14 Geheimen Om Buikvet Snel Te Verbranden

Als we niet meer tevreden zijn met ons uiterlijk en graag een “strakker” lichaam willen, dan is dit vaak omdat we vinden dat we een te dikke buik hebben. Het vet slaat zich al gauw op bij de buik, waardoor het vaak lijkt dat we enkel daar steeds meer vet krijgen. Hier willen we dan ook het liefst zo snel mogelijk vanaf.

Lees hier dé geheimen om buikvet snel te verbranden!

Waarom krijg je zo snel buikvet?

Er zijn veel redenen waarom mensen buikvet krijgen, waaronder slechte voeding, gebrek aan lichaamsbeweging en stress. Door je voeding te verbeteren, je activiteit te verhogen, stress te verminderen en andere levensstijlveranderingen door te voeren, kun je dit ongewenste buikvet ook weer verliezen.

Buikvet verwijst, logischerwijs, naar vet rond de buik. Er zijn twee soorten buikvet:

 • Subcutaan: dit is vet dat onder de huid zit.
 • Visceraal: dit vet omringt de organen van een persoon.

Gezondheidscomplicaties door visceraal vet zijn natuurlijk schadelijker dan onderhuids vet. Mensen kunnen veel veranderingen in levensstijl en voedingspatroon aanbrengen om beide soorten buikvet te verliezen.

Buikvet verliezen is, buiten dat het je misschien zelfverzekerder laat voelen, ook heel goed voor je gezondheid.

Overgewicht is een van de belangrijkste oorzaken van ernstige ziekten. Overtollig buikvet kan het risico op de volgende ziektes sterk verhogen:

 • Hartaanvallen
 • Type 2-diabetes
 • Hoge bloeddruk
 • Astma
 • Beroerte
 • Hartziekte
 • Borstkanker
 • Darmkanker
 • De ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie

Afvallen en buikvet verliezen doe je dus niet alleen om er beter uit te zien en (letterlijk) lekkerder in je vel te zitten, maar ook om langer en gezonder te kunnen leven.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Download het simpel te volgen weekmenu incl. recepten, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en ik stuur het gratis naar je toe.

Oorzaken buikvet

Veelvoorkomende oorzaken van overtollig buikvet zijn de volgende:

1.     Slecht dieet

Voedsel vol met suikers, zoals gebak en snoep, en dranken, zoals frisdrank en vruchtensap, kunnen:

 • Gewichtstoename veroorzaken
 • Het metabolisme van een persoon vertragen
 • Het vermogen van een persoon om vet te verbranden verminderen

Eiwitarme, koolhydraatrijke diëten kunnen ook het gewicht beïnvloeden. Eiwit helpt een persoon zich langer vol te voelen, en mensen die geen magere eiwitten in hun dieet opnemen, kunnen in het algemeen meer voedsel eten.

2.     Te veel alcohol

Overmatig alcoholgebruik kan verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder leveraandoeningen en ontstekingen.

3.     Gebrek aan lichaamsbeweging

Als iemand meer calorieën binnenkrijgt dan hij verbrandt, zal hij aankomen.

Een inactieve levensstijl maakt het moeilijk voor een persoon om overtollig vet kwijt te raken, vooral rond de buik.

4.     Stress

Een steroïde hormoon dat bekend staat als cortisol, helpt het lichaam om stress te beheersen en ermee om te gaan. Wanneer een persoon zich in een gevaarlijke situatie of een situatie met hoge druk bevindt, geeft zijn lichaam cortisol af en dit kan van invloed zijn op zijn metabolisme.

Mensen grijpen vaak naar voedsel voor troost als ze zich gestrest voelen, en cortisol zorgt ervoor dat de overtollige calorieën rond de buik en andere delen van het lichaam achterblijven voor later gebruik.

5.     Genetica

Er zijn aanwijzingen dat iemands genen een rol kunnen spelen bij het al dan niet dikker worden. Wetenschappers denken dat genen het gedrag, het metabolisme en het risico op het ontwikkelen van aan obesitas gerelateerde ziekten kunnen beïnvloeden.

Evenzo spelen omgevingsfactoren en gedrag ook een rol bij de kans dat mensen zwaarlijvig worden.

6.     Weinig of slechte nachtrust

Te weinig rust kan invloed hebben op het welzijn. Uit studies is gebleken dat gewichtstoename aan een korte slaapduur gekoppeld kan worden, wat kan leiden tot een teveel aan buikvet.

Zowel een slechte slaapkwaliteit als een korte slaapduur kunnen een rol spelen bij de ontwikkeling van buikvet.

Als je niet genoeg goede slaap krijgt, kan dit mogelijk leiden tot ongezond eetgedrag, zoals emotioneel eten.

7.     Roken

Onderzoekers beschouwen roken misschien niet als een directe oorzaak van buikvet, maar ze geloven wel dat het een risicofactor is.

14 Geheimen Om Buikvet Snel Te Verbranden

1.     Eet veel oplosbare vezels

Oplosbare vezels absorberen water en vormen een gel die voedsel helpt vertragen terwijl het door je spijsverteringsstelsel gaat.

Studies tonen aan dat dit type vezels gewichtsverlies bevordert door je een vol gevoel te geven, zodat je van nature minder eet. Het kan ook het aantal calorieën verminderen dat je lichaam uit voedsel opneemt.

Bovendien kunnen oplosbare vezels helpen bij het bestrijden van buikvet.

Doe je best om elke dag vezelrijk voedsel te consumeren. Uitstekende bronnen van oplosbare vezels zijn onder meer:

 • Lijnzaad
 • Avocado’s
 • Spruitjes
 • Peulvruchten
 • Bramen
 • Shirataki noedels

2.     Vermijd voedingsmiddelen die transvetten bevatten

Transvetten ontstaan door waterstof in onverzadigde vetten te pompen, zoals sojaolie.

Ze worden aangetroffen in sommige margarines en spreads en worden ook vaak toegevoegd aan verpakt voedsel, maar veel voedselproducenten gebruiken ze niet meer.

Deze vetten zijn in observatie- en dierstudies in verband gebracht met ontstekingen, hartaandoeningen, insulineresistentie en toename van buikvet.

Om buikvet te verminderen en je gezondheid te beschermen, moet je de ingrediëntenetiketten goed lezen en wegblijven van producten die transvetten bevatten. Deze worden vaak vermeld als gedeeltelijk gehydrogeneerde vetten.

3.     Eet een eiwitrijk dieet

Eiwit is een uiterst belangrijke voedingsstof voor gewichtsbeheersing.

Een hoge eiwitinname verhoogt de afgifte van het volheidshormoon PYY, dat de eetlust vermindert en de volheid bevordert.

Eiwit verhoogt ook je stofwisseling en helpt je om spiermassa vast te houden tijdens het afvallen.

Veel observationele studies tonen aan dat mensen die meer eiwitten eten, over het algemeen minder buikvet hebben dan mensen die een eiwitarm dieet volgen.

Zorg ervoor dat je bij elke maaltijd een goede eiwitbron opneemt, zoals:

 • Vis
 • Vlees
 • Zuivel
 • Eieren
 • Wei-eiwit
 • Bonen

4.     Eet niet veel suikerhoudend voedsel

Suiker bevat fructose, dat bij te veel consumptie in verband is gebracht met verschillende chronische ziekten.

Deze omvatten hartaandoeningen, diabetes type 2, obesitas en leververvetting. Studies laten een verband zien tussen een hoge suikerinname en meer buikvet.

Het is belangrijk om te beseffen dat meer dan alleen geraffineerde suiker kan leiden tot toename van buikvet. Zelfs gezondere suikers, zoals echte honing, moeten spaarzaam worden gebruikt.

5.     Doe aërobe oefening (cardio)

Aërobe oefening (cardio) is een effectieve manier om je gezondheid te verbeteren en calorieën te verbranden.

Studies tonen ook aan dat het een van de meest effectieve vormen van lichaamsbeweging is om buikvet te verminderen. De resultaten zijn echter verdeeld over de vraag of matige of hoge intensiteitsoefening beter voor je is.

In ieder geval zijn de hoeveelheid en duur van je trainingsprogramma belangrijker dan de intensiteit ervan.

Een studie wees uit dat postmenopauzale vrouwen meer vet verloren uit alle gebieden als ze 300 minuten per week aerobe training deden, vergeleken met degenen die 150 minuten per week trainden.

6.     Verminder koolhydraten – vooral geraffineerde koolhydraten

Het verminderen van je inname van koolhydraten kan voordelig zijn voor het verliezen van vet en dus ook van buikvet.

Diëten met minder dan 50 gram koolhydraten per dag veroorzaken verlies van buikvet bij mensen met overgewicht, mensen die risico lopen op diabetes type 2 en vrouwen met polycysteus ovariumsyndroom.

Je hoeft geen strikt koolhydraatarm dieet te volgen. Sommige onderzoeken suggereren dat het simpelweg vervangen van geraffineerde koolhydraten door onverwerkte zetmeelrijke koolhydraten de metabole gezondheid kan verbeteren en buikvet kan verminderen.

7.     Vervang enkele van je bakvetten door kokosolie

Kokosolie is een van de gezondste vetten die je kunt eten. Studies tonen aan dat de middellange vetzuren in kokosolie de stofwisseling kunnen stimuleren en de hoeveelheid vet die je opslaat, kunnen verminderen als reactie op een hoge calorie-inname.

Gecontroleerde studies suggereren dat het ook kan leiden tot verlies van buikvet.

In één onderzoek verloren mannen met obesitas die 12 weken lang dagelijks kokosolie slikten gemiddeld 2,86 cm van hun middel zonder opzettelijk hun dieet of trainingsroutines te veranderen.

Het bewijs voor de voordelen van kokosolie voor het verlies van buikvet is echter zwak en controversieel. Houd er ook rekening mee dat kokosolie veel calorieën bevat. In plaats van extra vet aan je dieet toe te voegen, vervang je dus enkele van de vetten die je al eet door kokosolie.

8.     Voer weerstandstraining uit (gewichtheffen)

Weerstandstraining, ook wel gewichtheffen of krachttraining genoemd, is belangrijk voor het behouden en opbouwen van spiermassa. Gebaseerd op onderzoeken onder mensen met prediabetes, diabetes type 2 en leververvetting, kan weerstandstraining ook gunstig zijn voor het verlies van buikvet.

In feite toonde een onderzoek onder tieners met overgewicht aan dat een combinatie van krachttraining en aerobe training tot de grootste afname van visceraal vet leidde. Als je besluit om met gewichten te gaan tillen, is het een goed idee om advies in te winnen bij een gecertificeerde personal trainer.

9.     Zorg voor voldoende rust

Slaap is belangrijk voor veel aspecten van je gezondheid, inclusief gewicht. Studies tonen aan dat mensen die niet genoeg slapen, de neiging hebben om meer in gewicht aan te komen, waaronder mogelijk buikvet.

Een 16 jaar durend onderzoek onder meer dan 68.000 vrouwen wees uit dat degenen die minder dan 5 uur per nacht sliepen, significant meer kans hadden om aan te komen dan degenen die 7 uur of meer per nacht sliepen.

De aandoening die bekend staat als slaapapneu, waarbij de ademhaling met tussenpozen stopt tijdens de nacht, is ook in verband gebracht met overtollig visceraal vet.

Zorg ervoor dat je niet alleen minimaal 7 uur per nacht slaapt, maar ook voldoende slaap van goede kwaliteit krijgt. Als je vermoedt dat je slaapapneu of een andere slaapstoornis hebt, raadpleeg dan een arts en laat je behandelen.

10.  Houd je voedselinname en lichaamsbeweging bij

Veel dingen kunnen je helpen om af te vallen en buikvet te verliezen, maar het is cruciaal om minder calorieën te consumeren dan je lichaam nodig heeft voor gewichtsbehoud.

Als je een eetdagboek bijhoudt of een online voedseltracker of app gebruikt, kun je je calorie-inname volgen. Het is aangetoond dat deze strategie gunstig is voor gewichtsverlies.

Bovendien helpen voedsel-trackingtools je om je inname van eiwitten, koolhydraten, vezels en micronutriënten te zien. Bij veel kun je ook je training en fysieke activiteit registreren.

11.  Eet elke week vette vis

Vette vis is ongelooflijk gezond. Ze zijn rijk aan hoogwaardige eiwitten en omega-3-vetten die je tegen ziekten beschermen.

Er zijn aanwijzingen dat deze omega-3-vetten ook kunnen helpen om visceraal vet te verminderen. Studies bij volwassenen en kinderen met leververvetting tonen aan dat visoliesupplementen lever- en buikvet aanzienlijk kunnen verminderen.

Streef ernaar om 2 à 3 porties vette vis per week binnen te krijgen. Goede keuzes zijn onder meer:

 • Zalm
 • Haring
 • Sardientjes
 • Makreel
 • Ansjovis

12.  Stop met het drinken van vruchtensap

Velen denken dat vruchtensap goed voor je is, en op een bepaalde manier is dat ook wel zo. Toch kan het ook tegen je werken wanneer je van buikvet af wilt. Hoewel vruchtensap namelijk vitamines en mineralen bevat, bevat het net zo veel suiker als frisdrank en andere gezoete dranken. Het drinken van grote hoeveelheden kan hetzelfde risico op de toename van buikvet met zich meebrengen.

Een portie ongezoet appelsap van 240 milliter bevat 24 gram suiker, waarvan de helft fructose is. Om overtollig buikvet te verminderen, vervang je vruchtensap door water, ongezoete ijsthee of bruisend water met een schijfje citroen of limoen.

13.  Eet probiotisch voedsel of neem een probiotisch supplement

Probiotica zijn bacteriën die in sommige voedingsmiddelen en supplementen standaard al voorkomen. Ze hebben veel gezondheidsvoordelen, waaronder het helpen en verbeteren van de darmgezondheid en het versterken van de immuunfunctie.

Onderzoekers hebben ontdekt dat verschillende soorten bacteriën een rol spelen bij de regulatie van het gewicht en dat het hebben van de juiste balans je kan helpen bij het afvallen, inclusief het verlies van buikvet.

Diegenen waarvan is aangetoond dat ze buikvet verminderen, zijn onder meer leden van de Lactobacillus-familie, zoals Lactobacillus fermentum, Lactobacillus amylovorus en in het bijzonder Lactobacillus gasseri.

Probiotische supplementen bevatten doorgaans verschillende soorten bacteriën, dus zorg ervoor dat je er een aanschaft die een of meer van deze bacteriestammen bevat.

14.  Drink groene thee

Groene thee is een super gezonde drank. Het bevat cafeïne en de antioxidant epigallocatechinegallaat (EGCG), die beide de stofwisseling blijken te stimuleren.

EGCG is een catechine, waarvan verschillende onderzoeken verklaren dat het je ook kan helpen buikvet te verliezen. Het effect kan worden versterkt wanneer jij de inname van groene thee combineert met lichaamsbeweging.

Ongebruikelijke tips om snel buikvet te verbranden en die platte en strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je mijn favoriete boek aan hierover.

Dit boek heeft duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu de baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Risicovrij uitproberen

Strakke buik bijbel (tip!)

Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

Risicovrij uitproberen

Auteur

Johan Schippers

Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!