10 Ernstige Nadelen van een Cavitatie Behandeling

Met een cavitatie behandeling kun je zonder moeite heel veel vet kwijtraken. Vetcellen worden plaatselijk aangepakt en geëlimineerd. Zo kun je met een cavitatie behandeling zelfs plaatselijk afvallen. Dat is een hele kunst, maar helaas kent een cavitatie behandeling ook veel nadelen. Welke nadelen, en hoe gevaarlijk deze kunnen zijn, lees je in dit artikel.

Plaatselijk vet verliezen

Een cavitatie behandeling maakt het mogelijk om plaatselijk, binnen heel korte tijd, veel vet te verliezen. De behandeling is daarmee ideaal voor probleemgebieden zoals de buik, de billen, de heupen en de bovenbenen. Meestal heb je een bepaald figuur, dat door je genen bepaald wordt. Zo heeft de één een peerfiguur en heeft de ander meer het figuur van een appel. Bij een peerfiguur is iemand slank van boven en in verhouding heel breed van beneden. Deze mensen slaan vet voornamelijk op in de bovenbenen, op de heupen en bij de billen. De mensen met een appelfiguur slaan vet juist heel gemakkelijk op bij de buik. Plaatselijk afvallen is erg lastig en ook met sporten is het lastig om te ‘sleutelen’ aan het figuur van je lichaam.

Voor deze mensen lijkt de cavitatie behandeling in eerste instantie een geweldige oplossing. Met cavitatie behandelingen kan vet plaatselijk geëlimineerd worden. Het vet wordt niet weggezogen, zoals bij liposuctie, maar het wordt wegbewogen. Hoe? Door geluidsgolven. Bij cavitatie hoeft dus niet gesneden of geprikt te worden. Dat maakt de drempel om voor deze vet eliminerende behandeling te kiezen stukken lager.

Met cavitatie kun je:

 • afvallen;
 • je figuur corrigeren;
 • zonder oefeningen doen vet verliezen;
 • en verlagen van de klachten van vervelend cellulitis.

Of deze voordelen voor jou afwegen tegen de nadelen, is echter de vraag…

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Download het simpel te volgen weekmenu incl. recepten, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en ik stuur het gratis naar je toe.

Hoe werkt een cavitatie behandeling?

Bij een cavitatie behandeling worden door middel van geluidsgolven vetcellen ‘wakker geschud’. Allereerst wordt er een contactgel op de huid gesmeerd, net zoals bij het maken van echo’s. Daarna wordt er een apparaatje op de huid gezet. Het apparaatje stuurt geluidsgolven de huid in. Vetcellen komen als reactie hierop in beweging. Ze gaan als het ware een soort van trillen. Je kunt dit proces, dat cavitatie heet, een beetje voelen. Je huid kan namelijk warmer aanvoelen en sommige mensen ervaren een prikkelend gevoel in de huid tijdens de behandeling.

Blog 22 - Luidspreker

Door de trillingen in de vetcellen gaan de celwanden van deze cellen kapot. Het vet komt vrij en het lichaam voert het vet af. Na deze behandeling wordt er een lymfedrainagemassage gegeven. Bij deze massage, die ook bij oedeem gegeven wordt, wordt de vochtafvoer van de huid gestimuleerd. De lymfeklieren zullen namelijk de vetcellen moeten afvoeren. Hiernaast dient de lymfedrainagemassage ook om huidverslapping tegen te gaan.

Cavitatie behandelingen werken zowel in theorie als in de praktijk. Toch kleven er nadelen aan deze behandelingen.

Nadeel #1 Kleine gedeelten van het lichaam

De vetcellen volledig elimineren kost tijd. Het lichaam kan dus niet gigantische hoeveelheden vetcellen tegelijk afvoeren en daarom kan de behandeling op slechts kleine delen tegelijk worden uitgevoerd. Voor kleine probleemzones is dat niet erg, maar als je veel vet op je heupen, billen én bovenbenen hebt, heb je meerdere behandelingen nodig.

Nadeel #2 Het kost veel tijd

De cavitatie behandelingen nemen veel tijd in beslag. Je kunt maar kleine gedeelten tegelijk laten behandelen, maar je zult voor grotere behandelgebieden vaker terug moeten gaan. Hierdoor gaat er veel tijd in de behandelingen zitten.

Nadeel #3 Niet voor iedereen mogelijk

Niet iedereen mag vanwege medische redenen cavitatie behandelingen ondergaan. Zo mag je deze behandelingen niet ondergaan wanneer je stofwisselingsziekten hebt, suikerziekte hebt of afwijkende functionering van de lever hebt.

Nadeel #4 Onbekende langetermijneffecten

Bij cavitatie behandelingen worden geluidsgolven de huid in gestuurd om de celwanden van de vetcellen af te breken. Als de vetcellen door de behandeling wakker worden geschud, dan worden andere cellen misschien ook in beweging gebracht. Welke gevolgen de trillingen van vetcellen en andere lichaamscellen op de lange termijn kunnen hebben, is nu nog onbekend. Cavitatie behandelingen zijn vrij nieuw, dus wat ze op de lange termijn teweeg kunnen brengen, moet nog blijken.

Nadeel #5 Luchtbellen in bloed

Eén mogelijk gevolg van cavitatie behandelingen is een gevolg op de korte termijn. Bij de behandeling zelf kunnen door de trillingen luchtbelletjes in het bloed ontstaan. Luchtbelletjes in bloed kunnen heel gevaarlijke gevolgen hebben. In het ergste geval kunnen ze zelfs een hartaanval veroorzaken en de dood tot gevolg hebben. Of cavitatie behandelingen werkelijk hartaanvallen als gevolg kunnen hebben, is echter niet zo duidelijk. De luchtbelletjes kunnen alleen ontstaan als er veel vetcellen tegelijk worden afgebroken, maar daar wordt bij cavitatie behandelingen op gelet.

Nadeel #6 Geen oplossing voor obesitaspatiënten

Cavitatie behandelingen werken uitstekend bij probleemgebieden, zoals de zogenoemde love handles bij de buik. Als je obesitas of veel overgewicht hebt, zal je echter geen baat hebben bij de behandelingen. De behandelingen kunnen slechts kleine probleemgebieden aanpakken, omdat ze slechts een kleine hoeveelheid vetcellen tegelijk kunnen elimineren.

Nadeel #7 Hoge kosten

Dat er bij de cavitatie behandelingen slechts kleine gebieden van het lichaam behandeld kunnen worden, is niet terug te zien in de prijs. Eén behandeling kost al snel €200,-. Tevens wordt bij deze ene behandeling slechts één klein deel van je lichaam behandeld. Wil je wat meer vet laten verwijderen met cavitatie, dan zal je meerdere behandelingen van €200,- moeten laten doen.

Nadeel #8 Veel herhalingen nodig

Met één cavitatie behandeling ben je er overigens ook nog niet. Althans, als je goed resultaat ervan wilt hebben. Dit heeft mede ermee te maken dat je met cavitatie niet heel veel vetcellen tegelijk kunt laten verwijderen. Als je veel opeengehoopt vet hebt, zal je dus meerdere malen datzelfde stukje van je lichaam moeten laten behandelen. Vaak worden er kuren aangeboden van zo’n zes behandelingen. Je bent dan dus ook ongeveer €1000,- kwijt.

Nadeel #9 Geen blijvend resultaat

Na een aantal behandelingen heb je mogelijk al goed resultaat. In jouw probleemgebied zijn dan vrijwel alle vetcellen geëlimineerd. Het probleem is echter wel dat je met een slecht voedingspatroon en te weinig lichaamsbeweging nieuwe vetcellen weer terugkomen. Een dure cavitatie behandelingskuur levert dus geen blijvend resultaat. Je zult alsnog aan de slag moeten om nieuwe opeenhoping van vetcellen te voorkomen. Anders is je dure behandelingskuur voor niets geweest.

Nadeel #10 Je moet voor perfect resultaat anders eten

Wil je echt perfect resultaat van de dure cavitatie behandelingen? Dan zal je direct aan de slag moeten met je voedingspatroon. Alleen met goede voeding kunnen vetopeenhopingen goed verwijderd worden en weg blijven. Het zou zonde zijn als je een kuur neemt en na een behandeling het effect van deze behandeling direct verwoest doordat je ‘verkeerd’ eet.

Blog 22 - AardbeiBlog 22 - Geld

 

 

 

 

 

 

 

Kortom: cavitatie behandelingen zijn een uitkomst voor kleine probleemgebieden van het lichaam. Je kunt zonder oefeningen doen vetcellen laten verwijderen terwijl je niet onder het mes hoeft. De behandelingen zijn echter heel duur en daarbij leveren ze geen blijvend resultaat. Voor een goed en blijvend resultaat zal je toch je voedingspatroon en bewegingspatroon moeten veranderen, maar met alleen je voeding en beweging verbeteren kun je ook van je opgehoopte vet afkomen. Waarom zou je dan voor dure cavitatie behandelingen kiezen?

Ongebruikelijke tips om snel buikvet te verbranden en die platte en strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je mijn favoriete boek aan hierover.

Dit boek heeft duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu de baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Reacties


 1. Hallo Kan het zijn dat je na een behandeling piepende oren eraan overhoud ?

  • na 1 behandeling 30' heb ik totaal geen resultaat, ( ik moet enkel wat buikvet kwijt) is dit normaal of kan het zijn dat het bij mij niet werkt en stop ik er beter mee ?

   • Vetcellen komen niet terug zoals je vermeld die heb je en die krimpen en /of zetten uit

    • Ik mis nog 1 nadeel: Je kan er brandwonden van krijgen. Waarschijnlijk een foutje van degene die de behandeling heeft gegeven of een fout in de machine waardoor die ineens heel heet is geworden. Ik weet het niet maar het is mij overkomen dus het kan ook gebeuren.

     Voeg een reactie toe

     Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

     Risicovrij uitproberen

     Strakke buik bijbel (tip!)

     Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

     Risicovrij uitproberen

     Auteur

     Johan Schippers

     Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!