De 3 Beste Buikspierapparaten op een Rijtje

Wie kent het niet, die ene goede film waar de hoofdrolspeler bijna in slow motion – en uiteraard met een zwoele oogopslag – uit de branding komt lopen. Terwijl je als kijker langzaam wegsmelt bij al dat mannelijke of vrouwelijke schoon, valt één ding meestal als eerste op: deze mensen hebben allemaal een prachtige, strakke buik.

Laat je niet ontmoedigen hierdoor en krijg geen hekel aan je favoriete film. Een mooi wasbordje lijkt slechts een droom, maar het is een stuk makkelijker te trainen dan je denkt!

Je hoeft namelijk niet elke dag naar de fitnessschool om jouw gedroomde buik te krijgen. Er zijn vele manieren om ervoor te zorgen dat jouw normale buik omgetoverd wordt tot een mooie strakke buik of jaloersmakende sixpack. Je boekt zo snel mogelijk resultaat door verschillende technieken te gebruiken.

Alleen maar je buikspieren trainen, heeft namelijk geen zin. Zorg er ook voor dat je veel cardio oefeningen doet en dat je voedingspatroon goed is. Wanneer deze drie zaken in evenwicht zijn, is het hebben van een strakke buik voor jou binnenkort ook werkelijkheid. Daarnaast zijn er ook nog verschillende buikspierapparaten die het proces versnellen. Twijfel dus niet langer en geef alles om ook zelf een strakke buik te krijgen.

De kortste weg naar een strakke buik

Zoals eerder vermeld: een strakke buik en een imposant wasbordje krijg je niet door alleen maar eindeloos crunches en sit ups te doen. Het is van belang dat jij een traject ingaat waarin alle factoren in balans zijn. Dit houdt in dat naast het trainen van je spieren je ook je conditie moet verbeteren. Deze zogenaamde cardio oefeningen zorgen namelijk niet alleen voor een betere conditie, waardoor je oefeningen langer volhoudt, maar het is ook de ultieme manier om vet efficiënt te verbranden. Daarnaast is het van belang dat je een gezonde levensstijl hebt. Een gezond en fit lichaam, met bijbehorende sixpack, krijg je niet zonder aanpassingen. In het volgende rijtje vind je enkele dingen die niet meer kunnen als jij een gezonde, strakke buik nastreeft:

  • Roken: roken is sowieso iets waar je per direct mee moet stoppen. Het tast je longen aan en vermindert de doorbloeding. Voor een gezond lichaam moeten beide organen in optimale staat zijn.
  • Ongezond eten: net zoals roken tast vet en ongezond eten het hart en de bloedvaten aan. Daarnaast hoopt het vet zich juist op, en dat is nu juist wat je wilt voorkomen.
  • Alcohol drinken: zo nu en dan een glas alcohol drinken moet kunnen. Op regelmatige basis grote hoeveelheden nuttigen, is echter funest voor een strakke buik en zeer slecht voor je lichaam. Reduceer je alcoholgebruik voor een gezondere levensstijl.
  • Weinig slaap: je hebt slaap nodig om je lichaam fit en de conditie op peil te houden. Niet genoeg rust zorgt ervoor dat je lichaam in disbalans raakt, dat het verkrijgen van een gezonde levensstijl en een bijbehorende strakke buik zo goed als onmogelijk maakt.

Wanneer jij de zojuist opgenoemde factoren verbetert en combineert met degelijke buikspieroefeningen plus goede cardio, dan ben je al een stap dichterbij het verkrijgen van een geweldige strakke buik.

Blog 18 - Grafiek

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Download het simpel te volgen weekmenu incl. recepten, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en ik stuur het gratis naar je toe.

De juiste apparatuur

Je kunt veel geld uitgeven aan een abonnement voor de sportschool of eindeloos lang thuis sit ups en crunches doen. Een sportschool is echter vaak te duur en de oefeningen die je thuis doet, hebben weinig tot geen effect. Je kunt het proces versnellen door de juiste apparatuur in huis te halen. Zo hoef je niet constant naar de sportschool en kun je de oefeningen die je voorheen deed vaarwel zeggen. Er zijn veel buikspierapparaten die binnen no-time een prachtige sixpack garanderen. Door dit grote aanbod zie je echter vaak door de bomen het bos niet meer. In het volgende stuk vind je de beschrijving van verschillende apparaten en krijg je een duidelijker beeld van de effecten van een bepaald buikspierapparaat.

De Ab Wheel

Zoals de naam van dit product al verklapt, is de Ab Wheel een wieltje dat jou kan helpen bij het krijgen van een strakke buik. De Ab Wheel is uitgerust met twee handvaten die door het midden van het wiel zijn gestoken. Het apparaat is op veel verschillende manieren te gebruiken. De meest gebruikelijk manier is om op je knieën te gaan zitten met de Ab Wheel voor je. Pak de handvaten vast en laat je langzaam naar voren rollen. Op het moment dat je volledig gestrekt bent, houd je deze pose even vast. Gebruik daarna je je buikspieren om jezelf weer overeind te trekken. Het voordeel van de Ab Wheel is dat het apparaat relatief goedkoop is en weinig ruimte inneemt. Daarnaast is er een breed scala aan oefeningen met de Ab Wheel. Kijk naar het volgende filmpje en ontdek hoe jij de Ab Wheel het beste kunt gebruiken.

De Ab Roller Abdominal TrainerBlog 18 - Vrouw buikspieren

Een hele mond vol, maar dit is misschien wel één van de meest gebruikte apparaten om snel tot een goed resultaat te komen. Hoe je het apparaat moet gebruiken, spreekt voor zich. Ga bij voorkeur op een zachte ondergrond liggen en leg je hoofd op het hoofdkussen. Strek je armen en pak de handvatten beet. Kom langzaam omhoog en gebruik je buikspieren, niet je armspieren! Het voordeel van de Ab Roller is dat hij makkelijker verkrijgbaar is en dat de oefeningen niet zeer lastig zijn. Voor meer uitleg is het aan te raden om de volgende instructievideo eens goed te bekijken.

Ab Bench

De Ab Bench is waarschijnlijk één van de bekendste fitnessapparaten. De populaire bank zie je overal staan. Van de sportschool tot aan menig slaapkamer, de buikspierbank is een  veelgebruikt apparaat. Je kunt onder andere crunches en sit ups met dit hulpmiddel. Daarnaast zijn ook andere spiergroepen goed te trainen met het buikspierapparaat. Voor veel mensen is het echter een groot mysterie wat je nu precies met dit ding aan moet. Om te voorkomen dat je de bank verkeerd gaat gebruiken, en jezelf juist blesseert in plaats van traint, geeft de volgende video een uitleg over het gebruik van de bank. Als je de oefeningen eenmaal onder de knie hebt, is de Ab Bench een zeer multifunctioneel en degelijk apparaat om de buikspieren mee te trainen.

Waarom buikspierapparaten overbodig zijn

De zojuist besproken apparaten kunnen een bijdrage leveren aan het krijgen van een mooie en strakke buik. Veel van deze apparaten zijn echter geheel overbodig. De verscheidene redenen zijn:

  • De prijs: ook al zijn de producten niet ontzettend duur leg je toch een aardig bedrag neer voor een degelijk apparaat met bijbehorende attributen.
  • De ruimte: de apparaten zijn, op het Ab Wheel na, vrij groot en lomp. Je kunt ze niet zomaar overal kwijt en de kans is groot dat deze al snel nagenoeg ongebruikt in de schuur of op zolder verdwijnen.
  • Het gebruik: de kans is groot dat je thuis, zonder begeleiding of voorkennis, het apparaat verkeerd gebruikt. Dit zorgt voor een averechts effect en leidt regelmatig tot zware blessures.

De beschreven apparaten worden vaak aangeraden als je een strakke buik wilt krijgen. De nadelen die eraan kleven zijn echter een goede reden om deze apparaten links te laten liggen en voor een andere aanpak te gaan.

De natuurlijke weg naar een strakke buikBlog 18 - strandwandeling

Voor een strakke buik heb jij dus geen duur sportschoolabonnement nodig en hoef je ook geen grote en dure apparaten meer in huis te halen. Het is van belang dat je een route kiest die volledig in evenwicht is.

Goed en gezond eten in combinatie met een vitale levensstijl is net zo belangrijk als sporten en krachttraining. Daarnaast draait het niet louter om spiertraining, maar moet ook de conditie op peil gehouden worden. Cardio is dus van groot belang, mede doordat een stevige cardio work-out ook snel vet verbrandt. Je ziet een gespierde buik namelijk niet als er nog vet voor zit.

Daarnaast is het essentieel dat de oefeningen goed uitgevoerd worden. Verkeerde oefeningen hebben geen effect op het lichaam en zorgen voor vervelende blessures.

In de Strakke Buik Bijbel staat stap voor stap uitgelegd hoe jij op een effectieve manier die geliefde sixpack krijgt of een sterke buik zonder die vervelende vetrand op je onderbuik.

De juiste techniek, de intensiteit van je oefeningen en de verschillende voedingspatronen worden belicht. Op deze volledige natuurlijke en verder kosteloze wijze kun jij al snel vooruitgang boeken. De gedroomde buik komt zo stap voor stap dichterbij. Voor je het weet, ben jij degene waar mensen met jaloezie naar kijken als je de zee uitloopt!

Ongebruikelijke tips om snel buikvet te verbranden en die platte en strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je mijn favoriete boek aan hierover.

Dit boek heeft duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu de baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Risicovrij uitproberen

Strakke buik bijbel (tip!)

Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

Risicovrij uitproberen

Auteur

Johan Schippers

Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!