Buikspieroefeningen Schema: Basis voor Platte Buik

Natuurlijk wil je graag een mooie platte buik hebben. Een platte buik waar je volop van kunt genieten en waar je jezelf mee kunt laten zien. Om dat te realiseren is het goed om regelmatig buikspieroefeningen te doen.

Kies voor een buikspieroefeningen schema en krijg die mooie buik waar je van droomt. Die buik waar je volop van zult genieten als je in de spiegel kijkt of wanneer je nieuwe kleren gaat kopen. Met een buikspieroefeningen schema maak je het helemaal mogelijk en zul je er geweldig uitzien. En dat is toch eigenlijk wat we allemaal willen. Of niet? Er lekker uit zien en ons lekker in ons vel voelen.

Wacht niet langer en maak voor jezelf een buikspieroefeningen schema waarmee je snel je doelen bereikt en ook op de juiste manier een mooie platte buik zult blijven houden.

Wat van groot belang is bij een buikspieroefeningen schema!

Als je een schema gaat maken voor je buikspieren dan is het belangrijk, dat je zorgt voor regelmaat. Zorg dat het een vast ritme en een vast patroon wordt van je dag en van je week. Maak een buikspieroefeningen schema welke goed bij je hele agenda past. En zorg ervoor dat het buikspieroefeningen schema ook gemakkelijk is na te komen. Zorg voor minimaal een buikspieroefening training per week. Het beste is het om het om de dag te doen. Luister ook goed naar je lichaam. Je lichaam geeft vanzelf signalen of je er goed mee omspringt. Als je soms de intensiteit wat te hoog hebt opgevoerd zal je lichaam om wat meer rust vragen. Pas je buikspieroefeningen schema hier op aan!

Ben je wat meer gevordert? Dan kun je kiezen voor een schema met wat meer herhalingen (of reps) per oefening. Beginners kunnen drie ronden doen van buikspieroefeningen met tien tot twintig herhalingen. De wat meer gevorderde persoon kan setjes doen van dertig tot vijftig herhalingen of reps. Ook kun je op een andere manier de intensiteit opbouwen.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Download het simpel te volgen weekmenu incl. recepten, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en ik stuur het gratis naar je toe.

Oefeningen die je kunt opnemen in je buikspieroefeningen schema.

Als je de buikspieren wilt gaan trainen dan kun je verschillende oefeningen opnemen in je schema. Laten we er een aantal bespreken, te weten :

  • De reverse crunch oefening
  • De bycicle exercise
  • De vertical Leg crunch
  • De plank buik oefening

Laten we ze stuk voor stuk bespreken.

De reverse crunch oefening

In het buikspieroefeningen schema mag de reverse crunch oefening niet ontbreken. Het is een oefening waarbij je de lage buikspieren traint. Je gaat hierbij op de grond liggen met je handen op de grond. Vervolgens druk je de benen naar boven en zorg je dat de heupen van de grond komen. Je voelt dan goed de buikspieren aanspannen. Hierna laat je de heupen weer naar beneden gaan. Je herhaalt de oefening tien tot vijftien keer (beginners) met drie setjes.

Dit is een heerlijke oefening welke je gemakkelijk thuis kunt doen, maar ook op de sportschool.

De Bicycle exercise

Dit is eigenlijk een hele bekende buikspieroefening. In Nederland leert eigenlijk iedereen deze oefening voor de buikspieren wel op school. Je gaat op de rug liggen en doet de benen naar boven. Hierbij maak je vervolgens een fietsbeweging. Het is een oefening welke goed is voor de schuine buikspieren en welke zeer eenvoudig is.

Ook deze oefening kun je gemakkelijk thuis uitvoeren of in de sportschool. Als je samen met anderen een buikspieroefeningen ronde doet dan zul je nog meer plezier beleven aan het krijgen van een mooie platte buik.

De vertical leg crunch

Dit is een wat zwaardere oefening. Begin hiermee rustig aan en bouw langzaam het aantal keren, dat je de oefening doet op. Je traint met deze oefening de rechte buikspieren. Als je dit goed doet dan zul je je heerlijk voelen!

Begin door op de grond te gaan liggen en je benen recht omhoog te laten wijzen. Eventueel kun je de benen laten kruizen. Vervolgens wijs je met je handen omhoog en laat je de schouders omhoog gaan richting je tenen. Kom hierna weer terug. Doe dit zo vaak als je kunt en herhaal het dan nog met twee tot drie setjes. In het begin is het zwaar, maar het zorgt voor volop resultaat.

De plank buikoefening

Dit is een geweldige oefening om naast je buikspieren ook je rugspieren te trainen. Je leunt met je voorarmen op de grond en houdt je rug mooi recht. Je tenen leunen op de grond en je vormt een lange strakke plank. Houdt deze positie zo lang mogelijk vast en ga dan weer terug.

Een heerlijke oefening om even de spieren goed aan te spannen!

Wat belangrijk is bij et buikspieroefeningen schema!

Het belangrijkste bij het samenstellen van een buikspieroefeningen schema is toch wel dat je zorgt voor volop afwisseling. Op die manier houdt je het leuk en zorg je tevens dat alle buikspiergroepen goed getraind worden. Hierboven hebben we je een aantal voorbeelden van buikspieroefeningen gegeven.

Natuurlijk kun je zelf nog op zoek gaan naar tal van andere manieren om een mooie platte buik te krijgen en een heerlijk buikspieroefeningen schema samen te stellen.

Nog belangrijker is dat je niet alleen buikspieroefeningen schema maakt, maar dat je er ook daadwerkelijk mee start. Voer het schema zo goed en zo kwaad als het kan uit. Houdt hier goed rekening met je lichaam. En noteer ook iedere keer welke oefeningen je hebt gedaan en hoe vaak je de herhalingen hebt gedaan.

Op die manier kun je de voortgang zien en merken, wat je zal stimuleren om het goed vol te houden. Als je weet dat je wat extra motivatie nodig hebt, dan is het ook slim en verstandig om samen met iemand de buikspieroefeningen te gaan doen. Zo doe je vaak net een herhaling vaker en houdt je het samen leuk.

Veel succes met het krijgen van een mooie platte buik!

Ongebruikelijke tips om snel buikvet te verbranden en die platte en strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je mijn favoriete boek aan hierover.

Dit boek heeft duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu de baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Risicovrij uitproberen

Strakke buik bijbel (tip!)

Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

Risicovrij uitproberen

Auteur

Johan Schippers

Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!