De Buikspierbank: Nuttig of Nutteloos? Ontdek het Hier!

Bijna iedereen droomt wel van een mooie en strakke buik. De vraag voor velen is echter: hoe krijg ik ook zo’n mooi wasbordje? Of hoe kom ik van dat vervelende vetrandje af onderaan mijn buik? Veel mensen nemen direct een abonnement op de sportschool en gaan ervan uit in no-time een prachtig figuur te hebben.

Het klinkt misschien logisch, maar helaas gaat het niet zo. Sportschoolabonnementen zijn zeer duur en om resultaat te boeken, moet je heel lang trainen om enig resultaat te zien. Degenen die dit niet zien zitten, beslissen er vaak voor om thuis te sporten. Met enkele fitnessapparaten in huis gaan ze aan de slag.

Een van de meest gebruikte attributen is de buikspierbank. Dit veelzijdige apparaat is voor velen een bekende verschijning, mede doordat de bank altijd goed vertegenwoordigd is in iedere sportschool. Gespierde mannen en afgetrainde vrouwen maken graag gebruik van deze bank. De vraag is alleen: hoe handig is het eigenlijk? Is de buikspierbank ontzettend nuttig of simpelweg nutteloos?

De buikspierbank uitgelegd

Bijna iedereen weet hoe de buikspierbank eruit ziet. Een veel kleiner deel weet echter hoe je deze gebruikt en wat je er allemaal mee kan doen. De bank is zeer multifunctioneel en kan naast het trainen van de buikspieren ook gebruikt worden om ander spiergroepen in het lichaam te versterken. De volgende spiergroepen zijn goed te trainen met het gebruik van de buikspierbank:

  • De onderste, bovenste en schuine buikspieren
  • Arm- en schouderspieren (met behulp van dumbbels en gewichten)
  • Borst- en middenrif (met behulp van haltergewichten)
  • Been- en kuitspieren (eventueel met behulp van elastieken

Het belangrijkste aan het gebruik van de buikspierbank is echter dat je de Blog 19 - Vraagtekenoefeningen goed uitvoert. Wanneer de oefeningen niet op de juiste manier uitgevoerd worden, bijvoorbeeld met een verkeerde houding, is de kans op blessures aanwezig. Mede doordat je de spieren op een verkeerde en zeer intensieve manier belast, vergroot je de kans op spierverrekkingen en eventuele scheuren. In de volgende instructievideo wordt duidelijk uitgelegd hoe je op een verantwoorde manier de buikspierbank kunt gebruiken om de verschillende buikspieren te trainen. Bekijk deze video goed en zorg ervoor dat je houding op de buikspierbank altijd goed is. Dit is de makkelijkste manier om vervelende blessures te voorkomen.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Download het simpel te volgen weekmenu incl. recepten, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en ik stuur het gratis naar je toe.

Het nut van de buikspierbank

Wanneer je eenmaal door hebt hoe de buikspierbank werkt, kan deze zeker nuttig zijn. Als je streeft naar een mooie strakke buik of een echte, strakke sixpack, dan is het dus het overwegen waard om een buikspierbank aan te schaffen. Enkele voordelen van de bank op een rijtje:

  • Goede ondersteuning voor het trainen van de buikspieren, maar kan ook gebruikt worden om andere spiergroepen te trainen.
  • De bank is relatief goedkoop. De prijzen voor een Abs bench beginnen rond de 35 euro.
  • Je hoeft niet constant naar de sportschool. Wanneer je dit apparaat thuis kwijt kunt, scheelt het veel tijd en geld in vergelijking met een abonnement bij de sportschool.
  • Het is een duurzaam apparaat. Het onderstel gaat jaren mee. Als de zitting en voetsteunen langzaam gaan slijten, zijn deze te vervangen.

Met deze voordelen op een rijtje, kun je concluderen dat de buikspierbank zeker van nut kan zijn. Mede door de prijs en duurzaamheid van het apparaat, is het zeker het overwegen waard om een buikspierbank aan te schaffen.

De do’s en don’ts van de buikspierbank

Wanneer je besloten hebt om een buikspierbank aan te schaffen, is het belangrijk dat je weet hoe je deze moet gebruiken. De eerder besproken video geeft je een goed idee van welke houding je moet aannemen als je gebruikt maakt van de bank. Er zijn echter nog veel meer dingen die je wel en zeker niet moet doen op deze bank. De grootste do’s en don’ts vind je in de onderstaande tabel.

Do’s Don’ts
Leer hoe je oefeningen uit moet voeren. Te veel trainen: voegt niets toe en leidt tot blessures.
Vraag een expert welke bank past bij jou. Verkeerde houding: leidt wederom al snel tot blessures.
Zorg dat de bank goed ingesteld is. Constant dezelfde training doen: zorg dat je varieert om resultaat te krijgen.
Word niet direct te fanatiek, bouw je trainingsschema goed op. Alleen spiertraining doen: voeg cardio toe voor een maximaal resultaat

Tabel 1: de do’s en don’ts van de buikspierbank

 

Deze do’s en don’ts geven je een goed idee van hoe je deze bank moet gebruiken. Zoals is aangeven, is het essentieel om variatie in je trainingsschema aan te brengen. Het is namelijk vrij nutteloos om constant dezelfde spiergroep te trainen. Voor een fit lichaam en bijbehorende strakke buik is het van belang dat je je totale lichaam in shape krijgt. Hierbij horen ook cardio oefeningen. Je bouwt een goede conditie op waardoor je zware oefeningen langer volhoudt.

Daarnaast is een stevige cardio work-out dé manier om snel en effectief vet te verbranden. Om een jaloersmakende sixpack te bemachtigen, is vet verbranden van essentieel belang. Ook al heb je sterke buikspieren, met een vetlaagje zijn ze niet zichtbaar. Als je wilt weten wat voor een soort oefeningen je allemaal kunt doen om je buik zo effectief mogelijk te trainen, dan is het aan te raden om de volgende video goed te bestuderen.

De nadelen van de buikspierbank

De buikspierbank kent echter niet alleen voordelen. In de tabel worden do’s en dont’s beschreven voor de buikspierbank. Is een buikspierbank dan wel een goed idee? Dat valt te betwijfelen. Ook al is de bank relatief goedkoop, wanneer je er geld aan uitgeeft en hem verkeerd gebruikt, is het zonde van het geld. Het verkeerde gebruik zorgt er namelijk voor dat je weinig resultaat zult zien en dat de kans op blessures alleen maar groter is.

Beleef je geen plezier aan het apparaat, dan is de kans groot dat je deze niet meer gebruikt. Het apparaat staat vaak in de weg en wanneer je besluit de buikspierbank weg te doen vanwege teleurstellende resultaten is deze met zijn omvang een waar blok aan het been.

Veel van de apparaten belanden daarom na verloop van tijd op zolder, in de schuur of worden weer in de verkoop gedaan. Dit is zonde van het geld en de tijd die je erin geïnvesteerd hebt. Denk daarom zeer goed na en maak de afweging of je een buikspierbank daadwerkelijk nodig hebt of dat je liever voor een ander aanpak kiest om die mooie, strakke buik te krijgen.

Kies de natuurlijke weg naar een strakke buik

Dure apparaten, prijzige fitnessabonnementen, onbewezen wondermiddeltjes en de kans op blessures zorgen ervoor dat jouw droom van een strakke buik kan veranderen in een nachtmerrie. Het resultaat: geen strakke buik en een teleurstelling rijker. Laat je niet ontmoedigen en ga voor de volledig natuurlijke manier om een strakke buik te krijgen. In de Buik Spier Bijbel wordt duidelijk en met kennis van zaken beschreven hoe jij snel en gezond resultaat kunt boeken. Niet alleen worden goede buikspieroefeningen en zinvolle trainingsschema’s beschreven, ook tips om jouw levensstijl te verbeteren, passeren de revue.

Blog 19 - Feel free

Goed en gezond eten is namelijk de sleutel naar succes. Veel mensen trainen veel, maar behouden hun ongezonde levensstijl. Resultaat halen wordt op deze manier zeer bemoeilijkt. Zaken zoals ongezond en vet eten, overmatig alcohol gebruik, weinig slapen, roken en het gebruik van drugs hebben een nadelig effect op je lichaam.

Dit resulteert er vanzelfsprekend in dat ook jouw buik niet goed getraind wordt. Wanneer je jouw levensstijl niet aanpast en door blijft gaan met ongezond leven kun jij een gezonde, strakke buik, en lichaam, al snel vergeten.

Zorg er daardoor voor dat jouw levensstijl, eetpatroon en trainingsschema in balans zijn. Op deze manier is een strakke en mooie buik een droom die voor jou ook snel werkelijkheid wordt!

Ongebruikelijke tips om snel buikvet te verbranden en die platte en strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je mijn favoriete boek aan hierover.

Dit boek heeft duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu de baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Risicovrij uitproberen

Strakke buik bijbel (tip!)

Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

Risicovrij uitproberen

Auteur

Johan Schippers

Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!