3 Redenen Waarom Cellulite Crèmes Onzin Zijn + 3 Slimme Tips

Er wordt veel waarde gehecht aan het uiterlijk door mensen. Niet alleen televisie, maar ook het dagelijks straatbeeld draagt daar aan bij. Er wordt meer en meer prioriteit gegeven aan het belang van ‘er goed uitzien’. Mensen denken daar overigens wel verschillend over. Waar sommigen geen grammetje vet op het lichaam accepteren, zijn anderen al tevreden als ze er enigszins sportief uitzien. Het feit dat men steeds meer waarde hecht hieraan heeft vaak te maken met een stukje onzekerheid. Die onzekerheid komt ergens vandaan.

Eén van de meest voorkomende onzekerheden bij vrouwen is het begrip ‘cellulite’. In dit artikel wordt dieper in gegaan op wat cellulite inhoudt en wat voor oplossingen er zijn om cellulite te voorkomen of tegen te gaan.

Wat is cellulite?

Cellulite lijkt meerdere betekenissen te hebben. De term wordt ook wel gebruikt wanneer men spreek over cellulitis, een bacteriële infectie van het onderhuidse weefsel. In dit artikel gaan we daar niet verder op in, omdat dit niet de betekenis is die we nu bedoelen. Vrouwen worden met name onzeker door de echte betekenis van het woord cellulite: de in welke mate dan ook bobbelige structuur van de huid en het onderhuidse bindweefsel. In deze betekenis van het woord wordt het ook wel ‘sinaasappelhuid’ genoemd.

Het lijkt dan alsof er zich putjes in de huid bevinden. Bij vrouwen komt de zogenaamde sinaasappelhuid vooral voor op de bovenbenen, billen en dijen. Vrouwen die er last van hebben proberen zich vaak af te kleden met zwarte broeken, om de ‘putjes’ wat minder op te laten vallen. Vooral de laatste twintig jaar geven steeds meer vrouwen te kennen dat ze hinder ondervinden van cellulite.

Meer dan 98% van alle vrouwen heeft last van cellulite. Niet bij iedereen is dit in even sterke mate zichtbaar. Wel zijn deze plekken in de zomermaanden doorgaans meer zichtbaar dan in de wintermaanden, en niet omdat de benen dan vaker bloot zijn. Cellulite plekken worden doorgaans minder makkelijk bruin, waardoor je de putjes sneller ziet.

Cellulite aanzicht

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Download het simpel te volgen weekmenu incl. recepten, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en ik stuur het gratis naar je toe.

Hoe wordt cellulite veroorzaakt?

Cellulite wordt vaak in nauw verband gebracht met het gewicht van vrouwen. Zo zouden vrouwen met overgewicht vaker last hebben van cellulite. Toch hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Gewicht en leeftijd zijn namelijk niet per definitie een kernoorzaak van het probleem. Wel dragen de oorzaken bij aan de kans dat de sinaasappelhuid ontstaat. Maar wat is dan wel de kernoorzaak?

Cellulite ontstaat als vetweefsel voornamelijk onder de huid ligt. Tegelijkertijd zwellen de bindweefselbanden in het vetweefsel op door cyclische hormoonveranderingen. Wanneer dit het geval is, worden de bindweefselbanden zichtbaar en lijkt het dus alsof er zich ‘ongelijkheden’ voordoen aan het oppervlak van de huid.

Deze enigszins lastige en vooral ook medische oorzaak heeft een aantal factoren die bijdragen aan het ontstaan van de situatie, waarvan ouder worden er dus één is. Andere oorzaken zijn levensstijl, dieet en bijvoorbeeld een gebrek aan voldoende lichaamsbeweging. Zodra je te weinig beweegt, doet de kans zich voor dat de kuiltjes ontstaan.

Cellulite crèmes

Om bovenstaand ‘probleem’ tegen te gaan, worden er zowel on- als offline verschillende oplossingen aangedragen. Eén van de meest genoemde oplossingen voor vrouwen om de sinaasappelhuid te bestrijden zijn cellulite crèmes.

Cellulite creme

Wat zijn Cellulite crèmes?

Cellulite crèmes zijn er in vele soorten en maten. De verschillen hebben met name betrekking op de ingrediënten die de tubes of potjes bevatten. Het doel van de crèmes is om cellulite te bestrijden. Er wordt in de cosmetische branche veel onderzoek gedaan. Zo worden er steeds nieuwe stoffen en ingrediënten toegevoegd om de werking van de crèmes te kunnen optimaliseren.

De meeste van deze cellulite crèmes zijn ietwat vettig, waardoor de huid zachter wordt. De sinaasappelhuid en met name de daarbij behorende putjes zouden door middel van de verschillende crèmes moeten verdwijnen. De vraag is echter of dit spul de werking heeft die het zou moeten hebben.

Hoe gebruik je deze crèmes?

Hoe vaak je de crème moet smeren hangt af van de concentratie van de verschillende ingrediënten die in het smeermiddel zitten. Dit is bij alle merken anders. Dat is natuurlijk ook logisch, omdat er in de meeste gevallen patent wordt aangevraagd op zo’n smeermiddel. Als het ware wordt het middel als een medicijn gezien. Wel is het zo dat het in alle gevallen de bedoeling is dat de crème op de huid wordt gesmeerd. Om specifieker te wezen, dient het spul gesmeerd te worden op de plek waar de huid de zogeheten putjes laat zien.

Na enkele weken zou er resultaat zichtbaar moeten zijn. Bij sommige merken wordt er beweerd na 2 weken resultaat zichtbaar te zijn, waar andere merken vooraf al communiceren dat geduld nodig is. Zo kunnen sommige fabrikanten of producenten aangeven dat het zelfs wel 6 weken kan duren voordat er resultaat zichtbaar wordt en de sinaasappelhuid verdwijnt.

Wat is er niet goed aan deze crèmes? Ik geef je redenen waarom je een cellulite crème niet kunt gebruiken om cellulite te voorkomen.

Reden 1: de prijs

Wanneer je iets aan je huid wilt doen, verwacht je een bepaald resultaat. Als dit resultaat niet zichtbaar wordt, zal dat voelen als een teleurstelling. Zeker als je er vervolgens ook nog eens zeer veel geld aan uitgegeven hebt.

Eén van de grote nadelen van cellulite crèmes is dan ook dat ze erg duur zijn. De prijzen verschillen enorm, maar een potje of tube met stevige crème kost al snel een paar tientjes. Een paar tientjes zijn makkelijk uitgegeven als er een resultaat wordt beloofd, maar toch blijft het zonde van het geld wanneer de sinaasappelhuid er niet door zal verdwijnen.

Reden 2: weinig gedegen onderzoek

Naast het feit dat de crèmes doorgaans dus aan de prijzige kant zijn, is er ook nog geen crème die resultaat bewezen heeft. Voor sommigen zal het smeermiddel hulp hebben geboden, maar dit blijkt nog niet voor iedereen het geval. Er is dan ook geen enkel onderzoek dat uitwijst dat er een bepaalde crème is die cellulite zal doen verdwijnen. De vraag is dan ook of je er überhaupt wel aan zou moeten beginnen.

Reden 3: verschillende ingrediënten

Alle merken die cellulite crèmes verkopen beweren verschillende zaken. In de crèmes zitten bovendien verschillende ingrediënten. Dit feit op zichzelf wil natuurlijk al aangeven dat er reden tot twijfel is. Welke bewering is juist? Is duurder altijd beter? Kortom, er is meer onderzoek nodig om de juiste werking van dit smeermiddel geloofwaardig te doen overkomen.

Waar helpen cellulite crèmes wel tegen?

Dat de crèmes vaak niet werken zoals gewenst is dus wel duidelijk. Toch is het niet per definitie slecht om een dergelijk smeermiddel aan te schaffen. De crèmes zorgen er namelijk wel voor dat de huid vochtig en zacht blijft. Dit zal zeker prettig aanvoelen. Niet alleen het gevoel is gunstig, maar de crèmes zijn door de vochtigheid ook zeker wenselijk voor de huid. Goede huidverzorging is zeker een onderdeel van de oplossing. Een crème op zichzelf zal echter niet snel wonderen verrichten.

Wat kun je nog meer doen om cellulite te voorkomen of te verminderen?

Hoewel smeren met speciale crèmes dus zeker geen overbodige luxe is om je huid soepel en zacht te houden, is het niet de manier om cellulite te voorkomen of verminderen. Helaas kan aanwezige cellulite nooit helemaal verdwijnen, maar het is wel mogelijk om de aanblik ervan minder zichtbaar te maken. Er zijn tal van manieren om ervoor te zorgen dat cellulite bij jou geen kans meer krijgt.

Naast de crèmes heeft je lichaam dus andere zaken nodig om cellulite te kunnen voorkomen. Hieronder worden enkele van deze tips genoemd. Deze manieren zorgen er samen voor dat je cellulite voortaan de baas bent.

Tip 1: sporten

Sporten is altijd goed voor je. Ook om cellulite te voorkomen is het dus belangrijk dat je regelmatig in beweging bent. Voornamelijk beweging waarbij van je been- en bilspieren voldoende inspanning wordt vereist. Op deze plekken komt immers het snelst cellulite voor. Zo zijn squats en allerlei loopoefeningen heel goed voor je huid. Online zijn er verschillende loopschema’s te vinden waar je je aan kunt houden.

Traplopen is een hele effectieve oefening om je benen en billen optimaal te trainen. Doordat je jouw spieren flink moet aanspreken, worden ook de cellen in je benen en billen aan het werk gezet. Een win-winsituatie dus!

Voor veel mensen is het een drempel om alleen te gaan hardlopen. Kijk daarom gerust ook in je omgeving of er mensen zijn die samen een loopgroepje vormen. Op die manier kom je ook weer met anderen in contact en vergroot je je sociale kring. Dan ben je gezond en gezellig bezig.

Blog 13- Uitgelicht

Tip 2: gezonde voeding

Gezonde voeding is net als sporten altijd essentieel als je er goed uit wilt zien. Zeker ook om cellulite te voorkomen draagt het in grote mate bij aan een gladde huid. Voedingsdeskundigen kunnen je helpen met het opstellen van een schema, om zo op een gestructureerde wijze goed met je lichaam om te gaan. Dat wil niet zeggen dat je nooit een vette hap mag nemen. Als je echter structureel teveel vet en daarmee ongezond eet, dan vergroot dat de kans op cellulite.

Tip 3: massageapparaten

De oorzaak van cellulite werd eerder in dit artikel al uitgelegd. Om een gladde huid te bewaken en om ervoor te zorgen dat de weefsels geen putjes gaan vormen, kun je ook massageapparaten inschakelen. Deze helpen je met het vlak houden van de huid.

Ongebruikelijke tips om snel buikvet te verbranden en die platte en strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je mijn favoriete boek aan hierover.

Dit boek heeft duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu de baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Risicovrij uitproberen

Strakke buik bijbel (tip!)

Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

Risicovrij uitproberen

Auteur

Johan Schippers

Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!