Zichtbare Buikspieren met een Koolhydraatarm Dieet: 13 Voedingstips

Wanneer je een mooie, strakke buik wilt hebben, kun je ontzettend veel gaan trainen. Maar zonder gezond te eten zal je de spieren die je opbouwt nooit zien. Het is belangrijk dat je een gezond en gevarieerd dieet hebt. Om spieren te kunnen zien, moet je vaak ook een beetje afvallen: dit kan met het koolhydraatarm dieet.

In dit artikel beschrijven we hoe je zichtbare buikspieren kunt krijgen met een koolhydraatarm dieet en geven we je voedingstips om het dieet vol te kunnen houden!

Wat is een Koolhydraatarm Dieet?

Zoals je uit de naam waarschijnlijk al had begrepen, houd het koolhydraatarme dieet in dat je minder koolhydraten eet dan aanbevolen. Je kunt een koolhydraatarm dieet volgen om twee redenen: het verbeteren van de bloedsuikerwaarden of afvallen. Zoals elk dieet heeft het koolhydraatarm dieet bepaalde voor- en nadelen.

Het nadeel is dat koolhydraatarme diëten vaak veel vet leveren, maar eigenlijk te weinig gezonde voedingsvezels. Een voordeel is wel dat je bij een koolhydraatarm dieet voldoende eiwitten binnenkrijgt. Eiwitten zorgen ervoor dat de spiermassa behouden blijft, dus dat je ook daadwerkelijk het resultaat zult gaat zien wanneer je traint.

Jouw buikspieren zullen dus goed naar voren komen!

De meeste energie haal je bij een koolhydraatarm dieet dus uit eiwitten. Bij een koolhydraatarm dieet mag je slechts 50 tot 150 gram koolhydraten per dag innemen. Een nog zwaardere variant is het ketogeen dieet, waarin je maar 20 tot 50 gram koolhydraten per dag neemt; dit is ontzettend laag.

Normaal eet een gemiddelde vrouw ongeveer 225 gram koolhydraten per dag. Er wordt namelijk aanbevolen om 40 tot 70% van je energie uit koolhydraten te halen. Voor de gemiddelde volwassen vrouw zou dat dan 200 tot 350 gram koolhydraten per dag zijn.

Het is belangrijk dat je bij een koolhydraatarm dieet meer calorieën inneemt dan voorheen. Zo zal je namelijk niet afvallen en verlies je enkel vet, en geen spieren. Een koolhydraatarm dieet is echter interessant voor mensen die graag een strak lichaam willen, omdat je door eiwitten de spiermassa behoudt! Bij dit dieet is de kans dus een stuk groter dat die buikspieren snel naar voren komen.

Een nadeel van een koolhydraatarm dieet is vaak dat mensen het niet al te lang vol kunnen houden. Mensen vinden het te eenzijdig, te onpraktisch of simpelweg te streng. Met de voedingstips die we hier geven moet het echter vol te houden zijn! Voor buikspieren is het belangrijk dat je naast het dieet natuurlijk ook regelmatig sport.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Download het simpel te volgen weekmenu incl. recepten, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en ik stuur het gratis naar je toe.

13 voedingstips voor een koolhydraatarm dieet

Tip 1: Veel water drinken

Bij een koolhydraatarm dieet is het slim om ook veel water te drinken. We hebben het dan over minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag. Water helpt je om afvalstoffen uit je lichaam te spoelen. Daarnaast zorgt water er ook voor dat je je sneller vol voelt. Regelmatig water drinken is dus belangrijk, zeker als je ook veel sport!

Als je het water drinken na een tijdje zat bent, kun je er ook voor kiezen om suikervrije limonade te drinken. Het is slim om overal waar je heen gaat een flesje water mee te nemen. Zodra het flesje leeg is, vul je hem direct weer.

Zo wordt het water drinken een gewoonte.

Je kunt ook naast water koffie en thee drinken, maar dan wel zonder suiker. Als je altijd al koffie en thee hebt gedronken met suiker kan dit lastig zijn, maar er zijn genoeg producten die suiker kunnen vervangen. Zo heb je Stevia, maar ook Natrena (0 koolhydraten!) om het suiker in je thee en koffie te vervangen.

Tip 2: Netto koolhydraten

Als je het koolhydraatarm dieet gaat volgen, dan mag je in de eerste fase van het dieet slechts 20 gram netto koolhydraten eten per dag. Er wordt dus een onderscheid gemaakt tussen netto en bruto koolhydraten. Bruto is gewoon het aantal koolhydraten dat er in een product zit; netto is het aantal koolhydraten dat ook daadwerkelijk opgenomen wordt in het lichaam. Alleen de netto koolhydraten zijn van belang voor het dieet, dus het is belangrijk dat je deze telt.

Tip 3: Tussendoortjes

Ook al volg je een dieet, mag je nog steeds wel eens een tussendoortje nemen. Zo kun je bijvoorbeeld een stukje kaas of worst nemen als tussendoortje. Uiteraard is het niet de bedoeling dat je koekjes of chips naar binnen gaat werken. Een stuk komkommer, snoeppaprika of tomaten kun je wel als tussendoortje hebben.

Op sommige websites, zoals lowcarbclub.nl, kun je wel koekjes vinden of pannenkoeken die je mag eten wanneer je dit dieet volgt. Kun je dus echt niet zonder je zoete hapjes, ga dan op zoek naar recepten voor tussendoortjes speciaal voor het koolhydraatarm dieet.

Tip 4: Supplementen

Als je het koolhydraatarm dieet volgt, is het ook belangrijk om supplementen in te nemen, ook al denk je hier misschien niet meteen aan. Met behulp van dieet supplementen zorg je ervoor dat je genoeg mineralen en vitaminen binnenkrijgt. Je moet minimaal een multivitamine, een goede mix van vitamines en mineralen, en extra vitamine C binnenkrijgen.

Als je het moeilijk vindt om het dieet te volgen, kun je ook kijken naar supplementen die je helpen bij het dieet. Zo zijn er supplementen die het hongergevoel voorkomen of stillen, vet verbranden, een ontspannende werking hebben of de vochtbalans reguleren.

Tip 5: Uit eten gaan

Heel veel mensen vinden het moeilijk om nog uit eten te gaan wanneer zij een dieet volgen. Uit eten gaan terwijl je een koolhydraatarm dieet volgt kan echter nog steeds! Tijdens het koolhydraatarme dieet mag je geen rijst, aardappelen en pasta meer, maar dan nog zijn er genoeg dingen die je wel kunt eten in een restaurant.

Je kunt gemakkelijk vragen of je in plaats van frietjes of aardappelen een salade kunt krijgen, of extra groente.

Ook gepaneerd of gefrituurd vlees, gevogelte en vis zijn niet toegestaan tijdens het dieet. Er zijn echter altijd genoeg opties die niet gepaneerd of gefrituurd zijn. Maak het jezelf dus niet te moeilijk en blijf gewoon lekker uit eten gaan. Zo is het dieet ook nog een beetje leuk!

Tip 6: Geef niet op!

Iedereen heeft wel eens een dag dat hij of zij “per ongeluk” even een koekje heeft gegeten, gewoon omdat hij of zij daar trek in had. Dat betekent niet dat heel het dieet verpest is en dat je dan maar beter kunt stoppen.

Geef niet te snel op en ga na je fout gewoon weer goed door met het dieet. Als het eenmalig is, is het niet zo’n probleem. Maak er echter geen gewoonte van, want anders zal het koolhydraatarme dieet nooit voor je werken.

Tip 7: Plan de maaltijden en houd bij wat je eet

Wat slim is om te doen wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt, is je maaltijden van tevoren plannen. Voordat je boodschappen gaat doen, is het handig om te bepalen wat je iedere dag wilt eten; in ieder geval ’s avonds. Als je alles van tevoren hebt gepland, ga je ook minder snel de fout in.

Ook ga je minder snel de fout in als je bijhoudt wat je hebt gegeten elke dag. Als je dan niet afvalt, weet je misschien sneller waardoor het niet lukt. Je kunt daarnaast goed bijhouden of je goede koolhydraten eet, want die zijn er wel. Zo kun je bijvoorbeeld een handje rood fruit, havermout, quinoa, sinaasappels en amarant eten!

Tip 8: Gebalanceerd voedingspatroon

Het is belangrijk dat je bij het koolhydraatarm dieet een gebalanceerd voedingspatroon hebt. Van heel de dag door alleen maar sla eten wordt niemand gelukkig en dat hoeft ook helemaal niet bij dit dieet!

Het enige wat je moet doen, is de slechte koolhydraten vervangen door eiwitten, gezonde vetten en goede koolhydraten. De balans is het beste wanneer je 35% eiwitten, 25% gezonde, langzame koolhydraten en 40% gezonde vetten binnenkrijgt iedere dag!

Tip 9: Eet kleine porties verspreid over de dag

Het is belangrijk dat je de koolhydraten die je mag eten, over de gehele dag eet. Probeer je porties dus wat kleiner te maken en meer verspreid over de dag te eten. Zorg echter wel dat je vol zit na iedere maaltijd, anders wil je veel sneller gaan snacken.

Tip 10: Alcohol mag met mate

Je kunt natuurlijk heel gezond gaan eten en minderen met de koolhydraten, maar als je iedere avond nog steeds twee glazen wijn drinkt zal je niet afvallen. Je mag per week 6 glazen alcohol drinken als je echt goed bezig bent met afvallen.

Nog beter zou het natuurlijk zijn als je alleen in het weekend tijdens een feestje wat drinkt.

Als je dan wat drinkt, raad ik je aan om biologische droge witte wijn of rode wijn te drinken. Het liefst drink je niet meer dan twee glazen rode wijn achter elkaar, en drink je geen alcohol terwijl je eet. Dit komt omdat je lichaam er op dat moment alles aan doet om eerst alle alcohol af te breken en niet genoeg energie heeft om het eten te verteren. Op die manier sla je dus veel sneller meer vet op, en dit is nu juist niet wat je wilt.

Tip 11: Vervang pasta, aardappel, rijst etc. door groenten

Omdat je helemaal geen pasta, aardappelen, rijst etc. mag eten, moet je dit wel vervangen met iets anders. Het beste is om iedere avond alleen vis of vlees met groenten te eten. Groenten kun je op heel veel manieren maken, dus dit hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn als het lijkt.

Zo kun je pasta vervangen door courgettepasta, lasagne bladen door pompoenplakken, rijst door bloemkool- of broccolirijst, een wrap door een omelet en aardappelpuree door bloemkoolpuree.

Tip 12: Etiketten

Kijk altijd bij producten naar de etiketten: probeer producten te vermijden die veel glucose-stroop, koolhydraten, verzadigde vetten en E-nummers bevatten. Hoe meer gekke ingrediënten je op de etiketten ziet staan, hoe groter de kans is dat er veel rotzooi zit in een product.

Het is natuurlijk moeilijk om goed te beoordelen of een product nu gezond is of niet. Door de voorgenoemde ingrediënten te vermijden zorg je ervoor dat je zo gezond mogelijk leeft.

Tip 13: Maak er een lifestyle van

In plaats van het koolhydraatarm eten te zien als een tijdelijk iets, kun je er beter iets van maken dat je langer doet. Het is niet goed om voor altijd het koolhydraatarme dieet te volgen, maar er abrupt mee stoppen zal ervoor zorgen dat je meteen weer veel aan zal komen. Je kunt beter na het dieet ook minder aardappelen, rijst, pasta etc. en meer groenten eten.

Veel groenten eten kan namelijk nooit kwaad: je zult er bijna nooit van aankomen!

Nadat je op je gewenste gewicht bent en de buikspieren hebt, kun je weer wat oude gewoontes terugbrengen in je eetpatroon. Ga echter niet in één keer weer helemaal terug naar hoe het eerst was. Blijf gezond eten en voeg er misschien twee aardappelen aan toe en een klein kopje rijst. Af en toe mag je nadat je bent afgevallen natuurlijk wel eens zondigen.

Niemand kan 24/7 voor de rest van zijn leven alleen maar gezonde dingen eten. Neem nadat je het gewenste resultaat hebt bereikt dus weleens een ijsje of frietje. Maak er alleen geen gewoonte van en hou de gezonde lifestyle die je nu hebt gecreëerd vooral vol! Zo blijf je die buikspieren behouden en voel je je gezonder en een stuk zelfverzekerder.

Ongebruikelijke tips om snel buikvet te verbranden en die platte en strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je mijn favoriete boek aan hierover.

Dit boek heeft duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu de baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Risicovrij uitproberen

Strakke buik bijbel (tip!)

Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

Risicovrij uitproberen

Auteur

Johan Schippers

Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!