Heb Je Echt Wat aan een Buikspiertrainer?

Sinds enige tijd besteed ik meer aandacht aan mijn fysieke verschijning. Nadat ik ruim 15 kilo ben afgevallen, was ik lange tijd zeer tevreden met mijn lichaam. Ik had weinig lichaamsvet, en mijn buik was eindelijk weer plat. Ik zat zo lekker in de flow van gezond en verantwoord eten, dat ik heb besloten om die lijn door te trekken. Natuurlijk eet ik gewoon af en toe een pizza of een frikadel speciaal, maar ik probeer het wat te beperken. Ook ga ik nog steeds drie keer in de week naar de sportschool. Niet meer om af en te vallen, maar om buikspieren te kweken!

Ik heb veel kennis opgedaan via het internet, en weet nu hoe ik op de meest efficiënte manier mijn buikspieren kan trainen. Ik doe erg veel oefeningen voor thuis, waarbij ik eigenlijk nauwelijks apparaten nodig heb. Als ik in de sportschool sta, maak ik vaak gebruik van de Buikspiertrainer. Dit buikspierapparaat helpt me bij het bereiken van de beste resultaten. Ook zonder de Buikspiertrainer kom ik prima vooruit, maar als ik toch in de sportschool ben, maak ik graag gebruik van dit apparaat. Na een aantal weken trainen merkte ik al dat mijn lichaam progressie had gemaakt, wat me een enorme boost gaf. Mijn motivatie en zelfvertrouwen zijn groot, en hopelijk kan ik deze vooruitgang blijven doorzetten. – James, 37.

We willen wel, maar weten niet hoe

Veel mensen willen hun buikspieren trainen, maar weten niet precies hoe ze dit het beste kunnen aanpakken. Moeten ze nu gebruik maken van apparaten, of is dat juist af te raden? Onvoldoende kennis over trainingsoefeningen kan leiden tot verwarring, en je afleiden van je trainingsprogramma. Op internet spreken veel artikelen elkaar tegen of worden er allerlei producten gepromoot, waardoor het artikel niet meer betrouwbaar is. In dit artikel wordt de Buikspiertrainer besproken.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Download het simpel te volgen weekmenu incl. recepten, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en ik stuur het gratis naar je toe.

Welk deel van je buikspieren wil je trainen?

Om te beginnen is het van belang om te weten dat je buik een aantal verschillende zones heeft. Zo heb je de bovenste, de onderste en de schuine buikspieren. Bepaal dus welk deel je wilt gaan trainen, of welk deel wat extra aandacht nodig heeft. De meeste apparaten kunnen meerdere buikspiergroepen trainen, maar het blijft belangrijk om hierop te letten.

Ten tweede is het van belang om te bepalen met welk doel je gaat trainen. Wil je een strakke buik krijgen? Een mooi lichaam waarmee je graag gezien wilt worden op het strand? Of kies je ervoor om gewoon meer spieren op te bouwen zodat je wat lekkerder in je vel zit? Allemaal vragen die van belang zijn bij de aanschaf van de juiste buikspiertrainer.

Welke buikspiertrainer past het beste bij jou?

Het is geen eitje om te bepalen welke buikspiertrainer het beste bij je past. Zoals eerder gezegd, is het van groot belang om te bepalen met welk doel je gaat trainen. Wil je bijvoorbeeld statisch gaan trainen, of meer dynamisch? Ook is het belangrijk om in ogenschouw te nemen hoe gevorderd je bent. Een beginner heeft een ander apparaat nodig dan een gevorderde trainer.

Je buikspieren kun je op veel verschillende manieren trainen. Met behulp van een buikspiertrainer wordt het echter allemaal wat gemakkelijker. Een buikspiertrainer geeft je meer verschillende oefeningen, en biedt daarnaast ondersteuning voor je spieren. Ook begeleidt een trainingsapparaat je lichaam bij het doen van de oefeningen, waardoor bijvoorbeeld je nek niet belast wordt. Dit voorkomt blessures. Je kunt met een buikspiertrainer sit-ups doen op een dynamische manier, maar je kunt ook kiezen voor statische oefeningen. Er zijn enorm veel mogelijkheden!

Starten met een roller

Het is aangeraden om te starten met een roller. Denk hierbij aan een Ab Wheel. Deze roller zorgt voor een goede steun rondom je nek en je kunt de oefeningen op een ontspannen manier gaan uitvoeren.

Ontdek de buikspiertrainers

Als je aan de slag wilt met de buikspiertrainers, kun je overwegen om een keer een afspraak te maken bij de sportschool. Op deze manier kun je ontdekken welke buikspiertrainers er zijn en er een aantal uitproberen. Vaak is het mogelijk om een testdag te doen bij een sportschool en op deze manier kennis te maken met een aantal apparaten.

Veiligheid

Ook met een buikspiertrainer is veiligheid een puntje dat centraal staat. In de auto doe je een gordel om, met een buikspiertrainer controleer je de stabiliteit en de sterkte van het apparaat. Wees dus kieskeurig als je een buikspiertrainer aanschaft, en wees bereid om te investeren in een apparaat dat kwaliteit biedt. Als je verwacht dat het apparaat snel kapot gaat, is het noodzaak een ander apparaat aan te schaffen. Kijk goed rond welke machines aansluiten op jouw wensen en vergelijk ze met elkaar. Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar de mogelijkheden en de veiligheid!

Is de buikspiertrainer echt nodig?

Een buikspiertrainer kent een aantal voordelen. Zo kan het ervoor zorgen dat je nek ontlast wordt, en kan het je meer gevarieerde oefeningen bieden. Je kunt gericht bepaalde buikspieren trainen, en het is eenvoudig thuis te gebruiken. Er is echter ook een keerzijde aan de buikspiertrainer. Niet zozeer in het gebruik, maar wel in het feit dat je alle voordelen die de buikspiertrainer biedt, ook kunt benutten zonder een apparaat te gebruiken!

“Het draait allemaal om kennis van de oefeningen”

Het draait allemaal om kennis van de oefeningen. Als je als kip zonder kop crunches gaat doen, zal je geen resultaat boeken. Als je echter de tijd neemt of een aantal oefeningen te bestuderen en je een beetje inleest over het menselijk lichaam, kom je een heel eind. Op het internet is enorm veel informatie over het menselijk lichaam te vinden, maar hoe weet je wat betrouwbaar is? Om je op weg te helpen geven wij een tip: de Strakke Buik Bijbel. Een betrouwbare bijbel, waar jij alles leest over het menselijk lichaam. Trainingsoefeningen en voeding gaan jou helpen bij het verkrijgen van een strakke buik! Je hebt geen apparaten nodig, alleen maar een fitnessmatje en een hoop motivatie en doorzettingsvermogen! In tabel 1 zie je een aantal voorbeeldoefeningen:

Dag 1
Crunch 3  sets 12 herhalingen per set
Pulse up 3  sets 12 herhalingen per set
Gekruist 3  sets 12 herhalingen per set
Dag 2
Crunch 3  sets 14 herhalingen per set
Knee raises 3  sets 14 herhalingen per set
Gekruist 3  sets 14 herhalingen per set 
Dag 3
Crunch 3  sets 16 herhalingen per set
Pulse up 3  sets 16 herhalingen per set
V-up 3  sets 16 herhalingen per set

 

Je hebt geen apparaten nodig, alleen maar een fitnessmatje en een hoop motivatie en doorzettingsvermogen!

Aerobics

Ook aerobics is uiterst efficiënt als het gaat om buikvet verbranden. Een aerobics-sessie ziet er ongeveer zo uit:

  • Warming-up
  • Cardio
  • Floorwork
  • Stretching
  • Cool-down

Denk ook aan de rest van je lichaam

Je buikspieren trainen is goed voor je lichaam en het zorgt ervoor dat die schadelijke buikvetten verdwijnen. Vergeet de rest van je lichaam echter niet te trainen! Je benen, borst, armen en rugspieren zijn ook belangrijke spiergroepen. De buikspieren zijn belangrijke spieren waar veel mensen de focus opleggen, maar onthoud dat het niet de enige spiergroep in je lichaam is.

Juist als je als doel hebt om buikvet te verliezen, is het essentieel dat je ook andere oefeningen doet. Denk hierbij aan cardio oefeningen zoals hardlopen, joggen, fietsen of zwemmen. Houd je ervan om het water op te gaan? Dan is roeien ook een uitstekende cardio oefening. Combineer dit met buikspieroefeningen, en je verliest je buikvet binnen no-time.

Voeding

Oefeningen zorgen voor een positief resultaat, maar met alleen oefeningen kom je er niet. Je zult je voeding moeten aanpassen als je op een effectieve manier je buikspieren wilt trainen. Het is namelijk van belang dat je vetpercentage verminderd en dat je minder calorieën binnenkrijgt. Als je vet en ongezond gaat eten tijdens je work-out, ben je eigenlijk voor niets bezig, en dat is zonde! Kies dus voor gezond eten. Je kunt voor een koolhydraatarm dieet gaan, of dagelijks 25-30% proteïne eten. Deze diëten plegen geen roofbouw op je lichaam en je kunt ze eenvoudig combineren met krachttraining. Combineer je buikspieroefeningen met een aangepast voedingsschema, en je zult zeker resultaat gaan boeken!

eten

De strakke buik bijbel

Als je serieus bezig wilt zijn met het verliezen van buikvet en het kweken van een gespierde buik, doe je er goed aan om de Strakke Buik Bijbel te lezen. Hier staat alle informatie in die je nodig hebt, en het zorgt voor ongekend positieve resultaten. Doe er je voordeel mee en boek die progressie!

Ongebruikelijke tips om snel buikvet te verbranden en die platte en strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je mijn favoriete boek aan hierover.

Dit boek heeft duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu de baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Risicovrij uitproberen

Strakke buik bijbel (tip!)

Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

Risicovrij uitproberen

Auteur

Johan Schippers

Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!