat zijn er nog 4. Op sommige websites lees ik dat je na een zwangerschap 6 maanden moet wachten voor je begint te trainen, maar dat wil ik niet!

  • Er zullen denk ik ook wel speciale klassen/lessen voor bestaan, ik zou daar even naar kijken als ik jou was. Succes!

  • Het is niet schadelijk voor je om gelijk na je zwangerschap te gaan trainen. Het is wel zo dat het fysiek zwaar is, omdat je een kind hebt waarvoor je moet zorgen en vele dingen daar omheen. Daardoor krijgen veel mensen toch lichamelijke klachten, door de stress.
   Dus zorg eerst dat je alles fysiek aan kan en tijd over hebt, dan kan je gaan trainen. Begin rustig met makkelijke buikspieroefeningen en weinig herhalingen, bouw dit rustig op.

 42. weet je misschien hoelang het duurt voor je echt resultaat gaat zien ?? ik ben niet echt zwaar of zo maar ik vind het mooi als ik wel een beetje buikspieren heb 🙂

  • Enkele weken, maar dat hangt echt af van vele factoren, zoals consequent de oefeningen doen en het eten van de juiste voeding.

   • Ik ben 16 en wil heel graag een strak lichaam. Nu ben ik 1,71 en weeg ik 54 kg. Is dit goed? En hoelang moet trainen om een strakke buik te krijgen? En dan bedoel ik ook echt buikspieren… Wil heel graag over 3 maanden al wel resultaat zien… Wat voor voeding moet ik allemaal binnenkrijgen voor een perfect resultaat?

    • Hallo Miley,

     Zelf was ik op mijn 17e 1,77 meter lang en 60 kilo. Dit vond ik ook altijd te licht. Ik ben toen meer gaan sporten en ook krachttraining. Hierdoor krijg je meer spiermassa.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Risicovrij uitproberen

Strakke buik bijbel (tip!)

Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

Probeer gratis

Youtube

Strakke buik video tips

10 Ernstige Nadelen van een Cavitatie Behandeling

Auteur

Johan Schippers

Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!