Waarom een Spierstimulator als Abtronic Onzin Is!

Met spierstimulators als de Abtronic zou je zonder fitnessen, zonder buikspieroefeningen en zonder inspanning afvallen en zichtbaar buikspieren krijgen. Je buikspieren worden getraind, doordat ze iedere zoveel seconden een stroomstootje krijgen. Deze stroomstoot is niet heel intens en doet dus geen pijn. Spieren pikken het signaal op en trekken daardoor samen.

Het gevolg: de spieren worden getraind, zonder dat je zelf hoeft te bewegen. Een mooie theorie, maar in de praktijk blijkt een spierstimulator als de Abtronic echt niet te werken.

Je krijgt geen zichtbare buikspieren en afvallen met de Abtronic lukt al helemaal niet. In dit artikel lees je waarom spierstimulatoren niet werken en wat je kunt doen om wel in korte tijd een wasbordje of strakke buik te krijgen.

Hoe werkt een spierstimulator precies?

Een spierstimulator stimuleert de spieren door stroomstootjes naar deze spieren te sturen. Door een stroomstootje gaan spieren als het ware vibreren. Ze trekken tientallen tot honderden keren per minuut samen. De spierstimulator wordt het meest gebruikt op de buik, omdat de buik toch wel een probleemgebied is om af te vallen en om zichtbaar spieren te krijgen.

Naast de buik kunnen sommige stimulators ook gebruikt worden op benen en armen. Overal zenden ze stroomstootjes naar de onderliggende spieren en trekken de spieren als reactie op de stroomstootjes meerdere malen samen. Je kunt een ‘lage stand’ instellen, waarbij de spieren enkele keren per minuut samentrekken, maar je kunt ook een ‘hogere stand’ instellen, waarbij spieren tot wel 200 keer per minuut samentrekken.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Download het simpel te volgen weekmenu incl. recepten, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en ik stuur het gratis naar je toe.

Wat een spierstimulator volgens reclames doet

Volgens alle reclames over spierstimulators als de Abtronic, trainen deze apparaten je spieren heel effectief en hoef je zelf niets voor je wasbordje en strakke buik te doen. Je hoeft niet te sporten, je hoeft niet op je voeding te letten en je hoeft helemaal geen buikspieroefeningen te doen om je buik strak te krijgen. In ruil daarvoor krijg je een slanker lichaam, sterke spieren, een strakke buik en een lager vetpercentage. Na een tijdje kun je zelfs zichtbaar buikspieren zien!

Dat zijn nogal wat beloftes, die de Abtronic en andere spierstimulators in de praktijk helaas niet waar kunnen maken. Er is namelijk meer voor nodig om af te slanken, sterkere spieren te krijgen en vet te verbranden. Je zult voor een strakke buik echt inspanning moeten leveren en tevens op je voeding moeten letten. Buikspieren zitten immers onder het vet van je buik. Als je centimeters buikvet hebt, kunnen de stroomstootjes daar weinig aan veranderen.

Wat een spierstimulator werkelijk doet

Toegegeven: de Abtronic en andere spierstimulators maken de spieren actief. De stroomsignalen laten de spieren namelijk samentrekken, als ze deze kunnen bereiken. Echter blijkt in de praktijk dat de beloftes uit de reclames niet waargemaakt kunnen worden. Mensen die een dergelijk apparaat uitproberen, ervaren zelfs nadelige ervaringen die door de stroomstootjes veroorzaakt worden:

 • De stroomstootjes kunnen maag- en darmklachten geven, doordat de maag en darmen samentrekken als gevolg van de stroomsignalen.
 • Door de prikkeling van de darmen kun je diarree
 • Tijdens het gebruik van een spierstimulator kun je jeuk, prikken en andere vervelende sensaties ervaren door het samentrekken van de spieren.

De spieren worden door de stroomsignalen geprikkeld. Hoe hoger de stand, hoe meer prikkels de spieren krijgen en hoe vaker deze als gevolg hierop samentrekken. Is het effectief? Zeker niet. Voor afvallen, vet verbranden en spiertraining is meer nodig dan wat onnatuurlijke spiersamentrekkingen op een dag. Een half uur stroomstootjes van de Abtronic kunnen niet op tegen een ongezond leefpatroon met bijvoorbeeld veel vette snacks, weinig slaap, veel stress, onvoldoende beweging en een tekort aan goede voedingsstoffen.

Spieren trainen met stroomstootjes

Een spierstimulator stimuleert spieren dan wel, maar zonder goede voeding kunnen spieren niet herstellen of zich steeds verder blijven ontwikkelen en groeien. Heb je veel buikvet en ga je dan ‘aan de slag’ met een spierstimulator, dan kunnen de stroomstootjes van de stimulator de juiste spieren niet eens bereiken. Je voelt de stroomstootjes wel in je buik, en kunt het apparaat wel op de hoogste stand zetten, effectief werkt het dan nooit. Zelfs als je spieren getraind zouden worden zal je ze nooit te zien krijgen, omdat je door de stroomstootjes geen vet verliest waardoor de spieren wel te zien zijn.

In de reclames van spierstimulators wordt vaak beloofd dat de stimulators ook de vetverbranding stimuleren, maar dit klopt niet. Ze stimuleren uitsluitend de spieren, maar verbranden met de stroomstootjes geen vet.

Om echt af te vallen en een strakke buik te krijgen, dien je je levensstijl te veranderen en spieren daadwerkelijk zelf aan het werk te zetten.

Hoe je wel snel een strakke buik krijgt

De modellen uit de reclames van de spierstimulators als de Abtronic hebben hun strakke buik of gespierde buik érgens aan te danken. Zij zijn ook niet geboren met zo’n strak gevormd en/of gespierd lichaam. Daarvoor hebben ze effectief getraind en op hun voeding gelet.

Nee, ze blijven ook niet op gewicht met allerlei afslankpillen of door niet te eten of alleen lightproducten te eten. Ze eten gevarieerd en gezond. Ze zorgen ervoor dat ze de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen en de juiste verhouding van die voedingsstoffen binnenkrijgen. Zo zijn vetten gewoon nodig om te kunnen trainen en helpen goede vetten de slechte vetten te liquideren. Daarbij krijgen ze ook voldoende kwalitatieve eiwitten binnen, die hun spieren helpen herstellen en groeien.

Blog 20 - Sportende man

Zonder goede voeding kun je nog zo goed trainen, het lichaam van de modellen uit de Abtronic-reclames zal je op die manier niet krijgen!

Naast goede voeding heb je training nodig om strak in je vel te komen zitten. Een mooi, slank lichaam wordt pas strak als de spieren regelmatig getraind worden. Spieren trainen, met buikspieroefeningen en andere krachttrainingsoefeningen, bezorgt jou:

 • Een betere stofwisseling
 • Grotere, zwaardere spieren die meer calorieën verbranden
 • Meer kracht
 • Meer energie, doordat bewegen makkelijker wordt
 • Lager vetpercentage, want vet maakt plaats voor spieren
 • Betere doorbloeding en daardoor een mooiere huid en sterker haar

Om die strakke buik en eventueel een zichtbaar wasbordje te krijgen, hoef je ook niet urenlang in de sportschool op cardioapparatuur te staan zwoegen. Onderzoeken tonen namelijk aan dat krachttraining vele malen belangrijker is dan cardio. Al verbrand je het meeste vet als je ná je krachttraining ook nog iets aan cardio doet.

Hoe dat werkt?

Blog 20 - grafiek

Tabel 1: hoe werkt een krachttraining?

Effectief afvallen

Zo val je met de juiste krachttraining en juiste cardio ná je krachttraining effectief af. Als je slank bent en een laag vetpercentage hebt behaald, kun je jouw spieren zien. Het wasbordje wordt dan zichtbaar en je gaat heel snel effect zien van de oefeningen die je doet. Hoe dat komt? Dat komt doordat je spieren niet meer onder een extra laag zitten.

Je krijgt dus:

 1. Een strakke buik, zonder cellulitis
 2. Zichtbare buikspieren
 3. Een slanke taille, zonder ‘love handles’

Zie jij die resultaten zitten? Het hoeft niet moeilijk te zijn om ze te behalen. Met de Strakke Buik Bijbel kan iedereen doelgericht, effectief en efficiënt trainen voor een strakke, gespierde buik. Je krijgt hands-on methoden om je buik te trainen, maar je krijgt ook eenvoudige recepten die trainingen vergemakkelijken en je buikspieren ‘voeden’ om sneller zichtbaar te worden.

Je leert om op een natuurlijke manier je buik aan te pakken. Dit werkt veel effectiever en het resultaat blijft bovendien langer zichtbaar.

Wil je een strakke buik of een gespierde buik?

Zowel vrouwen als mannen gingen je voor en zijn onder de indruk van de resultaten die zij hebben geboekt met deBlog 20 - Nonchie vrouw Strakke Buik Bijbel.

 • Voor vrouwen ligt een strakke buik met slanke taille in het verschiet.
 • Mannen kunnen die harde, gespierde buik creëren die ze met standaard fitnessoefeningen maar niet konden kweken.

Ongebruikelijke tips om snel buikvet te verbranden en die platte en strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je mijn favoriete boek aan hierover.

Dit boek heeft duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu de baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Risicovrij uitproberen

Strakke buik bijbel (tip!)

Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

Risicovrij uitproberen

Auteur

Johan Schippers

Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!