Hoe Krijg Je een Sixpack? 5 Belangrijke Stappen

Een sixpack is iets waar talloze mensen bijna dagelijks van dromen. Iedereen wil natuurlijk wel een mooi lichaam hebben, en een sixpack is voor veel mensen iets wat hierbij hoort. Vooral voor mannen zijn mooie buikspieren een onderdeel van het schoonheidsideaal. Maar ook veel vrouwen zouden deze buikspieren maar wat graag hebben, en bovendien vinden veel mensen dat aantrekkelijk.

Als het echter aankomt op het daadwerkelijk kweken van deze buikspieren, dan is dat echter waar het dikwijls misgaat. Een sixpack wil iedereen wel, maar vaak weten mensen niet wat ze moeten doen om dit ook daadwerkelijk voor elkaar te krijgen. Om hier iets aan te doen, zal ik je in dit artikel een aantal onmisbare tips geven voor het kweken van een prachtige sixpack!

Tip 1: Doe aan cardio-training

Als je denkt aan het kweken van een sixpack, dan denk je waarschijnlijk allereerst aan buikspiertraining. Want als je beter zichtbare buikspieren wilt, dan zijn je buikspieren toch de spieren die je moet trainen? De grootte van je buikspieren is inderdaad van belang. Maar wat misschien nog wel belangrijker is, is dat er geen vet in de weg zit en je buikspieren verbergt.

Heb je ooit een sixpack gezien op een man van 120 kilo?

Om je buikspieren zichtbaar te maken, is het dus allereerst van belang dat je buikvet verbrandt. De meest effectieve manier om dit te doen is door het doen van cardio-training. In de sportschool zijn er genoeg cardio-oefeningen die je kan doen. Je kan bijvoorbeeld even op de hardloopband aan de slag, of gaan zweten op een roeiapparaat.

Als je echter sneller en meer vet wilt verliezen, dan kan je cardio-oefeningen ook in het dagelijks leven toepassen. Pak bijvoorbeeld niet de auto tenzij dit absoluut nodig is, maar ga liever zo veel mogelijk wandelen, hardlopen, joggen en fietsen. Als je je even niet meer kan concentreren op werk, dan is dat het ideale moment om eens even een rondje te gaan hardlopen.

Let ook echt op de kleine dingen die je in het dagelijks leven doet. Als je wat hoger woont, dan is de kans groot dat je elke dag in de lift stapt. De trap nemen in plaats van de lift zal je uiteindelijk enorm gaan helpen om sneller vet te verliezen. Dit geldt zeker als je meerdere keren per dag op en neer moet.

Veel mensen vinden cardio-training maar vervelend, omdat het een erg vermoeiende manier van trainen is. Het hele idee is immers dat je zoveel energie gebruikt dat je lichaam je vetreserves moet aanspreken. Door kleine aanpassingen te maken in je dagelijkse leven kun je echter al een heleboel bereiken, wat dit allemaal een stuk makkelijker zal maken.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Download het simpel te volgen weekmenu incl. recepten, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en ik stuur het gratis naar je toe.

Tip 2: Doe aan buikspiertraining

Zoals ik net heb uitgelegd, is het voor een sixpack het belangrijkst dat er geen vet voor je buikspieren zit. Als je maar dun genoeg bent, dan heeft iedereen wel buikspieren. Wanneer je er echter een beetje indrukwekkend uit wil zien, dan zul je die buikspieren ook nog wel wat groter moeten maken. Het zal je niet verbazen dat buikspieroefeningen daarvoor een vereiste zijn.

Buikspieren zie je alleen als het vet weg is, maar er moet wel iets te zien zijn.

In de sportschool zijn er genoeg oefeningen voor het trainen van je buikspieren, maar ook een snelle zoekopdracht op internet levert je al meer dan genoeg oefeningen op. Het mooie van buikspieroefeningen is dat je vaak al genoeg hebt aan je eigen lichaam om deze oefeningen uit te voeren. Je hebt dus niet per se allerlei apparatuur nodig.

Een mooie sixpack moet wel gelijkmatig zijn. Het is daarom van belang dat je met je buikspieroefeningen alle buikspiergroepen traint. De buikspieren aan de zijkant, de onderkant en de bovenkant moeten gelijkmatig getraind worden, anders worden sommige buikspieren groter dan andere. Hierdoor krijg je een asymmetrische sixpack, en dit is waarschijnlijk niet wat je wilt.

Buikspiertraining is hard werken, dus het is belangrijk dat je het leuk maakt voor jezelf. Als je alleen maar dezelfde oefeningen doet, dan is het logisch dat het na verloop van tijd gaat vervelen. Afwisseling is dus erg belangrijk. Let er hierbij wel steeds op dat je al je spiergroepen blijft trainen. Een andere manier om trainen leuk te maken, is door een afspeellijst te maken met work-outmuziek die je door de training heen helpt.

Tip 3: Doe aan krachttraining

Dit lijkt misschien een beetje een vreemde tip. Bij krachttraining gaat het erom dat je je verschillende spiergroepen zo sterk mogelijk maakt. Maar wat hebben al die verschillende spieren in je lichaam nou weer te maken met het kweken van een sixpack? Daarbij zijn toch alleen je hoeveelheid buikvet en de grootte van je buikspieren van belang?

Dit is een begrijpelijke gedachte, maar het is niet hoe het echt zit. Als ik het heb over krachttraining, dan bedoel ik het krachtiger maken van je grootste spiergroepen. Hieronder vallen je schouder- borst- en beenspieren. Deze hebben op het eerste gezicht weinig met een sixpack te maken. Het trainen van deze spieren zal het echter wel makkelijker maken om een sixpack te krijgen.

Door deze spiergroepen te trainen, bouw je namelijk meer spiermassa op. Als je meer spiermassa hebt, dan gebruikt je lichaam de hele dag door meer energie. Het grootste deel van de calorieën die je op een dag verbrandt, verbrand je in rust, dus dit zal een aardig verschil maken!

Iemand met veel spiermassa traint eigenlijk in zijn slaap.

Doordat je van nature meer vet verbrandt, zul je minder makkelijk buikvet opbouwen en het sneller weer kwijtraken. Hierdoor zullen je buikspieren zichtbaarder worden, zoals ik in de eerste tip al heb uitgelegd. Voor een goede sixpack helpt het dus wel degelijk om ook elders op je lichaam spieren te kweken.

Daarnaast wil je natuurlijk ook gewoon een mooi lichaam, en daar hoort meer bij dan alleen buikspieren. Iemand met een ontzettende sixpack die verder totaal geen spieren heeft, die ziet er natuurlijk niet uit. Het enkele feit dat je er goed uit wilt zien, is ook een goede reden om meer aan krachttraining te doen.

Tip 4: Pas je voedingspatroon aan

Als het gaat om het verliezen van buikvet, zijn er talloze studies die hebben aangetoond dat voeding hierbij nog veel belangrijker is dan lichamelijke inspanning. Als je echt een mooie sixpack wilt, is dus ook aanpassing van je voedingspatroon van groot belang.

Voor het verliezen van buikvet zou ik een koolhydraatarm dieet aanraden. Hierbij eet je bijna geen suikers, de stoffen waar je het snelst dik van wordt. Als je wilt voorkomen dat je lichaam buikvet gaat opbouwen, is het dus slim om zo min mogelijk suikers binnen te krijgen.

Wist je dat je door suikers minder snel vol zit, en dus meer gaat eten?

Naast het verliezen van buikvet wil je voor je sixpack dus ook spieren kweken (en niet alleen je buikspieren, zoals ik eerder al heb uitgelegd). Het is daarom van belang dat je niet alleen minder koolhydraten, maar ook meer eiwitten eet. Eiwitten zijn de bouwstenen van je spieren, dus hoe meer eiwit je binnenkrijgt, hoe makkelijker je lichaam spiermassa kan gaan kweken.

Eiwitten zitten vooral in de volgende producten:

  • Vlees (het liefst wit vlees, zoals kip)
  • Vis
  • Noten
  • Zaden
  • Eieren
  • Avocado’s

Het is niet raadzaam om jezelf uit te hongeren. Hier kun je misschien wel gewicht mee verliezen, maar je zal dit gewicht dan weer heel snel terugkrijgen als je weer normaal gaat eten. Bovendien kweek je op die manier geen spiermassa; je zou het zelfs kunnen verliezen. Wat minder eten is goed (1800 kcal per dag is ideaal), maar veel te weinig dus niet.

Tip 5: Maak gebruik van een personal trainer

Ieder jaar gaan er vlak na oud en nieuw ineens horden mensen vol goede voornemens naar de sportschool. De sportscholen zitten vol met mensen die dit jaar écht meer gaan doen om gezond te blijven en een mooier lichaam te krijgen. Hoe goed deze voornemens ook zijn, tegen februari hebben de meeste van deze mensen het alweer opgegeven.

Hoe goed onze intenties ook zijn, veel mensen zijn nu eenmaal niet gedisciplineerd genoeg om intense training over langere tijd vol te houden. Mensen zijn erg goed in zichzelf voor de gek houden, maar minder goed in het daadwerkelijk volhouden van hun goede intenties. Hoe je dit kan voorkomen? Door gebruik te maken van een personal trainer.

Met enkel goede bedoelingen krijg je nog geen sixpack.

Dit is een beetje prijzig, maar als je het kan betalen, is het absoluut de moeite waard. Een personal trainer is iemand die ervoor zorgt dat jij je doelen voor ogen blijft houden. Bovendien is het een stok achter de deur om te gaan trainen. Als je niet gaat trainen, betaal je je trainer voor niks, en hij/zij je hier bovendien de volgende keer op aanspreken.

Een mooi bijkomend voordeel hiervan is dat een trainer ervoor zal zorgen dat je optimaal resultaat uit je training zal halen. Je zult dus waarschijnlijk sneller buikspieren krijgen dan wanneer je dit zelf zou moeten uitvogelen. Hoe veel je ook weet, een trainer is hierin echt gespecialiseerd, en zal het dus altijd net iets beter weten dan jij.

Tip 6: Blijf doorzetten

Mijn laatste tip is tevens een soort aanmoediging: ik wil je aansporen om vooral te blijven doorzetten. Hoe goed je ook weet wat je moet doen, uiteindelijk komt het kweken van een sixpack toch vooral neer op doorzettingsvermogen. Je moet elke dag de training doen die nodig is, en eten wat goed voor je is, ook als je hier totaal geen zin in hebt.

Het vervelende aan hard werken, is dat je het elke dag moet doen.

Een personal trainer kan je hierbij helpen, zoals ik net al zei. Maar ook als je die niet wil of niet kan betalen, kun je jezelf zo gemotiveerd mogelijk houden. Het belangrijkste is dat je je einddoel voor ogen houdt, en onthoudt waar je het uiteindelijk allemaal voor doet. Uiteindelijk zul je zo blij zijn met je lichaam dat dit het allemaal waard is geweest!

Ongebruikelijke tips om snel buikvet te verbranden en die platte en strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je mijn favoriete boek aan hierover.

Dit boek heeft duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu de baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Risicovrij uitproberen

Strakke buik bijbel (tip!)

Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

Risicovrij uitproberen

Auteur

Johan Schippers

Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!