Waarom Boksen de Ideale Buikspieroefening Is!

Een sixpack, een wasbordje of een blokjesbuik, er zijn veel verschillende benamingen voor een strakke en gespierde buik. Iedere man of vrouw die graag een mooi lichaam wilt hebben, zal jaloers zijn op iemand met een perfect getrainde sixpack. Je hoeft niet bij de pakken neer te gaan zitten als je zelf geen gespierde buik hebt, want je kunt hier namelijk makkelijk iets aan doen. Er zijn verschillende manieren waarmee jij ook een buik kunt krijgen waar iedereen jaloers op zal zijn.

Om te beginnen is het van belang om je voedingspatroon aan te passen. Gezonde voeding draagt aanzienlijk bij aan het krijgen van een vitaal en gespierd lichaam. Met alleen je eetpatroon aanpassen, zal je echter niet onmiddellijk een gespierde buik krijgen. Het is van belang om te gaan sporten. Sporten zorgt ervoor dat je fit wordt en dat je spieren sterker worden.

Krijg je al de rillingen als je aan de fitnesszaal en de apparaten denkt? Huiver niet! Er zijn genoeg andere manieren om gespierd te worden en tegelijkertijd je buikspieren te trainen. Een van de sporten die je gelijk moet gaan doen, is boksen. Laat je niet afschrikken, je hoeft niemand knock-out te gaan slaan. Je leert hoe je moet boksen en je traint op deze manier je gehele lichaam. Een strakke buik om trots op te zijn is al snel het resultaat!

Het nut van de buikspieren

Veel mensen willen harde buikspieren omdat ze het er mooi uit vinden zien. Met een goede sixpack is het heerlijk pronken op het strand, in het zwembad of in de sportschool. De buikspieren zitten er echter niet alleen voor de show. Je buik en buikspieren, ook wel je core genoemd, hebben een belangrijke functie in het lichaam.

 • De buikspieren houden je lichaam stabiel
 • Zorgen ervoor dat je ingewanden op hun plek blijven
 • Houden letterlijk je rug recht
 • Helpen je met het draaien van je lichaam

Het is duidelijk dat de buikspieren een essentiële rol hebben in je lichaam. Zorg er dus voor dat deze spieren goed getraind zijn. Je steelt niet alleen de show met een mooie sixpack, je houdt je lichaam er ook lekker gezond mee.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Download het simpel te volgen weekmenu incl. recepten, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en ik stuur het gratis naar je toe.

Gezonde voeding en sporten voor een platte buik

De basis van een gezond lichaam wordt vaak gelegd met gezonde voeding. Een gezond en gevarieerd dieet houdt je lichaam vitaal en in vorm. Wanneer jij niet langer tevreden bent met je buik, is het een goede idee om te kijken naar je voedingspatroon en levensstijl. Er zijn enkele dingen waar je eigenlijk per direct mee moet stoppen als je gezonder wilt gaan leven en een gespierde buik wilt.

 • Roken
 • Drinken
 • Ongezond eten
 • Weinig slaap
 • Drugs

De hierboven benoemde aspecten hebben allemaal een nadelig effect op je gezondheid. Probeer hier dan ook zo snel mogelijk mee te stoppen als je graag een gespierde buik wilt hebben.

Het aanpassen van je levensstijl en het starten met een gezond dieet zijn de eerste stappen op weg naar een strakke buik. Sporten is de essentiële vervolgstap die genomen moet worden om volledig fit te worden en een jaloersmakende blokjesbuik te creëren. Er zijn vele sporten die bijdragen aan een gespierde buik. Het bekendste voorbeeld is waarschijnlijk de sportschool. Je hebt er ontelbaar veel apparaten tot je beschikking, waarmee je jouw buikspieren optimaal kunt trainen. Ben je niet zo’n fitness type? Dan kun je ervoor kiezen om een sport te zoeken die je lichaam sterk en vitaal houdt en tegelijkertijd zorgt voor het verlies van buikvet.

Ga boksen!

boxing girl tweeBoksen is dé sport om je lichaam in vorm te houden, buikvet te verbranden en een keiharde, strakke buik te krijgen. Laat je niet afschrikken, het is niet de bedoeling dat je tegen iemand gaat boksen. Je hoeft dus niet bang te zijn voor blauwe plekken en hoofdpijn en je hoeft zeker niet iemand een paar ferme dreunen te verkopen. Boksen kun je namelijk prima alleen doen als training. De enige die jij met je vuisten zult raken, zijn de stootkussens en de boksbal.

Boksen werd lang gezien als een sport voor mannen die louter wilden vechten. De sport kruipt echter langzaam uit het verdomhoekje. Er zijn steeds meer locaties en sportscholen waar je boklessen en trainingen kunt volgen. Schroom dan ook niet om de handschoenen aan te trekken en jezelf eens goed te testen met wat bokstrainingen.

De voordelen van boksen

Boksen brengt vele voordelen met zich mee. Een van de grootste voordelen van boksen is dat je je hele lichaam gebruikt om deze sport te oefenen. Stilstaan is geen optie! Je traint dus niet alleen je buik, je hele lichaam raakt in vorm door deze sport. Naast het feit dat boksen een sport is die je gehele lichaam traint, brengt deze sport nog vele andere voordelen met zich mee.

 • Goed voor het hart en de bloedvaten. Boksen is een echte cardio workout. Het is veel hijgen en zweten, maar je conditie zal met grote sprongen vooruit gaan. Jouw hart en bloedvaten zullen dus een stuk sterker worden.
 • Versterkt het hele lichaam. Boksen houdt niet alleen het lichaam fit en in conditie, je wordt er ook aanzienlijk sterker van. Door veel slaan en trappen tegen de boksbal, krijg je binnen de kortste keren sterkere spieren. De buikspieren zullen hier automatisch ook sterker van worden.
 • Verbeterde coördinatie. Je leert stevig op je benen staan en de wisselwerking tussen ogen en handen wordt aanzienlijk beter als je gaat boksen. Zeker op latere leeftijd is het prettig als je evenwicht en coördinatie nog steeds erg goed zijn.
 • Minder stress. Sporten zorgt ervoor dat er stofjes in je lichaam vrijkomen waar je je gelukkig van gaat voelen. Boksen is geen uitzondering. De handschoenen aantrekken houdt je dus niet alleen fit, je wordt er ook nog eens gelukkiger van.
 • Je kunt heel je leven blijven boksen. Boksen wordt nooit saai. Van eindeloos op een hometrainer zitten, wordt niemand vrolijk. Boksen blijft echter uitdagen. Wanneer jij denkt dat je uitgeleerd bent, maak je de trainingen intenser en merk je dat jouw coach je nog heel veel bij kan leren. Boksen is dus een sport waar jij de rest van je leven zoet mee kunt zijn!

De sport voor het perfecte lichaam

Boksen zorgt ervoor dat jij je totale lichaam traint, zowel mentaal als fysiek. Daarnaast is boksen niet gericht op maar één deel van het lichaam. Je richt je dus niet louter op je buikspieren, maar gaat voor het totaalpakket. Het één versterkt namelijk het ander. Een fout die veel gemaakt wordt, is dat mensen zich puur gaan richten op de conditie verbeteren of op het creëren van spieren. Dit is echter niet de manier om aan die mooie sixpack te komen. Een goed afgestelde training met een sterke balans tussen cardio en krachttraining is de weg naar een perfect strakke buik. In plaats van uren trekken aan gewichten en je ‘rondjes’ lopen op een loopbank in de fitnesszaal, geeft boksen jou het totaalpakket. Door het vele bewegen krijg je vanzelf conditie en het vele stompen, en eventuele trappen, zorgen ervoor dat jouw spieren ook snel sterker zullen worden, met het gevolg dat het vet in je lichaam nog sneller zal verbranden.

Het totaalpakket

fitness bodyBoksen is dé manier om rap fit te worden en snel een strakke buik te krijgen. Echter, met alleen boksen en sporten krijg je nog geen strakke buik. Zoals al eerder is benoemd, is goede voeding en het veranderen van een eventuele slechte levensstijl van even groot belang. Buikvet neemt namelijk alleen maar af wanneer ook de voeding beter is. Twijfel dan ook niet om je voedingspatroon gelijk aan te passen als je boks trainingen gaat volgen. Het zou toch zonde zijn als jij na al die uren in de sportschool nog steeds geen sixpack zou hebben? Laat je eventueel adviseren door een voedingsexpert of vraag de bokstrainer of deze kan helpen bij het ontwikkelen van een gezond voedingspatroon. Wanneer jij gaat boksen, je levensstijl aanpast en beter gaat eten, dan is dit de kortste weg naar een gezonde en gespierde, platte buik.

Ongebruikelijke tips om snel buikvet te verbranden en die platte en strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je mijn favoriete boek aan hierover.

Dit boek heeft duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu de baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Risicovrij uitproberen

Strakke buik bijbel (tip!)

Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

Risicovrij uitproberen

Auteur

Johan Schippers

Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!