Hoe Krijg én Behoud Je Snel een Platte Buik? – 3 Tips + Schema

Wie droomt er niet van? Een platte buik is niet alleen een symbool van esthetische aantrekkingskracht, maar kan ook een goede indicatie zijn van een solide interne gezondheid. Crashdiëten en korte intensieve trainingen kunnen tijdelijk effect hebben, maar zonder consistentie en toewijding kun je die blijvende transformatie wel vergeten.

Toch willen we niet maanden wachten voordat we tekenen van vooruitgang zien, want snelle, zichtbare resultaten zijn zeker niet onmogelijk. Dus hoe kun je snel een platte buik krijgen én deze behouden? Leer fouten om te vermijden en ontdek 3 holistische tips, inclusief voorbeeldschema!

Waarom is buikvet verbranden een hardnekkige taak? – 5 Veelgemaakte Fouten

Buikvet is voor velen de ‘lastige’ zone. Je doet honderden crunches, volgt het nieuwste dieet die trending is, maar de resultaten lijken uit te blijven. Waarom kan het zo moeilijk zijn om juist hier vet te verbranden? En welke veelgemaakte fouten staan in de weg naar dat felbegeerde strakke buikje?

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Download het simpel te volgen weekmenu incl. recepten, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en ik stuur het gratis naar je toe.

Fout 1: Nooit beginnen – en te snel stoppen

Hoe vaak hebben we onszelf wel eens niet eerder horen zeggen: “Maandag begin ik!” of “Na de feestdagen pak ik het op!“? Het is je vast ook wel eens overkomen dat dit je eigen loze beloften bleken te zijn.

Uitstelgedrag is de vijand van progressie. Je informeren over hoe je snel een platte buik krijgt is stap 1, maar zonder actie blijft succes uit.

“Praatjes vullen geen gaatjes, en échte resultaten komen met actie ondernemen. De truc is om gewoon te beginnen en consistent te blijven, in plaats van de handdoek vroegtijdig in de ring gooien. Ongeacht hoe klein de veranderingen in eerste instantie ook mogen lijken, elk groot succes begint met de beslissing om te starten.”

Fout 2: Onderschatten van voeding

De gedachte ‘ik train, dus ik kan alles eten’ is voor menig een mogelijke valkuil. Ja, er zijn mensen die gewoon niet snel aankomen, maar dat komt meestal ook doordat ze meer calorieën verbranden dan binnenkrijgen.

Het kunnen ook verkeerde voedingskeuzes zijn, zoals het consumeren van te veel suiker en geraffineerde koolhydraten, die de vetopslag, en dan met name rond de buik, stimuleert.

Fout 3: Te veel focussen op enkel buikspieroefeningen

Hoe krijg je snel een platte buik? Buikspieroefeningen zijn hét antwoord, en zullen tegelijkertijd helpen bij het verstevigen van de buikspieren. Maar om het algehele lichaamsvetpercentage te verminderen, is complete cardio- en krachttraining onmisbaar, anders zal die hardgewonnen sixpack waarschijnlijk verborgen blijven onder een laagje vet.

Fout 4: Stress negeren

Wist je dat cortisol, het stresshormoon, een aanzienlijke negatieve invloed kan uitoefenen op de vetopslag rond de buik? Een hectische levensstijl zonder goede nachtrust en ontspanning kan contraproductief werken; het verhoogt de kans op het vergroten van je eetlust en de paniekerige trek naar ongezonde voeding.

Fout 5: Doelloos trainen

Hoe krijg je snel een platte buik als je doelloos traint? Het is vitaal om doelen voor jezelf op te leggen, en deze stapsgewijs te verleggen. Alleen het volgen van een goed doordacht en uitdagend trainingsschema brengt je dichter bij je droomlichaam.

Dit betekent niet perse dat je alles tot in de puntjes moet opschrijven. Maar het is wel belangrijk om een heldere richting te hebben en je vorderingen te peilen. Zonder een duidelijk doel verlies je focus en verspil je mogelijk waardevolle tijd en energie aan oefeningen die niet werken voor jou.

Krijg snel een platte buik én weet hem te behouden – Dit is Hoe! – 3 Tips

Er zit dus niets anders op dan gewoon aan de slag te gaan en consistentiedrift ontwikkelt. Dit is wanneer je gedisciplineerd acties onderneemt om het gewenste platte buikje in je leven te manifesteren. Daar heb je een holistische aanpak voor nodig: de onderstaande 3 tips + praktisch schema.

1. Voeding – Je Bent Wat Je Eet

De slechte gewoontes uit je leven wissen is vaak al het merendeel van het werk! Dit is wat je niet bent:

 • Suikerhoudende dranken drinken: Frisdranken, sappen en andere suikerrijke dranken zijn niet hoe je snel een platte buik krijgt. Ze zijn hoofdzakelijk verantwoordelijk voor gewichtstoename, en met name rond de buik.
 • Veel fast food eten: Fastfood zit vaak boordevol verzadigde vetten, het soort vet dat je wilt vermijden. Ook overdreven hoeveelheden van zout en suikers zijn doodgewoon in de gemiddelde fastfoodsnack.
 • Overmatige transvetten consumeren: Deze kunstmatige vetten, gevonden in sommige gefrituurde maar vooral bewerkte voedingsmiddelen (zoals margarines, bakproducten, snacks zoals chips en koekjes, en kant-en-klare maaltijden), veroorzaken buikvet.
 • Alcoholische overdaad: Matige alcoholconsumptie kan acceptabel zijn, maar overmatig drinken veroorzaakt vetopbouw en andere onnodige gezondheidsproblemen.

Dit ben jij wél:

 • Eet vezelrijk: Voedingsmiddelen eten met veel oplosbare vezels, fruit, groenten en volkoren producten, is precies hoe je snel een platte buik kunt krijgen. Ze bevorderen een gezonde spijsvertering, helpen bij de regulatie van de bloedsuikerspiegel en geven een langer verzadigd gevoel, wat overeten en snackbuien kan voorkomen.
 • Kies voor magere eiwitten: Eiwitten zijn essentieel voor spieropbouw en vetverbranding. Opties zoals kip, vis, mager rundvlees, tofu en bonen zijn goede keuzes.
 • Eet gezonde vetten: Avocado’s, noten, zaden en olijfolie (extra virgen) zijn uitstekende voorbeelden van gezonde vetten die je lichaam nodig heeft en die kunnen helpen bij het verbranden van buikvet.
 • Drink 8 glazen water per dag: Zo zul je beter gifstoffen afvoeren en behoud je een gezonde stofwisseling. Overweeg om elektrolyten zoals natrium, kalium en magnesium (een snufje Himalayazout heeft alle drie!) toe te voegen aan je water; niet bij elk glas, maar één verrijkt glas per dag kan al helpen voor een betere hydratatie en spierfunctie, vooral na intensieve lichamelijke inspanning.
 • Consumeer gefermenteerde voedingsmiddelen: Probiotica-rijke voedingsmiddelen zoals yoghurt, kimchi en zuurkool werken met je mee aan een gezonde darmflora, wat op zijn beurt weer helpt bij het reguleren van gewicht en het verminderen van buikvet.

2. Beweging – Een consistent en gedisciplineerd wezen worden

Sporten is een uitstekende manier om consistentie en discipline eigen te maken, want het vereist regelmaat, doorzettingsvermogen en toewijding. Dit is wat je doet:

 • Combineer cardio met krachttraining: Cardio is numero-1 als het gaat om het verbranden van calorieën. Dat terwijl krachttraining de spiermassa verhoogt, wat op zijn beurt het metabolisme stimuleert. Spieren verbranden namelijk meer calorieën in rust dan vet!
 • Probeer HIIT-training: High-Intensity Interval Training (HIIT) kan effectiever zijn bij het verbranden van buikvet dan traditionele cardio.
 • Integreer buikspieroefeningen: Terwijl je niet plaatselijk vet kunt verbranden, kunnen makkelijke buikspieroefeningen zoals planks en sit-ups, leg raises, bicycle crunches en Russian twists helpen bij het versterking en het sculpturen van je buikspieren.
 • Blijf actief gedurende de dag: Sedentair gedrag, zoals langdurig zitten, zal je stofwisseling vertragen, en zo krijg je niet snel een platte buik. Dus hoe wel? Probeer elk uur minstens 5 minuten te staan, te wandelen of wat lichte rekoefeningen te doen, vooral als je een kantoorbaan hebt of langere tijd in dezelfde positie zit.
 • Doe aan flexibiliteitstraining: Oefeningen zoals yoga en pilates zijn goed voor je geestelijke welzijn en helpen je bij een sterkere core en verbeterde houding. Dit zorgt ook voor het visueel verkleinen van je buik.
 • Denk ook aan stresstraining: Probeer te mediteren, een van de best bewezen technieken om stress te verminderen en je gemoedstoestand te verbeteren.
 • Vind hobby’s of activiteiten die je blij maken: Het vinden van een uitlaatklep kan helpen stress te verminderen, wat op zijn weer beurt kan helpen bij het verminderen van buikvet.

3. Dus hoe snel krijg je een platte buik? – Wees realistisch!

Iedereen die op zoek is naar het antwoord op “hoe krijg je snel een platte buik?” moet zichzelf eerst een andere vraag stellen: Wat is snel?

De instant bevrediging die menig normaal gewend is van zaken zoals sociale media notificaties, fast food en binge-watchen van je favoriete series, is niet toepasbaar op alle aspecten van het leven. Zoals bij de meeste waardevolle dingen in het leven, kost échte vooruitgang tijd.

Een gezond en duurzaam gewichtsverlies wordt gemiddeld geschat op zo’n 0,5 tot 1 kilogram per week. Dit betekent dat je in een maand tussen de 2 en 4 kilogram kunt verliezen. Hoewel dit misschien niet het ‘snelle’ resultaat is waar sommigen op hopen, is het een tempo dat je lichaam op de lange termijn zal bedanken.

Aan de reis naar een fittere versie van jezelf hangt een wijze uitspraak van Confucius: “Het maakt niet uit hoe langzaam je gaat, zolang je maar niet stopt.” – Snelle oplossingen kunnen verleidelijk zijn, maar ze zijn vaak niet duurzaam of gezond.

Voorbeeldschema: Hoe Krijg Je Snel een Platte Buik

Tenslotte, hieronder vind je een voorbeeldschema dat je op weg kan helpen. Zie dit schema als een startpunt en pas het aan op een manier die voor jou haalbaar en comfortabel voelt. Veel succes!

Dag Voeding Beweging Avondritueel
Maandag Eet 5 porties groenten en fruit, 3 volkoren maaltijden, en vermijd suikerhoudende dranken. 30 minuten HIIT-training + 15 minuten buikspieroefeningen. Meditatie van 10 minuten voor het slapengaan.
Dinsdag Eet 2 porties vis of plantaardige eiwitbronnen, beperk zoutinname. 40 minuten cardio (lopen, fietsen) + krachttraining voor het bovenlichaam. 20 minuten yoga voor het slapengaan.
Woensdag Focus op antioxidantrijke voeding zoals bessen, noten en groene thee. 30 minuten dans of aerobics + 15 minuten stretchen. Lees een rustgevend boek voor 15 minuten.
Donderdag Eet 4 porties groenten, vooral bladgroenten. Voeg een portie gezonde vetten toe (avocado, noten). 40 minuten pilates + 10 minuten ademhalingsoefeningen. Een warm bad met essentiële oliën.
Vrijdag Probeer gefermenteerde voedingsmiddelen zoals yoghurt, kefir of kimchi voor een gezonde darm. 30 minuten joggen + 20 minuten krachttraining voor het onderlichaam. Luister naar kalmerende muziek of geluiden van de natuur.
Zaterdag Verwen jezelf met een gezonde traktatie, zoals een stuk pure chocolade. Blijf gehydrateerd. Vrije dag of een leuke sportactiviteit naar keuze met vrienden of familie. Kijk een ontspannende film of serie.
Zondag Voorbereiding voor de volgende week: maak een maaltijdplan. Eet licht, zoals soepen of salades. 20 minuten wandelen in de natuur + 20 minuten meditatieve beweging (bijv. Tai Chi). Diepe ademhalingsoefeningen en vroeg naar bed.

Ongebruikelijke tips om snel buikvet te verbranden en die platte en strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je mijn favoriete boek aan hierover.

Dit boek heeft duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu de baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Risicovrij uitproberen

Strakke buik bijbel (tip!)

Ongebruikelijke tips om snel hardnekking buikvet te verbranden

Risicovrij uitproberen

Auteur

Johan Schippers

Ik weet dat een strakke buik ontwikkelen niet gemakkelijk is. Mijn vriendin en ik hebben 2 jaar geleden op hetzelfde punt gestaan. We zijn er vol voor gegaan en zijn nu heel tevreden met ons lichaam. Ik wil ook jou helpen dit te bereiken, laat de informatie op mijn website jou helpen en maak een start. Succes!