Buikspieroefeningen thuis, oefeningen doen in je eigen tijd en je eigen huis.

De buik is een van de belangrijkste spiergroepen van je lichaam. Het is daarom van groot belang dat je deze ook goed traint. Het zorgt ervoor dat je een goede houding hebt en dat je ook minder snel rugproblemen krijgt als deze goed getraind is.

Het zorgt ook voor een goede houding en is daarnaast natuurlijk voor nog veel meer zaken belangrijk. Buikspieroefeningen thuis kunnen je helpen om hier allemaal voor te zorgen. Daarnaast zul je er met de buikspieroefeningen thuis ook mooi uit zien, een strakke buik hebben en volop vet verbranden. Dus perfect om er weer mooi uit te zien.

Een gezonder lichaam dus met buikspieroefeningen thuis! Echter de buikspieroefeningen thuis zorgen ook voor een lager gewicht en een betere balans in je lichaam. Je reduceert ook de kansen dat je een blessure zult krijgen en je zult merken dat je veel beter presteert op het werk. Natuurlijk ook op andere vlakken in je leven zul je meer resultaten boeken, dankzij het feit dat je lichaam gezonder is. Vaak is het een combinatie van buikspieroefeningen thuis, daarnaast ook sporten en een gezonde eetstijl. En dat resulteert in een nog meer gelukkiger gevoel.

Geen tijd voor de sportschool of liever de buikspieroefeningen thuis doen?

Het doen van buikspieroefeningen thuis is erg gemakkelijk. Je hoeft niet naar de sportschool te reizen en je kunt het doen op de momenten van de dag, dat het jou uitkomt. Zo kun je de buikspieroefeningen thuis doen wanneer je wakker wordt, voordat je gaat douchen en ontbijten. Ook kun je het ’s avonds doen als je terug komt uit je werk om daarna te gaan douchen. Het is vaak tijd welke het gemakkelijker maakt om het thuis te doen in plaats van in de sportschool.

Ook voor veel mensen is het de schaamte om het in de sportschool te doen. Ze willen liever zelf thuis aan de slag gaan dan de ervaring te delen. Zeker als er bekenden in de sportschool zijn wil men liever de buikspieroefeningen thuis doen. Natuurlijk is dit niet altijd een goede reden, maar het is wel begrijpelijk.

Het goede nieuws is echter dat je de buikspieroefeningen thuis gewoon kunt doen. Je hebt geen grote apparaten nodig of een persoonlijke instructeur om de buikspieroefeningen thuis te kunnen doen. Zorg voor een goede ondergrond en een rustige ruimte. Misschien heb je een instructie dvd nodig? Dat is natuurlijk ook een uitstekend hulpmiddel om de buikspieroefeningen te doen.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Download het simpel te volgen weekmenu incl. recepten, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en ik stuur het gratis naar je toe.

Wat heb je nodig om te starten?

Door je goed voor te bereiden kun je het maximale rendement halen uit de oefeningen. Misschien heb je veel overgewicht of klachten met het hart? Of misschien is het wel heel erg lang geleden dat je hebt gesport? Misschien is het dan beter om eerst naar de huisarts te gaan om het te overleggen.

Als je begint om thuis de oefeningen te doen is het belangrijk dat je de juiste kleding draagt. Zorg voor heerlijke losse kleding waarin jij je lekker voelt. Zorg ook voor een rustige plek in je huis waar je volop de ruimte hebt en de rust om de oefeningen te doen. Zorg voor een vlakke ondergrond en een matje.

Ga niet sporten net na een maaltijd. Laat je eten goed verteren en sport na anderhalf tot twee uur na een maal.

Bouw de trainingen stap voor stap op. Ga niet direct je lichaam overbelasten om daarna aan te geve, dat het toch niet iets voor je is. Bouw het langzaam op. En houdt het boven alles leuk voor jezelf!

Begin met een goede warming up.

Als je begint te sporten is het belangrijk dat je een goede warming up doet. Dit voorkomt dat je blessures zult krijgen en brengt je lichaam op temperatuur. Je kunt starten door tien minuutjes op de plaats te joggen of op een hometrainer te gaan fietsen. Hierna doe je wat rek- en strekoefeningen om je spieren te strekken. Rek alle spieren maximaal uit om je helemaal klaar te maken voor de buikspieroefeningen.

Welke oefeningen kun je thuis doen?

Natuurlijk bespreken we graag een aantal buikspieroefeningen met je welke je thuis kunt doen. We beginnen met een paar eenvoudige oefeningen welke je gemakkelijk kunt doen. Later kun je hier andere varianten aan toevoegen.

Welke oefeningen kun je doen? Denk aan de volgende oefeningen :

  • Crunches
  • Leg raises
  • Pulse up
  • Reversche crunch
  • Sit up

Dit zijn er slechts een paar uit een hele reeks van oefeningen die je kunt doen. Laten we er twee bespreken.

De crunches buikspier oefening voor thuis

Dit is een geweldige oefening om je buikspieren en je rugspieren te versterken. Doe je handen op je borst of aan de zijkant van je hoofd met de vingertoppenop aan de oren. Nu gaat je hoofd en je schouders omhoog terwijl je rug op de grond blijft. Blijf dan een paar seconden het vast houden en ga weer naar de grond.

Doe dit een tien tot vijftien keer achter elkaar en herhaal het in drie setjes.

De Leg raises

Voor een mooie platte buik is dit een geweldige oefening. Je traint je buikspieren, je rugspieren en je dijen. Ga op de grond liggen en strek je benen naast elkaar. Til nu je hakken en je benen een paar centimeter van de grond en ondersteun je billen met je handen.

Druk nu je benen omhoog en druk de tenen de lucht in. Houdt dit een paar seconden vol en ga langzaam weer terug naar de grond.

Dit is een zware oefening. Bouw het langzaam op en zorg dat je het iedere keer een paar keer vaker doet.

Zoals al aangegeven zijn er volop buikspieroefeningen thuis te doen. Kijk welke varianten jou aanspreken en welke zorgen voor een complete workout voor jouw lichaam.

De cool down!

Doe ook een cool down nadat je klaar bent. Strek je spieren nog even goed en drink ook volop water. Op die manier voorkom je blessures en kunnen alle afvalstoffen uit je lichaam.

Veel succes met de buikspieroefeningen thuis!

Ongebruikelijke tips om snel buikvet te verbranden en die platte en strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je mijn favoriete boek aan hierover.

Dit boek heeft duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu de baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Risicovrij uitproberen

Strakke buik bijbel (tip!)

Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

Risicovrij uitproberen

Auteur

Johan Schippers

Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!