De buik, haar ontwikkeling en waarom je hem beter klein kunt houden!

De buik is een holte gevuld met organen welke zorgen voor een goede spijsvertering. Denk hierbij aan de maag, de lever, de milt en natuurlijk ook de darmen welke je in de buik vind. En de buik is daardoor een van de belangrijkste delen van je lichaam. Natuurlijk horen ook alle andere delen van het lichaam bij een goed functionerend mens, maar de buik is wel een van de belangrijke centra. Dit natuurlijk naast de longen en ook het hart.

De buik zorgt naast de praktische functies ook voor een emotionele ondersteuning. Zeker als je wel eens verliefd bent geweest weet je hoe de vlinders in je buik voelen. Ook bij angst of andere emoties voel je dit vaak terug in de buik. En dat komt omdat in de buik vele zenuwen samenkomen. Hierdoor is de buik vaak ook een belangrijke emotionele indicator voor mensen. Niet voor niet is er het onderbuik gevoel!

Hoe de buik zich ontwikkeld heeft de laatste jaren!

Onderzoek heeft aangetoond dat de buik in omtrek sinds 1995 steeds groter is geworden. En dat is niet alleen bij mannen het geval, maar ook bij vrouwen. En het is daarnaast ook frappant om te zien dat het in alle leeftijdscategorieën het geval is. En dat is natuurlijk wel iets om je zorgen over te maken. De buik is een belangrijk deel van de mens en het is beter om ervoor te zorgen, dat de buik niet te dik wordt.

Als je kijkt naar de BMI, wat een maatstaf is voor of je te dik bent of niet, dan zie je echter wel dat er meer mannen zijn in de categorie van 30 tot 70 jaar die een BMI van boven de 25 heeft. Op basis hiervan zou je dus kunnen controleren dat er wel meer te dikke mannen dan te dikke vrouwen zijn.

Een te dikke buik kan leiden tot verschillende ziekten, zoals hart- en vaatziekten en suikerziekte. Daarnaast zit je vaak niet lekker in je vel en heb je ook met meer regelmaat andere ziektes. Het is dus beter om een niet te dikke buik te hebben! Tijd om hieraan te gaan werken?

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Download het simpel te volgen weekmenu incl. recepten, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en ik stuur het gratis naar je toe.

Hoe kun je die buik kleiner maken? En vooral zorgen voor minder buikvet!?

Natuurlijk wil je graag een mooie platte en gespierde buik hebben. Een buik waarbij iedereen vol bewondering naar je zal kijken. Echter om te beginnen is het goed om die extra kilootjes rond je buik te verliezen. Die kilootjes buikvet welke het slechtste voor je gezondheid zijn.

Vooral buikvet (eigenlijk teveel buikvet) is een reden waarom veel mensen diabetes type twee krijgen of aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten. En dat wil je natuurlijk helemaal niet.

Dus naast een mooi lichaam is het ook nog eens zo, dat je een gezonder lichaam krijgt. En dat zijn dus eigenlijk twee vliegen in een klap!

Wanneer heb je een te dikke buik?

Er zijn volop berekeningen te maken om te ontdekken of je teveel overgewicht of niet hebt. Er is echter een eenvoudige manier om het snel te ontdekken of je buik te dik is. En dat is heel gemakkelijk te bepalen met de hulp van een centimeter. Je pakt een centimeter of meetlint en doet deze rondom je buik. Als je als man een buikomtrek hebt van 95 of meer centimeters, dan heb je een te dikke buik. Bij vrouwen is dit het geval als de omtrek groter is dan 80 centimeters.

Een slecht eetpatroon en te weinig beweging hebben ervoor gezorgd dat het teveel aan energie rondom je buik en vet over je hele lichaam. Doordat het vet erg ongezond zorgt het ook voor nare bijwerkingen. Vaak voel je je slomer en luier. Daarnaast is de kans op suikerziekte en hart- en vaatziekte veel groter. Het is dus beter en verstandiger om er wat aan te doen om van het buikvet af te komen.

Snel van die (te) dikke buik af!

Een veel gemaakte aanname is, dat meer sporten en minder eten zal zorgen voor een dunnere buik. En natuurlijk is dat in essentie ook correct. Echter het lichaam zal hier niet altijd aan meewerken.

Het lichaam zal zorgen voor het verbranden van vetten, echter niet perse de buikvetten. En dat is natuurlijk wel iets wat je graag zou willen zien. Zeker als je binnenkort weer naar het strand wilt gaan met je vrienden.

Wat kun je dan beter doen?

Zorg dat je teruggaat in de tijd! Terug in de tijd toen de mens een andere verhouding van eten had. En hiermee wordt bedoeld dat er hoofdzakelijk minder koolhydraten werden ingenomen. Men at toen niet zoveel aardappelen, rijst, pasta, noedels of brood. En dat is gewoon een feit.

Als je weet dat het menselijk lichaam zich maar heel erg langzaam aanpast aan nieuwe voedingssoorten, dan weet je ook dat het beter is om nog te eten zoals men miljoenen jaren geleden at. Meer eiwitten dus en ook meer vetten. Meer vis, vlees, noten en zaden.

Het is verwonderlijk dat wanneer we onszelf op die manier gaan voeden we veel minder buikvet hebben. Het voedingspatroon is eigenlijk nog belangrijker dan extra te gaan sporten.

Vandaag de dag is het eten en de samenstelling van het eten compleet anders dan vele duizenden jaren geleden. En ons lichaam is hier nog niet op afgestemd. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat er steeds meer (te) dikke mensen bijkomen. En ook dat er steeds meer mensen kampen met nare ziektes. Ziektes die door overgewicht en een te dikke buik ontstaan.

Wees slim & verstandig

Stem je voedingspatroon af op je buik! En hier bedoelen we dan hoofdzakelijk de omvang van je buik mee. Zorg dat je minder koolhydraten inneemt. Neem wat minder aardappelen, pasta en brood en schakel over op een andere voedingsbron. Eet wat meer vis, vlees en noten en zorg voor volop groenten.

Daarnaast is het natuurlijk altijd gezond om meer te bewegen. Het zal ervoor zorgen dat jij je nog beter, fitter en aantrekkelijker zult vinden.

 

Ongebruikelijke tips om snel buikvet te verbranden en die platte en strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je mijn favoriete boek aan hierover.

Dit boek heeft duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu de baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Risicovrij uitproberen

Strakke buik bijbel (tip!)

Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

Risicovrij uitproberen

Auteur

Johan Schippers

Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!