Kan Je van de Trilplaat Sterke Buikspieren Krijgen?

Dit jaar heb ik mij voorgenomen om af te vallen, vandaar dat ik nu in de sportschool sta. Overal om mij heen zie ik apparaten en mensen die hier heel hard lopen te zwoegen. Al deze zwetende mensen motiveren mij om een apparaat uit te proberen. Mijn doel? Ik wil een strak en plat buikje, maar hoe ga ik dit in vredesnaam doen?

Ik spreek een sportinstructeur aan en gelukkig weet hij mij alles te vertellen over de apparaten en hoe ik zo snel mogelijk dat strakke buikje krijg. Volgens hem moet ik absoluut de trilplaat uitproberen. Hiermee verbrand je vet en worden je spieren constant kort aangespannen, waardoor je snel resultaat ziet. Zijn verhaal maakt mij enthousiast en ik spring direct op de trilplaat. Het lijkt het ideale apparaat voor mij, aangezien ik zelf vrijwel niets hoef te doen en alleen maar hoef te staan. Na mijn ‘sportsessie’ in de sportschool fiets ik naar huis. Ik vraag mij af of die trilplaat wel zo effectief is en of ik hier wel sterke buikspieren van krijg. Om deze reden ben ik op onderzoek uit gegaan om te achterhalen of je van de trilplaat wel echt zulke sterke buikspieren krijgt. Ben je ook benieuwd of dit ‘achtste wereldwonder’ jou sterke buikspieren geeft? Lees dan snel deze blog met mijn bevindingen.

Wat doet een trilplaat?

De trilplaat maakt de belofte dat hij spieren in no-time opbouwt en lichaamsvet laat verdwijnen als sneeuw voor de zon. Dat houdt dus ook in dat je nooit meer uren hoeft te zwoegen in de sportschool. Nee, in slechts 15 minuten train jij je buikspieren op dit apparaat, waarbij je zelf vrijwel niets hoeft te doen. Het lijkt dé uitvinding in ‘sportland’. Volgens de fabrikanten trekken dankzij de hoge trilfrequentie van een trilplaat met name de snelle witte spiervezels zich heel snel en heel vaak samen. De trilfrequentie is maar liefst 30 tot 60 keer per seconde. Een normale trilsessie duurt daarom slechts 3 tot 5 minuten.

De witte explosieve spiervezels nemen hierdoor meer dan de rode spiervezels in omvang toe. Deze laatste spiervezels worden namelijk vooral gebruikt mij meer rustige activiteiten, zoals fietsen of wandelen. De witte spiervezels train je normaalgesproken ook met krachttraining, waarbij je door explosieve en kortdurende oefeningen je witte spiervezels sterker en dikker maakt. Doordat je lichaam constant ‘aan het vechten is’ om je lichaam stabiel te houden op de trilplaat, train je onder andere intensief je buikspieren. Een buikspiersessie op de trilplaat is in 15 minuten al gepiept volgens velen. De buikspieroefeningen die ik op de trilplaat vaak heb gedaan zijn de volgende twee.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Download het simpel te volgen weekmenu incl. recepten, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en ik stuur het gratis naar je toe.

2 Trilplaatoefeningen voor je buikspieren

#1 Trilplaatoefening

Volg onderstaande stappen en train op deze manier je buikspieren op de trilplaat.

  1. Leg je onderarmen op de trilplaat en leg hierbij je handpalmen naar beneden.
  2. Je rug houd je horizontaal en je benen strek je.
  3. Zorg ervoor dat je rug en je billen samen een rechte plank vormen.
  4. Blijf nu zo lang mogelijk in deze positie.
  5. Voel je je buikspieren al? Dan doe je de oefening goed.
  6. Is deze oefening toch een beetje te zwaar? Maak het voor jezelf iets makkelijker door je knieën op de grond te laten rusten.

#2 Trilplaatoefening

Met deze tweede oefening op de trilplaat verstevig je onder meer je buikspieren.

  1. Plaats je handen elk aan een zijkant van de trilplaat, waarbij je vingers naar voren wijzen.
  2. Laat nu je borstkas zachtjes zakken, tot tussen je handen.
  3. Strek vervolgens je benen. Je knieën mogen de grond niet meer raken.
  4. Maak een rechte rug en kijk naar de grond.
  5. Trek je navel in. Zo voorkom je dat je rug door buigt.
  6. Maak nu een pompbeweging. Dit doe je door je borstkas naar de trilplaat toe te brengen en vervolgens weer naar boven te duwen.
  7. Blijf letten op een rechte rug.

Heb je iets meer uitdaging nodig? Dat kan. Plaats dan je handen in het midden van de trilplaat. Strek je armen uit en buig je armen langzaam door je bovenlichaam tot op de trilplaat te laten zakken.

Appeltje, eitje deze oefeningen? Dat dacht ik ook, maar hoe effectief zijn deze oefeningen nu eigenlijk? Daar waren meerdere organisaties en wetenschappers ook benieuwd naar.

Wetenschappelijk bewijs voor sterke buikspieren dankzij de trilplaat?

De trilplaat lijkt de ideale oplossing om snel in shape te komen. De beloftes die fabrikanten van trilplaten maken zijn namelijk nogal groot. Je krijgt met de trilplaat:

  • meer spierkracht
  • meer spiermassa
  • een verhoogde uitstoot van spieropbouwende hormonen. Denk hierbij aan groeihormonen en testosteron
  • een verhoogde stofwisseling, waardoor je sneller lichaamsvet verbrandt

De sportparticipatie NOC*NSF vroeg de gerenommeerde inspanningsfysioloog prof. dr. Peter Hollander van de VrijeBlog 14 - research Universiteit van Amsterdam ook om een literatuuronderzoek voor hen te verrichten naar de effecten van de trilplaat. De conclusie van zijn onderzoek? “Van een gerichte training van spieren is geen sprake.” Geen enkel onderzoek stelde duidelijk dat er een prestatie verhogend effect van vibratietraining op de hormoonhuishouding was. De productie van anabole hormonen dankzij de trilplaat blijkt dus niet te kloppen. Hollander gaf zelfs een negatief advies en stelde voor dat er eens goed onderzoek gedaan moest worden naar de effectiviteit van de trilplaat.

Na de uitkomst van het literatuuronderzoek van Hollander is er uitgebreid onderzoek gedaan door de bewegingswetenschapper dr. Jo de Ruiter e.a. naar de effecten van de trilplaat. De Ruiter gebruikte voor dit onderzoek twee groepen proefpersonen, waarvan de ene groep elf weken lang, waarvan twee weken rust, steeds meer sets op de trilplaat maakte. De controlegroep deed dezelfde oefeningen, echter zonder de trilplaat. Het onderzoek richtte zich vooral op de verbetering van de samentrekkingseigenschappen en de maximale spronghoogte. Dit is bij veel sporten namelijk een belangrijk element. Het resultaat? Er werd geen enkel positief effect gevonden. Het ‘achtste wereldwonder’ onder de fitnessapparaten, zoals de fabrikanten het apparaat benoemen, blijkt dus niet zo effectief. Je buikspieren trainen kun je blijkbaar net zo goed doen zonder een dure trilplaat of duur abonnement bij de sportschool. Daarom geef ik je hierbij een aantal buikspieroefeningen, waarmee je effectief je buikspieren kunt trainen. Dit bespaart je geld en hierdoor je krijgt er net zulke sterke buikspieren van.

3 Buikspieroefeningen voor sterke buikspieren

#1 Crunch

Met de crunch train je vooral je middelste buikspieren. Wil je weten hoe je een goede crunch uitvoert? Volg de onderstaande stappen:

  1. Ga op je rug liggen en houd je knieën gebogen. Leg je handen achter je hoofd en probeer je borst te openen.
  2. Probeer je ellebogen op te houden en zorg dat je je buik intensief aanspant.
  3. Buig vervolgens je borst continue naar je knieën.
  4. Begin met een set van 10 herhalingen. Kun je deze goed uitvoeren, ga dan over op 20 herhalingen en bouw het steeds verder uit voor jezelf. Let goed op je lichaam, zodat je overbelasting voorkomt.

#2 Zijwaartse crunch

Met deze buikspieroefening train je je buitenste buikspieren. De zijwaartse crunch kun je pas uitvoeren als je de normale crunch goed beheerst. De zijwaartse crunch lijkt op de normale crunch, alleen wordt deze schuin uitgevoerd. Volg de onderstaande stappen om deze variant van de crunch uit te voeren:

  1. Ga op je rug liggen en buig je knieën.
  2. Beweeg je rechterborst naar je linkerknie.
  3. Ga terug naar je basispositie en beweeg nu je linkerborst naar je rechterknie.
  4. Wissel de oefening telkens van links naar rechts af en herhaal de zijwaartse crunch.

Belangrijk is dat deze oefening rustig en beheerst uitgevoerd wordt voor het juiste en beste resultaat.

In dit instructiefilmpje kun je zien hoe je een zijwaartse crunch maakt.

#3 Pulse up

Nu gaan we een stapje verder. Met de Pulse up train je alle buikspieren intensief. Het is een zware oefening, dus zorg eerst dat je de vorige twee oefeningen goed onder de knie hebt. Hieronder vind je de stappen om de Pulse up goed uit te kunnen voeren.

  1. Ga op je rug liggen. Zorg dat je handen onder je billen liggen. Beweeg je voet richting het plafond. Strek hierbij je voeten zoveel mogelijk.
  2. Probeer niet te forceren en de oefening correct uit te voeren. Dit is lastig in het begin, maar oefening baart kunst.
  3. Beweeg je benen omhoog, zodat je billen los komen van de grond.

De oefening is erg zwaar. Herhaal de oefening daarom in het begin acht maal. Probeer hem daarna uit te bouwen naar zestien keer. Hierna kun je het aantal sets naar wens uitbouwen. Succes!

Belangrijke aandachtspunten bij de creatie van jouw strakke buik

Ondanks de beloftes van de fabrikant geeft een trilplaat dus geen garantie voor sterke buikspieren. Zelf buikspieroefeningen doen, zonder plaat, is net zo effectief. Hier plaats ik alleen ook een kanttekening bij. Voeding speelt namelijk ook een grote rol bij het krijgen van die platte buik en sterke buikspieren. Daarom geef ik je ook nog een aantal tips voor een gezondere levensstijl, zodat je naast de buikspieroefeningen ook kunt letten op je voeding. Indien je wilt afvallen bestaat 70% namelijk uit voeding en 30% uit beweging. Ja, maar liefst 70% heeft dusBlog 14 - Eten met je voeding te maken. Om strakke buikspieren te creëren, hoef je echt niet per se op een zwaar crashdieet. Integendeel, want dat werkt juist niet. Een gezonde levensstijl draagt wel bij om eerder dat strakke buikje te krijgen. Daarom hierbij een aantal tips om een gezonde voedingsstijl te creëren:

  • Drink 2-3 liter water bij dag. Dit mag ook thee zijn of water met een schijfje citroen of komkommer.
  • Eet gevarieerd en vermijd zoveel mogelijk bewerkte voedingsmiddelen. Ga liever voor onbewerkte voedingsmiddelen, zoals onbewerkt vis, vlees, ei, noten, groenten en zaden.
  • Beperk het aantal glazen alcohol.
  • Sla geen maaltijden over. Zorg dat je geleidelijk over de dag wat eet.

Door de buikspieroefeningen uit te voeren en de bovenstaande tips in je achterhoofd te houden, heb jij binnen no-time die platte buik met strakke buikspieren. Zonder dat je daarbij gebruik hoeft te maken van een trilplaat. Wil je meer tips over hoe je een strakke en platte buik krijgt met snel én blijvend resultaat? Lees dan de ‘Strakke Buik Bijbel’ van Oscar Helm. Het e-book heeft mij erg geholpen. Oscar is een voedingsexpert en weet als geen ander hoe je een strak lichaam kunt krijgen én behouden. Dankzij de Strakke Buik Bijbel heb ik nog steeds mijn strakke buikje en maakt het mij niet meer uit of de winter of de zomer eraan komt. Ik kan het gehele jaar in bikini.

Ongebruikelijke tips om snel buikvet te verbranden en die platte en strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je mijn favoriete boek aan hierover.

Dit boek heeft duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu de baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Risicovrij uitproberen

Strakke buik bijbel (tip!)

Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

Risicovrij uitproberen

Auteur

Johan Schippers

Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!