Een goddelijk en gezond lichaam met de juiste spieroefeningen!

Vaak is het moeilijk om te beginnen met sporten. Je weet niet hoe je moet starten en welke spieroefeningen je moet gaan doen. Het is dan verstandig om een trainingsschema te maken.

Je hoeft dan niet iedere keer na te denken welke spieroefeningen je gaat doen en daarnaast is het ook een stok achter de deur om iedere dag je spieroefeningen te gaan doen. Het is belangrijk om eerst het doel vast te stellen.

Wil je meer spieren gaan opbouwen? Wil je gaan afvallen? Of wil je werken aan je gezondheid? Zorg dat het trainingsschema aansluit bij je spieroefeningen.

Welke spieroefeningen kun je gaan doen?

Er zijn volop verschillende spieroefeningen welke je kunt gaan doen. Denk hierbij aan spieroefeningen voor je buikspieren, voor je benen, je borstspieren, je armen en natuurlijk ook voor je rug. Ook spieroefeningen voor je schouders en billen mag je natuurlijk niet vergeten. Door iedere dag een spiergroep te trainen ben je iedere dag actief. Je krijgt een vast ritme en kunt binnen een half uur klaar zijn met je oefeningen.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Download het simpel te volgen weekmenu incl. recepten, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en ik stuur het gratis naar je toe.

Waar doe jij je spieroefeningen? In Huis of in de sportschool?

Als je spieroefeningen wilt gaan doen dan kun je dit uitstekend thuis doen. Het grote voordeel is dat je dan niet naar de sportschool hoeft te gaan en iedere dag op je eigen tijd en in je eigen vertrouwde omgeving je sportoefeningen kunt doen. Het nadeel is, dat je wel de discipline moet hebben om iedere dag de spieroefeningen te gaan doen. Als je echter naar een sportschool gaat moet je iedere dag naar de sportschool reizen. Het zou natuurlijk geweldig zijn om een fitness center dicht bij jou in de buurt te hebben. Door de sociale functie van een sportschool zorgt het er wel voor dat je iedere dag gaat. Zeker als je samen met een paar anderen gaat sporten in een fitness center.

Iedere dag 30 minuten sporten en bewegen!

Het is goed om iedere dag spieroefeningen te doen en te gaan sporten voor een half uur. Het is goed voor je hart, je longen, je gewicht, je spieren, het stress niveau en ook je cholesterol en je bloeddruk. Spieroefeningen doen en sporten is gezond voor je lichaam. Het is goed om thuis (of in de sportschool) te gaan sporten. Het beste is natuurlijk om het iedere dag te doen. Je kunt er echter ook voor kiezen om het een paar keer per week te doen. Door voldoende te sporten voorkom je gezondheidsklachten. Het is natuurlijk wel belangrijk om naar je lichaam te luisteren, zodat je geen blessures krijgt.

Naast spieroefeningen, ook cardio oefeningen!

Het is goed om volop spieroefeningen te doen. Vergeet echter niet om ook cardio oefeningen te doen. Zeker als je een platte buik wilt hebben en vet wilt verbranden is het goed om iedere dag te fietsen, op je hometrainer te fietsen en ook om op de loopband te gaan of een crosstrainer. Ook roeien is een uitstekende manier om cardio te doen. Bij het roeien train je vele verschillende spiergroepen. Het is een goede manier om je beenspieren te trainen.

Spieroefeningen en sporten op basis van je hartslag

Om te voorkomen, dat je jezelf overbelast is het goed om op vijftig tot zestig procent van je maximale hartslag te gaan sporten. Zeker als je begint!

Als je langer sport dan kun je het percentage van je maximale hartslag wat hoger maken. Het mag dan gerust zestig tot zeventig procent van je maximale hartslag zijn.

Het is goed om niet iedere keer op je maximale niveau te gaan sporten. Mix het af, om een goed rendement te krijgen en ook om je spieren niet over te belasten. Wissel de spieroefeningen af met de cardio oefeningen.

Waar te beginnen?

Het is goed om te starten met het maken van een trainingsschema. Let erop dat de spiergroepen welke je traint twee dagen rust krijgen, voordat je ze weer gaat doen. Kijk ook naar hoe vaak je wilt gaan trainen. Wil je met grote regelmaat gaan trainen? Of wil je een keer per week gaan trainen? Door de frequentie van je sportoefeningen te weten kun je ook het sportschema goed inplannen. Ook kun je het accent op een specifieke spiergroep leggen. Misschien wil je een plattere buik? Dan kun je meer aandacht besteden aan de buikspieroefeningen.

Door een goed trainingsschema te maken zal je je spieren niet overbelasten. Ook blessures zal je zo voorkomen.

Begin met het krijgen van een goede basisconditie. Wanneer je eenmaal een goede basis conditie hebt kun je volop gaan sporten en genieten van je lichaam. Dit kun je doen door spieroefeningen te doen en ook door je conditie op pijl te brengen.

Bouw de spieroefeningen langzaam op

Het belangrijkste bij alle spieroefeningen is dat je de oefening op de juiste manier uitvoert. Kies ervoor om in het begin de spieroefeningen niet te snel te doen. Doe langzaam je spieroefeningen en bouw het beetje bij beetje op. Begin ook niet direct met het doen van vele herhalingen. Doe twee tot drie setjes van tien herhalingen per spieroefening. Zodra je de oefening goed beheerst kun je besluiten om het verder op te gaan bouwen. Vaak merk je zelf wel dat je minder weerstand merkt en dat je de spieroefening goed onder controle hebt. Houdt tussen iedere set van tien keer (en later meerdere keren) een halve minuut rust.

Het is goed om setjes van tien herhalingen te doen. Zeker als je spiermassa wilt gaan opbouwen is dit uitstekend. Doe je setjes tot twintig herhalingen dan krijg je meer spieruithoudingsvermogen. Eigenlijk is dit beter om mee te beginnen. Start hier echter pas mee als je de spieroefening goed onder controle hebt.

Niet wachten, maar beginnen!

Het belangrijkste is om gewoon te beginnen. Start met het doen van de spieroefeningen om een mooi en ook gezond lichaam te krijgen.

Ongebruikelijke tips om snel buikvet te verbranden en die platte en strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je mijn favoriete boek aan hierover.

Dit boek heeft duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu de baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Risicovrij uitproberen

Strakke buik bijbel (tip!)

Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

Risicovrij uitproberen

Auteur

Johan Schippers

Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!