Ab Buikspierwiel/Roller: Wat Is Het en Is Het Effectief?

Ben jij ook op zoek naar de perfecte manier om die mooie strakke en platte buik te krijgen? Veel mensen zien de strakke buik of een mooie sixpack als iets wat ze erg graag willen hebben. Echter, het willen hebben is makkelijker dan daadwerkelijk een strakke buik krijgen. Uren aan trainen, een betere conditie kweken en het aanpassen van je levensstijl zijn nodig om voortaan met een mooi wasbordje over straat te gaan of dat vervelende buikvet bij de onderbuik weg te krijgen. Probeer dat maar eens te doen… Laat je echter niet ontmoedigen en zorg ervoor dat ook jij snel een buik hebt waar anderen alleen maar van kunnen dromen.

Je hoeft namelijk niet de nieuwe Arnold Schwarzenegger te zijn en uren in de gym door te brengen om tot een zeer mooi resultaat te komen. Je kunt namelijk ook je eigen woonkamer, zolder, kelder of slaapkamer omtoveren tot dé plek om een mooie en strakke buik te krijgen. Met enkele handige apparaten kun je namelijk makkelijk thuis trainen en toch resultaat halen. Eén van deze apparaten is het Ab Buikspierwiel, ook wel Ab Roller genoemd. Met dit wiel kun je jouw buikspieren op vele manieren trainen. Wat is dit apparaat precies en is dit apparaat echt zo effectief als geclaimd wordt?

Het Ab Buikspierwiel uitgelegd

Zoals de naam van het apparaat al prijsgeeft, is de Ab Wheel een apparaat dat gebruikmaakt van een wiel met twee handvatten die door het midden van het wiel zijn gepositioneerd. Je maakt gebruik van het wiel door deze voor je uit te duwen en daarna weer overeind te komen. Het is hierbij van essentieel belang dat je houding perfect is. Op deze manier weet je dat je de juiste spieren traint en dat je jezelf door een slechte houding niet blesseert of dat je de oefening dusdanig uitvoert dat deze weinig effect zal hebben. In de volgende video wordt duidelijk uitgelegd hoe je op de beste manier de zogenaamde “ab roll out” oefeningen uit kunt voeren. Kort samengevat is het belangrijk om op de volgende facetten te letten:

 • Houd je schouders precies boven de handvatten van het Ab Buikspierwiel en zorg dat je goed in balans bent voordat je aan de oefening begint.
 • Zorg ervoor dat je je core goed aanspant en de spanning er goed op houdt tijdens de gehele oefening. Doe je dit niet, dan ga je andere spieren gebruiken en worden je buikspieren niet goed getraind.
 • Ga zo ver als je onderrug toelaat. Zorg niet dat je je onderrug overbelast door te ver te gaan. Wanneer dit toch het geval is, duidt dit er vaak op dat je buikspieren nog niet sterk genoeg zijn voor de intensiteit van de oefening.
 • Beweeg je heupen en je schouders tegelijk. Zo creëer je een soort plank en train je je buikspieren het effectiefst. Wanneer je deze niet tegelijk beweegt, worden wederom de verkeerde spieren getraind en zal het resultaat voor je buik minimaal zijn.

Het is overduidelijk dat vooral het hebben van een goede houding essentieel is om het snelste resultaat te kunnen boeken met het Ab Buikspierwiel. De juiste houding voorkomt dat je vervelende blessures oploopt door overbelasting. Zorg er daarnaast voor dat je core sterk genoeg is voor de intensiteit die jij toepast tijdens de oefeningen. In andere woorden: loop niet gelijk te hard van stapel, maar bouw de trainingsduur en de intensiteit van de oefeningen zeer zorgvuldig op. Er is niets vervelender dan een zware blessure oplopen en niet meer in staat zijn om naar behoren te bewegen. Voorkom dus dat je jouw plannen voor een strakke en mooie buik al snel in de ijskast moet zetten en volg de instructies uit de video goed op!

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Download het simpel te volgen weekmenu incl. recepten, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en ik stuur het gratis naar je toe.

De bijkomende voordelen van de Ab Roller

Het Ab Buikspierwiel geeft je de mogelijkheid om thuis je buikspieren te trainen. Het buikspierwiel heeft daarnaast enkele bijkomende voordelen. Ten eerste is het wiel vrij compact. Hierdoor neemt het zeer weinig ruimte in. Zo kun je op vele plekken in huis terecht om je buikspieren te trainen en is het daarna makkelijk om het wiel weer op te bergen. Het wiel zal dus niet snel in de weg liggen en het omdat het direct te gebruiken is, zonder eerst iets op te moeten bouwen, is de drempel laag om met het wiel aan de slag te gaan.

Daarnaast is het apparaat vrij vriendelijk geprijsd. Je bent dus niet honderden euro’s kwijt en mocht het wiel het ooit begeven, heb je voor een vriendelijke prijs snel weer een nieuwe tot je beschikking. Je bespaart met dit apparaat dus op een duur sportschoolabonnement en je hebt bijna overal in huis de ruimte om eens lekker fanatiek aan je oefeningen te beginnen.

Een goede buikspierwiel

Decathlon heeft een goede buikspierwiel. De reviews die je erover vindt op het internet zijn goed.

Het zou langdurig meegaan en erg geschikt moeten zijn voor de oefening.

De prijs is ook goed te doen.

Zie hier de besproken buikspierwiel

Hoe effectief is het Ab Buikspierwiel daadwerkelijk?

Op het eerste gezicht lijkt de buikspierroller alleen maar voordelen te hebben. De vraag is echter of het wiel de hooggespannen verwachtingen enigszins waar kan maken. De vraag stellen, is hem beantwoorden in dit geval. Het apparaat belooft gouden bergen, en levert maar minimaal resultaat. De reden hiervoor is kort samengevat in de volgende illustratie:

Blog 17 - grafiek

Grafiek 1: heeft de buikspierroller daadwerkelijk effect?

De factoren die zojuist zijn beschreven als de elementen die absoluut moeten kloppen om resultaat te halen, zijn in de realiteit vaak zeer lastig uit te voeren. Hierdoor is het voor zeer veel mensen ontzettend moeilijk om met de Ab Roller om te gaan en enig resultaat te boeken. De kans op een fikse blessure is velen malen hoger dan het krijgen van een mooi wasbordje of een strakke buik. Om de problemen concreter te maken, vind je in de volgende opsomming welke factoren het gebruik van het apparaat zo lastig maken:

 • Je kunt onmogelijk je volledige buik trainen. Het Ab Buikspierwiel richt zich slechts op een beperkte sectie van de buikspieren. Een volledige work-out is dus lastig te bewerkstelligen met het wiel.
 • Je moet veel kracht hebben om het wiel te gebruiken. Zoals gezegd, je core en buikspieren moeten in zeer goede conditie zijn om het wiel goed te kunnen gebruiken. In de praktijk komt dit er op neer dat vooral mensen die al een bewonderingswaardige buik hebben het apparaat kunnen gebruiken.
 • Kans op ongelukken is reëel. Omdat veel personen die het wiel gaan gebruiken de kracht ontberen om het blog 17 - man met wielapparaat goed te gebruiken, is de kans zeer aanwezig dat je letterlijk op je gezicht gaat als je het wiel gebruikt. Pas dus goed op!

Het is overduidelijk dat het wiel potentie heeft, maar dat er in de realiteit weinig van terechtkomt. Wanneer jij eindelijk de sterke en strakke buik hebt die je altijd al hebt willen hebben, dan kan de Ab Roller van pas komen om je spieren in conditie te houden. Ben je een beginner of simpelweg niet zo fanatiek? Laat het wiel dan links liggen. De aanschaf kost je geld en resultaat halen met het wiel is helaas voor velen slechts een utopie.

Op natuurlijke wijze een prachtige strakke buik

Was het Ab Buikspierwiel jouw laatste hoop? Wees niet getreurd: er zijn tal van andere mogelijkheden om nog die buik te krijgen waar je altijd van droomde. Dit betekent niet dat je de sportschool in zult moeten en alsnog vele euro’s neer moet tellen voor de bijbehorende abonnementen. Je kunt namelijk ook op een volledig natuurlijke en verantwoorde manier een prachtig wasbordje of een mooie strakke buik krijgen. In de Strakke Buik Bijbel staat stap voor stap hoe jij dit geweldige resultaat op volledig natuurlijke wijze kunt bereiken. De volgende items worden onder ander besproken in de Strakke Buik Bijbel:

 • Oefeningen die makkelijk uit te voeren zijn.
 • Oefeningen waarmee je gegarandeerd een goed resultaat zult halen.
 • De juiste voeding.
 • Hoe je je levensstijl aan moet passen om het gewenste resultaat te behalen.

Wanneer je de stappen die uitgelegd worden goed volgt, zal het behalen van resultaat een zekerheid worden. Het belangrijkste advies van het boek is dat het verkrijgen van resultaat afhankelijk is van verschillende factoren. Zowelblog 17 - vrouw met broek het trainen van de spieren, cardio oefeningen en een gezonde levensstijl zijn van groot belang om een goed resultaat te behalen.

Wanneer jij er aan de hand van het boek voor zorgt dat deze factoren mooi in balans zijn, is het krijgen van een mooie buik een stuk vanzelfsprekender. Laat niet werkende apparaten, zoals het Ab Buikspierwiel, en dure sportschoolabonnementen links liggen en kies voor de natuurlijke weg om eindelijk die mooie strakke buik of dat geweldige wasbordje te krijgen!

Ongebruikelijke tips om snel buikvet te verbranden en die platte en strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je mijn favoriete boek aan hierover.

Dit boek heeft duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu de baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Risicovrij uitproberen

Strakke buik bijbel (tip!)

Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

Risicovrij uitproberen

Auteur

Johan Schippers

Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!