Is de Wonder Core 2 het 8ste Wereldwonder? Review

Het doel van deze zomer? Ik wil ook graag een keer een platte buik en sexy buikspieren! Dus ben ik op zoek gegaan in de jungle van fitnessapparaten, naar de meest geschikte machine om mijn buikspieren effectief, makkelijk en snel te trainen.

Mijn oog viel tijdens deze zoektocht opeens op een apparaat waarmee ik mijn buikspieren 200 procent effectiever zou trainen dan met klassieke sit-ups én waarbij ik ook nog eens mijn schuine buikspieren mee aan zou pakken. Met dit apparaat kon ik volgens de beschrijving zowel krachttraining als cardiotraining tegelijk doen en dat voor 120 euro. Ideaal! De naam van deze ‘buikspierkweekmachine’? De Wonder Core 2. Om het resultaat te optimaliseren kreeg ik tevens bij aankoop een voedingsgids en een roeiset. Wie wil dit nu niet? Duizenden mensen gingen mij tot nu toe al voor met de aankoop van dit apparaat.

De Wondercore 2 lijkt een ware uitkomst als je snel en effectief die sixpack wilt creëren. Ik hoor je denken, maar wat train je nu precies met de Wondercore 2, hoe gebruik je hem en hoe effectief is de Wonder Core nu echt? Dit vroeg ik mij ook af toen ik het apparaat kocht. Ik heb het voor je uitgezocht. Het resultaat? Een uitgebreide Wonder Core 2 review van dit ‘achtste wereldwonder’, als je de fabrikant moet geloven.

De eerste stap: de montage van Wonder Core 2

Daar stond het pakket met de Wondercore dan in mijn kamer. Bij het in elkaar zetten van de Wonder Core 2 raakte ik in het begin al een beetje in de war, terwijl ik toch al redelijk veel meubels van Ikea in elkaar heb gezet. Er zaten namelijk twee montagehandleidingen in het pakket. Een dubbele A4 in kleur en 1 boekje in zwart/wit. Ik wist hierdoor niet welke ik moest gebruiken. De zwart/wit versie leek het oudste, waardoor ik het A4-tje in kleur maar heb gebruikt. De formuleringen zijn soms wat onduidelijk naar mijn idee. Een voorbeeld: ‘Plaats het rugfoam op de hoofdunit in de juiste volgorde.’ Wat die juiste volgorde nu alleen is, wordt echter niet toegelicht. De layout is daarnaast ook niet helemaal helder en ook ontbraken er wat stappen. Maar uiteindelijk ben ik er uitgekomen en stond het apparaat binnen een half uur in elkaar.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Download het simpel te volgen weekmenu incl. recepten, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en ik stuur het gratis naar je toe.

De werking van Wonder Core 2

De Wonder Core 2 moet het neusje van de zalm zijn onder de buikspierapparaten. Niet alleen kun je je buikspieren ermee trainen. Met de upgrade van dit apparaat kun je ook roeien en je borst en armen trainen. Daarnaast biedt deze variant van het apparaat een nóg betere ondersteuning van je rug en nek, waardoor de Wonder Core veilig te gebruiken is. De Wonder Core 2 verkleint daarnaast ook de kans op overbelasting, wat vaak voorkomt wanneer je buikspieroefeningen op de grond doet.

Blog 8 - 180 graden

Dankzij de revolutionaire, dubbele resistentie van de Wonder Core worden al je spieren tijdens de gehele beweging aangespannen. Waar de meeste buikspierapparaten beperkte bewegingen maken, kan de Wonder Core 180 graden draaien. Je gehele middel wordt zo getraind, en dankzij een ingebouwde draaizit kun je ook nog eens je zijspieren trainen. Dat heb ik geweten! Ik wist niet eens dat ik zijspieren had, maar na een intensieve oefening op de Wondercore 2 wel. Een kleine kanttekening bij deze oefening: ik heb de oefening een aantal keer herhaald, aangezien ik de oefening op de bijgevoegde dvd niet uitdagend genoeg vond. En dit terwijl ik zelf geen ultrafanatieke sporter ben.

De 6-in-1 machine

Met de Wonder Core 2 kun je veelzijdige en goede oefeningen doen, mede dankzij het instructiefilmpje dat geleverd wordt bij het apparaat. De kwaliteit van de instructie is dan wel niet top, maar er wordt duidelijk en rustig uitgelegd hoe je de oefeningen moet uitvoeren en op welke wijze je het apparaat gereed maakt om ze te kunnen doen. Ook aan de opwarming en cooling down wordt veel aandacht besteed, en ze geven je zelfs oefeningen die je zonder het apparaat kunt doen.

Met de Wonder Core kun je zowel krachttraining als cardiotraining tegelijkertijd doen. Zo voer je al binnen een paar minuten per dag een efficiënte en effectieve complete workout uit. Erg handig. Doordat je met de Wonder Core 2 ook kunt roeien, kun je nog meer body workouts doen met deze upgrade van het apparaat. Je kunt zo bijvoorbeeld ook de volgende onderdelen trainen:

 • Je borst
 • Je rug
 • Je biceps
 • Je triceps

De Wonder Core 2 bevat een dvd met twee work outs van ongeveer 35 minuten. Een groot nadeel van de Wonder Core 2 is dat de verschillende oefeningen van de workout zelf wel erg kort zijn. Effectief gezien ben je 30 seconden tot 45 seconden aan het trainen per onderdeel. De rest van de tijd ben je je aan het settelen op het apparaat en bezig om het apparaat te verstellen. De work out telt in totaal 15 verschillende oefeningen, zoals:

 • Verschillende crunches
 • Verschillende roeibewegingen
 • Verschillende fietsbewegingen
 • Bicepcurls
 • Tricepoefeningen
 • Oefeningen waarmee je je lage buikspieren traint

De intensiviteit van de Wonder Core 2 work outs

De buikspieroefeningen maak je zwaarder door verschillende weerstanden op het apparaat te kiezen. Zo kun je kiezen om met 2 veren, 1 veer of zonder veren te werken. De rugleuning is daarnaast in verschillende standen vast te zetten, zodat je kleine of grotere bewegingen naar keuze kunt maken.

Een afgeronde sessie vond ik persoonlijk niet heel zwaar, maar je voelt wel dat je je spieren hebt gebruikt. Nadat ik de dvd een paar keer had gezien, kon ik de oefeningen dromen. Ik ging daarna dus al snel zelf aan de slag met het apparaat. In het pakket zaten ook nog wat flyers met een aantal extra oefeningen. Aan oefeningen dus geen gebrek bij de Wonder Core 2, maar de moeilijkheid laat op zich wachten. De lat mag hiervan wel wat hoger gelegd worden. Ik zou daarom persoonlijk de oefeningen een aantal keer herhalen, anders ben je meer tijd kwijt met verstellen van het apparaat dan dat je buikspieren kweekt.

En nog een verrassing bij je fitnessapparaat

Bij de Wonder Core 2 krijg je ook nog een ‘7 dagen maaltijd plan’. Op het oog lijkt het een prima dieet. Ik ben zelf alleen even een beetje gaan rekenen en wat blijkt? Je krijgt ongeveer 1200 calorieën per dag binnen met dit dieet, wat neerkomt op een crash-dieet. Niet zo handig, want met een crashdieet verlies je vooral je spiermassa terwijl je die juist wilt trainen met de Wonder Core. Een beetje jammer. Een ander aandachtspuntje: de vertaling op het maaltijdenplan is ook niet ‘je van het’. Dus persoonlijk wil ik je meegeven om een beetje op te passen met het dieet, want voor je het weet zitten de kilo’s die je kwijt bent geraakt er weer aan en kun je opnieuw beginnen met je Wonder Core 2 work-out.

Mijn Wonder Core ervaringen op een rijtje

Na twee maanden elke dag zwoegen op de Wonder Core, kan ik de conclusie trekken dat ik meer buikspieren heb gekweekt, maar het resultaat niet optimaal is. Persoonlijk had ik er iets meer van verwacht. Om die platte, sexy buikspieren te creëren blijkt er toch meer nodig te zijn dan alleen de Wondercore. De basis vormt een verantwoorde levensstijl. De Wonder Core is een goede aanvulling op je dagelijkse portie beweging van een half uur. Ga lekker 30 minuten fietsen of wandelen en doe dan nog wat oefeningen op de Wonder Core. Combineer de beweging met een verantwoord ‘dieet’. Het ‘7 dagen maaltijd plan’ dat is toegevoegd, zou ik zelf afraden. Dit crashdieet zou langdurig resultaat geven, maar de kilo’s zitten er waarschijnlijk zo weer aan wanneer je normaal gaat eten. Het is beter om je gehele levensstijl om te gooien, zodat je op lange termijn meer gewicht verliest dat er niet opnieuw aan komt. Hoe je een gezonde levensstijl creëert?

 • Eet regelmatig en gevarieerd.
 • Sla geen maaltijden over.
 • Consumeer gezond voedsel en laat zoveel mogelijk geproduceerd voedsel staan. Ga voor natuurlijke producten zoals ei, vis, vlees, groenten en noten.
 • Drink 2 liter water op een dag.
 • Vermijd suikerhoudende (fris)dranken en fruitsapjes. Deze bevatten veel (toegevoegde) suikers.
 • Beweeg iedere dag 30 minuten door stevig te wandelen of te fietsen.

Blog 8 - smoothie

Door een gezonde levensstijl aan te nemen, zorg je ervoor dat je geleidelijk gewicht verliest. In combinatie met de oefeningen op de Wonder Core 2, behoud je jouw spiermassa en bouw je spiermassa op. De Wonder Core kan hierdoor het beste worden omschreven als een handig aanvullend apparaat bij het kweken van buikspieren. Door je levensstijl om te gooien en regelmatig het apparaat te gebruiken, kom je er wel. Verwacht echter niet te veel resultaat van het apparaat. Het zou zonde zijn als het apparaat straks na een maand stof staat te vangen op zolder.

Ongebruikelijke tips om snel buikvet te verbranden en die platte en strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je mijn favoriete boek aan hierover.

Dit boek heeft duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu de baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Reacties


 1. ik snap jullie artikel niet helemaal... heb zelf ook de wonder core 2 gekochd na al die advertenties ik was gelijk overtuigd. had t apparraat zo in elkaar gezet en kon gelijk beginnen met traine. ik vond de oefeningen best wel zwaar snapte niet dat jullie die makkelijk vonden je hebt zeker vaker gesport!! voor een beginner was het echt wel lastig. en zoals je zegt je kan het apparaat verstellen dat ie zwaarder wordt en gewoon de work out vaker doen dan merk je wel snel resultaat. vond het dieet ook prima te doen echt geen 'crash dieet' zoals jullie zeggen. ik zie wel resultaat hoop dat jullie dat ook zien!!

  • Beste Johan Schippers u lijkt veel te weten over dit onderwerp weet u dan misschien ook wat wel een goed dieet is voor een mooie strakke buik. Ik wil de wonder core 2 kopen maar dat dieet is dus eigenlijk slecht voor je dat is niet de bedoeling. Kunt u me helpen a.u.b. Kees

   • Wat vindt u van andere buikspierapparaten? Zoals dingen van tunturi of total abs? Ik ben daar wel benieuwd naar! Vriendelijke groet, Job

    • Dat had ik je ook wel kunnen vertellen, dat je met alleen die wonder core geen strakke buik krijgt.. natuurlijk moet je ook gezond eten, anders schiet het niet op!! Wat ik wil weten is of zon ding nou beter werkt dan zelf oefeningen doen thuis of in de sportschool. Een keer dit apparaat kopen kost me minder flappen dan een aantal maanden naar de sportschool gaan. Dus ik wil wel weten of dat het waard is. Als je namelijk even goed gewoon normale buikspieroefeningen kunt doen ga ik dat lekker doen, zonde van mijn geld anders. Dat brengt me op een andere vraag; wat vind u sowieso van de sportschool? Is dat echt beter om een mooie buik te krijgen. Ik ben die gore bierbuik van me helemaal zat dus ik wil daar zo snel mogelijk van af. Ik twijfel nog tussen zo'n apparaat of de sportschool (of allebei niet natuurlijk dat kan ook). hoop van u te horen Nico

     • Het is toch altijd te mooi om waar te zijn dit soort dingen. Je moet niet zo snel die reclames geloven blijkt maar weer.

       • Bij mij heeft het op zich wel gewerkt hoor!! Maar weet niet echt of het persé beter is dan gewone oefeningen doen

        • Goede morgen beste mensen :) Ik ben yeison 25 jaar oud en hou dat ik rond de 15%buikvet heb Ik droom al zo lang van een strakke mooie sixpack maar het lukt me gedoe maar niet het te realiseren ik zie vrienden om mij heen die lekker gewoon roken en het eten en toch die mooie sixpack hebben Hoe de hel is dat mogelijk denk k dan haha Heefd een van jullie tips hoe ik het bol kan blijven houden MIJN droom te realiseren Ik heb wel ene wonder core 2 maar meestal na paar dagen geef k het al op terwijl ik paar jaar terug echt een door zetter was heefd iemand advies voor mij en is iemand bereid mij tips te geven/helpen ik wil zo ontzettend graag die mooie sixpack :)

         Voeg een reactie toe

         Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

         Risicovrij uitproberen

         Strakke buik bijbel (tip!)

         Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

         Risicovrij uitproberen

         Auteur

         Johan Schippers

         Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!